第127页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
(2020深圳)
One day, a man was walking by the corner of a street. Here he met 1 little boy holding a bird cage and selling the birds inside. He 2 (stop) and looked very sadly at the birds without freedom in front of him. The birds were screaming in the cage, trying to fly away.
After standing 3 a moment, he said to the boy, “How much does 4 (you) bird cost? I want...”
“One fifty cents, sir,” the boy answered quickly.
“I am afraid that you are mistaken. I am not asking how much it is,” the man said. “I would like 5 (buy) all of them. What I ask is how much you want for them.”
Hearing this, the boy 6 (happy) counted the number of the birds in the cage.
“They cost five dollars.”
“Here 7 (be) the money!” The man passed the money. The boy counted excitedly. However, he then was 8 (surprise) to find all the birds had flown away.
“Oh, my God, for what reason did you do that, sir? You don't even get a bird!” The boy asked the man who set the birds free.
“My boy, let me tell you 9 I did this.” The man said, “I have no right to get them. Every life should be free and they are our 10 (friend). So we should give them freedom.”
1. ____________ 2. ____________ 3. ____________ 4. ____________ 5. ____________
6. ____________ 7. ____________ 8. ____________ 9. ____________ 10. ____________
One day, a man was walking by the corner of a street. Here he met 1 little boy holding a bird cage and selling the birds inside. He 2 (stop) and looked very sadly at the birds without freedom in front of him. The birds were screaming in the cage, trying to fly away.
After standing 3 a moment, he said to the boy, “How much does 4 (you) bird cost? I want...”
“One fifty cents, sir,” the boy answered quickly.
“I am afraid that you are mistaken. I am not asking how much it is,” the man said. “I would like 5 (buy) all of them. What I ask is how much you want for them.”
Hearing this, the boy 6 (happy) counted the number of the birds in the cage.
“They cost five dollars.”
“Here 7 (be) the money!” The man passed the money. The boy counted excitedly. However, he then was 8 (surprise) to find all the birds had flown away.
“Oh, my God, for what reason did you do that, sir? You don't even get a bird!” The boy asked the man who set the birds free.
“My boy, let me tell you 9 I did this.” The man said, “I have no right to get them. Every life should be free and they are our 10 (friend). So we should give them freedom.”
1. ____________ 2. ____________ 3. ____________ 4. ____________ 5. ____________
6. ____________ 7. ____________ 8. ____________ 9. ____________ 10. ____________
答案:
语篇解读 本文是一篇记叙文。文章讲述了一个男人在大街上遇到一个小男孩儿在卖鸟。看到那些失去自由的鸟儿,他很伤心,于是买下所有的鸟并放飞了它们。小男孩不解,问他为什么要这样做。男人回答说,每个生命都应该是自由的,它们是我们的朋友。所以,我们应该给它们自由。
1.a考查冠词。文中第一次提到小男孩儿,表示泛指。故填a。
2.stopped 考查动词的时态。根据本句中并列连词and 及后面的looked可知,应用一般过去时。故填stopped。
3.for考查介词。此处指那个男人站了一会儿。for a moment一会儿。故填for。
4.your 考查代词。空后为名词bird,需要用形容词性物主代词来修饰。故填your。
5.to buy 考查动词的非谓语形式。would like to do sth.想要做某事。故填to buy。
6.happily 考查副词。根据该词在句中的位置以及空后的动词counted可知,这里需要副词来修饰动词。故填happily。
7.is 考查主谓一致。本句是倒装句,真正的主语是the money,money为不可数名词,所以谓语动词用单数。故填is。
8.surprised 考查形容词。be动词后应该用形容词,此处形容人的感受。故填surprised。
9.why 考查宾语从句的连接词。根据上一段中的“for what reason did you do that”可知,小男孩儿不明白那个男人为什么要那么做,于是男人向他解释原因。故填why。
10.friends 考查名词的数。根据前文they are可知,此处应该用名词复数。故填friends。
1.a考查冠词。文中第一次提到小男孩儿,表示泛指。故填a。
2.stopped 考查动词的时态。根据本句中并列连词and 及后面的looked可知,应用一般过去时。故填stopped。
3.for考查介词。此处指那个男人站了一会儿。for a moment一会儿。故填for。
4.your 考查代词。空后为名词bird,需要用形容词性物主代词来修饰。故填your。
5.to buy 考查动词的非谓语形式。would like to do sth.想要做某事。故填to buy。
6.happily 考查副词。根据该词在句中的位置以及空后的动词counted可知,这里需要副词来修饰动词。故填happily。
7.is 考查主谓一致。本句是倒装句,真正的主语是the money,money为不可数名词,所以谓语动词用单数。故填is。
8.surprised 考查形容词。be动词后应该用形容词,此处形容人的感受。故填surprised。
9.why 考查宾语从句的连接词。根据上一段中的“for what reason did you do that”可知,小男孩儿不明白那个男人为什么要那么做,于是男人向他解释原因。故填why。
10.friends 考查名词的数。根据前文they are可知,此处应该用名词复数。故填friends。
查看更多完整答案,请扫码查看