第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Passage 4(2024广州一模,A)
One dark stormy night, an elderly couple hurried into a hotel and asked whether they could be put up for the night. “I’m sorry,” the clerk on night duty said politely. “All the rooms are taken tonight, but I can’t send a nice couple like you out in the rain. Would you be willing to stay in my room? It’s not exactly a hotel room but it will make you comfortable. As I’m on duty, I’ll be staying up in the office anyway.” The elderly couple accepted his offer thankfully.
The next day, when the old gentleman went to pay his bill, the clerk behind the reception desk was that same helpful young man. “The room you and your wife stayed in is not a proper guestroom so you don’t need to pay,” said the clerk with the same friendly smile. The old gentleman nodded with a smile, “You’re an employee (雇员) that every boss in the hotel business would dream of. Perhaps someday I’ll build a hotel for you.” The clerk was amazed but he decided that the guest must have been joking. He gave no more thought to what the old man said.
Two years later, the young man received a letter from the old gentleman in which he mentioned the experience of that dark stormy night. With the letter, there was an air ticket to New York and an invitation, asking the young man to pay a visit. At a street corner in Manhattan, the young man met his old guest. The gentleman pointed to a great new building and said, “Look, that is the hotel I promised to build for you. I hope you’ll manage it for me.” The young man was shocked, “Sir, why do you choose me and who are you?” “My name is William Astor. Like I told you before, you are the best employee I could ever dream of.”
This building was the Waldorf Astoria Hotel. This hotel has been a symbol in the city of New York
和the No.1 choice for visiting leaders from different countries. The young man who became its first manager was George Boldt. He turned Waldorf into one of the most famous hotels in the world.
1. What can we know about the couple from the beginning of the story?
A. They were all wet on a stormy night.
B. They booked a hotel room before they arrived.
C. They stayed in the hotel clerk’s room for the night.
D. They flew to New York hurriedly that night.
2. Why did the old gentleman nod with a smile after hearing the clerk’s reply?
A. Because the hotel room was comfortable.
B. Because the price of the room was reasonable.
C. Because he was satisfied with the clerk.
D. Because he found the clerk’s reply very funny.
3. How did the clerk feel when he heard the old gentleman’s promise in paragraph 2?
A. He didn’t take it seriously.
B. He found the decision amazing.
C. He expected it to come true.
D. He joked about it with others.
4. Why did William Astor choose George Boldt as the manager of his new hotel?
A. Because George Boldt was kind and dependable.
B. Because George Boldt was young and polite.
C. Because William Astor always kept promises.
D. Because George Boldt was popular among leaders.
One dark stormy night, an elderly couple hurried into a hotel and asked whether they could be put up for the night. “I’m sorry,” the clerk on night duty said politely. “All the rooms are taken tonight, but I can’t send a nice couple like you out in the rain. Would you be willing to stay in my room? It’s not exactly a hotel room but it will make you comfortable. As I’m on duty, I’ll be staying up in the office anyway.” The elderly couple accepted his offer thankfully.
The next day, when the old gentleman went to pay his bill, the clerk behind the reception desk was that same helpful young man. “The room you and your wife stayed in is not a proper guestroom so you don’t need to pay,” said the clerk with the same friendly smile. The old gentleman nodded with a smile, “You’re an employee (雇员) that every boss in the hotel business would dream of. Perhaps someday I’ll build a hotel for you.” The clerk was amazed but he decided that the guest must have been joking. He gave no more thought to what the old man said.
Two years later, the young man received a letter from the old gentleman in which he mentioned the experience of that dark stormy night. With the letter, there was an air ticket to New York and an invitation, asking the young man to pay a visit. At a street corner in Manhattan, the young man met his old guest. The gentleman pointed to a great new building and said, “Look, that is the hotel I promised to build for you. I hope you’ll manage it for me.” The young man was shocked, “Sir, why do you choose me and who are you?” “My name is William Astor. Like I told you before, you are the best employee I could ever dream of.”
This building was the Waldorf Astoria Hotel. This hotel has been a symbol in the city of New York
1. What can we know about the couple from the beginning of the story?
A. They were all wet on a stormy night.
B. They booked a hotel room before they arrived.
C. They stayed in the hotel clerk’s room for the night.
D. They flew to New York hurriedly that night.
2. Why did the old gentleman nod with a smile after hearing the clerk’s reply?
A. Because the hotel room was comfortable.
B. Because the price of the room was reasonable.
C. Because he was satisfied with the clerk.
D. Because he found the clerk’s reply very funny.
3. How did the clerk feel when he heard the old gentleman’s promise in paragraph 2?
A. He didn’t take it seriously.
B. He found the decision amazing.
C. He expected it to come true.
D. He joked about it with others.
4. Why did William Astor choose George Boldt as the manager of his new hotel?
A. Because George Boldt was kind and dependable.
B. Because George Boldt was young and polite.
C. Because William Astor always kept promises.
D. Because George Boldt was popular among leaders.
答案:
语篇解读 本文是一篇记叙文,文章讲述了一位善良的宾馆职员善意地对待一对老年夫妇,后来这对老夫妇开了一家酒店让他管理。这个故事告诉我们要善待别人,好人自有好报。
1.C 细节理解题。根据职员说的“Would you be willing to stay in my room? It’s not exactly a hotel room but it will make you comfortable.”及第一段最后一句话可知,那对夫妇晚上睡在职员的房间里,故选C。
2.C 推理判断题。根据老先生说的“You’re an employee that every boss in the hotel business would dream of. Perhaps someday I’ll build a hotel for you.”可知,他很满意这个职员,所以点头微笑,故选C。
3.A 细节理解题。根据“The clerk was amazed but he decided that the guest must have been joking. He gave no more thought to what the old man said.”可知,这个职员感到很吃惊,但是没过多考虑,故选A。
4.A 推理判断题。根据老先生说的“You’re an employee that every boss in the hotel business would dream of. Perhaps someday I’ll build a hotel for you.”以及“Like I told you before, you are the best employee I could ever dream of.”可知,老先生觉得乔治·博尔特是善良可靠的,故选A。
1.C 细节理解题。根据职员说的“Would you be willing to stay in my room? It’s not exactly a hotel room but it will make you comfortable.”及第一段最后一句话可知,那对夫妇晚上睡在职员的房间里,故选C。
2.C 推理判断题。根据老先生说的“You’re an employee that every boss in the hotel business would dream of. Perhaps someday I’ll build a hotel for you.”可知,他很满意这个职员,所以点头微笑,故选C。
3.A 细节理解题。根据“The clerk was amazed but he decided that the guest must have been joking. He gave no more thought to what the old man said.”可知,这个职员感到很吃惊,但是没过多考虑,故选A。
4.A 推理判断题。根据老先生说的“You’re an employee that every boss in the hotel business would dream of. Perhaps someday I’ll build a hotel for you.”以及“Like I told you before, you are the best employee I could ever dream of.”可知,老先生觉得乔治·博尔特是善良可靠的,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看