第79页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Passage2(2023浙江宁波,D)
Plants are more than just pretty to look at. They give us fruits, vegetables and food we eat. Some plants even provide materials for medicine or building things. But do you know that plants can do something even more amazing? They can make our homes, schools and workplaces much healthier.
We spend a large part of our day indoors. Unluckily, the air inside buildings can often be full of chemicals(化学物质) from many things around us. This poor air quality(质量) can make us feel sick, causing sore eyes and throats, and even making it hard for us to breathe. When the air inside buildings gets really bad, people even call them “sick buildings”.
The good news is that plants are like nature's little superheroes. They have a magic power fighting against bad air. Plants breathe in carbon dioxide(CO₂) and breathe out oxygen(O₂) which we humans need to live. They can also add moisture to the air if it's too dry, making it more comfortable for us to breathe.
▲ Scientists have discovered that plants have the ability to take in harmful chemicals, making the air around us safer to breathe. They set up a completely closed building called“bio - home”for experiments. Before they added plants, the air inside was full of chemicals and people found it hard to breathe. But after they added plants, the air got much cleaner and it became easier to breathe. To make the air inside even better, the scientists used different kinds of plants. After a while, the building wasn't a“sick building”any more. People could go inside without feeling unwell.
So you see, plants are fantastic! They are not only beautiful to look at, but they also provide us with food, help create materials and play an important role in our health. They make our indoor environments cleaner and healthier,making us feel better. Next time you see a plant ,remember all theamazing things it can do for us !
1.Which of the following is one way for plants to improve the air inside buildings?
A.They breathe out carbon dioxide. B.They produce oxygen.
C.They give out harmful chemicals. D.They make the air dry.
2.Which can be the best to fill in the blank ▲ in Paragraph4?
A.But the most amazing thing plants can do is to clean the air.
B.But one interesting thing plants can do is to build things.
C.But plants can provide what humans need to eat.
D.But plants can be used to make medicine for humans.
3.How does the writer support his opinion about plants improving air quality?
A.By telling personal experiences. B.By providing numbers and forms.
C.By questioning famous scientists. D.By using scientific experiments.
4.What does the writer mainly want to tell us?
A.Plants are important for providing food. B.Plants make people look much better.
C.Plants are good for indoor environments. D.Plants make it easier to build houses.
Plants are more than just pretty to look at. They give us fruits, vegetables and food we eat. Some plants even provide materials for medicine or building things. But do you know that plants can do something even more amazing? They can make our homes, schools and workplaces much healthier.
We spend a large part of our day indoors. Unluckily, the air inside buildings can often be full of chemicals(化学物质) from many things around us. This poor air quality(质量) can make us feel sick, causing sore eyes and throats, and even making it hard for us to breathe. When the air inside buildings gets really bad, people even call them “sick buildings”.
The good news is that plants are like nature's little superheroes. They have a magic power fighting against bad air. Plants breathe in carbon dioxide(CO₂) and breathe out oxygen(O₂) which we humans need to live. They can also add moisture to the air if it's too dry, making it more comfortable for us to breathe.
▲ Scientists have discovered that plants have the ability to take in harmful chemicals, making the air around us safer to breathe. They set up a completely closed building called“bio - home”for experiments. Before they added plants, the air inside was full of chemicals and people found it hard to breathe. But after they added plants, the air got much cleaner and it became easier to breathe. To make the air inside even better, the scientists used different kinds of plants. After a while, the building wasn't a“sick building”any more. People could go inside without feeling unwell.
So you see, plants are fantastic! They are not only beautiful to look at, but they also provide us with food, help create materials and play an important role in our health. They make our indoor environments cleaner and healthier,making us feel better. Next time you see a plant ,remember all theamazing things it can do for us !
1.Which of the following is one way for plants to improve the air inside buildings?
A.They breathe out carbon dioxide. B.They produce oxygen.
C.They give out harmful chemicals. D.They make the air dry.
2.Which can be the best to fill in the blank ▲ in Paragraph4?
A.But the most amazing thing plants can do is to clean the air.
B.But one interesting thing plants can do is to build things.
C.But plants can provide what humans need to eat.
D.But plants can be used to make medicine for humans.
3.How does the writer support his opinion about plants improving air quality?
A.By telling personal experiences. B.By providing numbers and forms.
C.By questioning famous scientists. D.By using scientific experiments.
4.What does the writer mainly want to tell us?
A.Plants are important for providing food. B.Plants make people look much better.
C.Plants are good for indoor environments. D.Plants make it easier to build houses.
答案:
语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了植物在净化空气,改善室内环境方面的作用。
1.B 细节理解题。根据第三段第三、四句“Plants breathe in carbon dioxide (CO₂) and breathe out oxygen (O₂)...making it more comfortable for us to breathe.”以及第四段第二句中的“plants have the ability to take in harmful chemicals”可知,植物吸收二氧化碳,释放氧气,增加空气湿度,吸收空气中的有害化学物质。故选B。
2.A 句子还原题。设空处位于段首,对本段的内容起概括作用。根据空后一句“Scientists have discovered that plants have the ability to take in harmful chemicals, making the air around us safer to breathe.”可知,本段的主要内容与植物对空气的净化作用有关,A选项“但是植物能做的最神奇的事情是净化空气”符合语境,故选A。
3.D 推理判断题。根据第四段第二句“Scientists have discovered that... making the air around us safer to breathe.”和第三句“They set up a completely closed building called ‘bio - home’ for experiments.”可知,作者利用科学实验来说明植物能够提升空气质量,故选D。
4.C 写作目的题。通读全文可知,文章主要介绍了植物在净化空气,改善室内环境方面的作用,故选C。
1.B 细节理解题。根据第三段第三、四句“Plants breathe in carbon dioxide (CO₂) and breathe out oxygen (O₂)...making it more comfortable for us to breathe.”以及第四段第二句中的“plants have the ability to take in harmful chemicals”可知,植物吸收二氧化碳,释放氧气,增加空气湿度,吸收空气中的有害化学物质。故选B。
2.A 句子还原题。设空处位于段首,对本段的内容起概括作用。根据空后一句“Scientists have discovered that plants have the ability to take in harmful chemicals, making the air around us safer to breathe.”可知,本段的主要内容与植物对空气的净化作用有关,A选项“但是植物能做的最神奇的事情是净化空气”符合语境,故选A。
3.D 推理判断题。根据第四段第二句“Scientists have discovered that... making the air around us safer to breathe.”和第三句“They set up a completely closed building called ‘bio - home’ for experiments.”可知,作者利用科学实验来说明植物能够提升空气质量,故选D。
4.C 写作目的题。通读全文可知,文章主要介绍了植物在净化空气,改善室内环境方面的作用,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看