第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Cloze8(2024珠海二模)
Have you ever noticed the new large orange boxes on Zhuhai's busy streets?Actually,these boxes are 1
stations for outdoor workers.
They are 2 by local labor unions to offer free service to people working outdoors,such as street cleaners,food deliverymen and taxi drivers.
Although the stations are not very big,they provide many 3 things.There is some drinking water,an air conditioner,a microwave oven,a first aid kit and so on.
Outdoor workers can enter the stations and 4 there when they are tired or the weather is bad.Liu Xiaoming works as a(n) 5 at a service station.He said happily,“Many people ask me 6 I would like to work here.Well,doing volunteer work really takes time,but I can get a strong feeling of satisfaction, 7 when I see the smiling faces of the outdoor workers."
The service stations can bring 8 to outdoor workers.
Ms.Wang,a cleaner,keeps a warm moment in her heart.
One day,she 9 into the station with some other outdoor workers because of the heavy rain.Though it was a little crowded inside,nobody 10 but talked with each other till the rain stopped.
What a cozy home the service station is for outdoor workers!
1.A.bus B.service
C.railway D.subway
2.A.set up B.taken up
C.called up D.made up
3.A.awful B.useful
C.beautiful D.successful
4.A.stand B.rest
C.clean D.work
5.A.driver B.reporter
C.engineer D.volunteer
6.A.why B.how
C.where D.when
7.A.lately B.hardly
C.especially D.probably
8.A.knowledge B.importance
C.information D.convenience
9.A.jumped B.broke
C.rushed D.fell
10.A.cried B.spoke
C.entered D.complained
Have you ever noticed the new large orange boxes on Zhuhai's busy streets?Actually,these boxes are 1
stations for outdoor workers.
They are 2 by local labor unions to offer free service to people working outdoors,such as street cleaners,food deliverymen and taxi drivers.
Although the stations are not very big,they provide many 3 things.There is some drinking water,an air conditioner,a microwave oven,a first aid kit and so on.
Outdoor workers can enter the stations and 4 there when they are tired or the weather is bad.Liu Xiaoming works as a(n) 5 at a service station.He said happily,“Many people ask me 6 I would like to work here.Well,doing volunteer work really takes time,but I can get a strong feeling of satisfaction, 7 when I see the smiling faces of the outdoor workers."
The service stations can bring 8 to outdoor workers.
Ms.Wang,a cleaner,keeps a warm moment in her heart.
One day,she 9 into the station with some other outdoor workers because of the heavy rain.Though it was a little crowded inside,nobody 10 but talked with each other till the rain stopped.
What a cozy home the service station is for outdoor workers!
1.A.bus B.service
C.railway D.subway
2.A.set up B.taken up
C.called up D.made up
3.A.awful B.useful
C.beautiful D.successful
4.A.stand B.rest
C.clean D.work
5.A.driver B.reporter
C.engineer D.volunteer
6.A.why B.how
C.where D.when
7.A.lately B.hardly
C.especially D.probably
8.A.knowledge B.importance
C.information D.convenience
9.A.jumped B.broke
C.rushed D.fell
10.A.cried B.spoke
C.entered D.complained
答案:
<答案速查>1-5 BABBD 6-10 ACDCD<语篇解读> 本文是一篇说明文,文章主要介绍了珠海为户外工作者免费提供的街头服务站。1.B 考查名词。bus公交;service服务;railway铁路;subway地铁。句意:事实上,这些小亭是给户外工作者提供的服务站。根据下文“What a cozy home the service station is for outdoor workers!”可知,此处指服务站,故选B。2.A 考查动词短语。set up设立;take up占用;call up打电话;make up构成。句意:它们是由当地工会设立的,为环卫工人、送餐员和出租车司机等户外工作人员提供免费服务。根据“They are...by local labor unions to offer free service to people working outdoors, such as street cleaners, food deliverymen and taxi drivers.”并结合选项可知,此处指服务站是由当地工会设立的,故选A。3.B 考查形容词。awful可怕的;useful有用的;beautiful漂亮的;successful成功的。句意:虽然这些服务站不是很大,但它们提供了许多有用的东西。根据下文“There is some drinking water, an air conditioner, a microwave oven, a first aid kit and so on.”可知,提供的东西都很有用,故选B。4.B 考查动词。stand站;rest休息;clean打扫;work工作。句意:户外工作者可以在疲劳或天气恶劣时进入服务站休息。根据空后的“when they are tired or the weather is bad”可知,此处指休息,故选B。5.D 考查名词。driver司机;reporter记者;engineer工程师;volunteer志愿者。句意:刘晓明在一个服务站做志愿者。根据下文“Well, doing volunteer work really takes time...”可知,是在一个服务站做志愿者,故选D。6.A 考查宾语从句的引导词。why为什么;how如何;where哪里;when什么时候。句意:很多人问我为什么想在这里工作。根据下文“Well, doing volunteer work really takes time, but I can get a strong feeling of satisfaction...when I see the smiling faces of the outdoor workers.”可知,此处询问原因,故选A。7.C 考查副词。lately最近;hardly几乎不;especially尤其;probably可能。句意:嗯,做志愿者确实需要时间,但我能获得强烈的满足感,尤其是当我看到户外工作者的笑脸时。根据“Well, doing volunteer work really takes time, but I can get a strong feeling of satisfaction...when I see the smiling faces of the outdoor workers.”并结合选项可知,此处指做志愿者能获得强烈的满足感,尤其是看到户外工作者的笑脸时,空后表示强调,“especially”符合语境,故选C。8.D 考查名词。knowledge知识;importance重要;information信息;convenience便利。句意:服务站可以为户外工作者带来便利。根据下文“One day, she...into the station with some other outdoor workers because of the heavy rain.”可知,服务站可以为户外工作者带来便利,故选D。9.C 考查动词。jump跳;break打破;rush冲;fall落下。句意:一天,由于大雨,她和其他一些户外工作者冲进了服务站。根据空后的“because of the heavy rain”可知,此处指冲进了服务站,故选C。10.D 考查动词。cry哭;speak说话;enter进入;complain抱怨。句意:虽然里面有点拥挤,但没有人抱怨,而是互相交谈,直到雨停。根据“Though”所表达的让步意义,并结合选项可知,虽然拥挤,但没人抱怨,故选D。
@@taste“尝起来”,属于系动词,后面需要加形容词作表语,构成系表结构,误句中的bitterly为副词,应改为形容词
@@taste“尝起来”,属于系动词,后面需要加形容词作表语,构成系表结构,误句中的bitterly为副词,应改为形容词
查看更多完整答案,请扫码查看