第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Cloze 4(2024广东模拟)
Kayla was beginning a pottery(制陶手艺) class. She was very excited. She had seen pictures of American Indian pottery at school. That was when she started to 1 it. So now she was going to learn how to make pottery herself.
During the first class, Kayla and the other kids 2 safety. There were several sharp(锋利的) tools and a hot kiln(窑) in the classroom. So everyone had to know how 3 it might be.
When everyone was 4 , their teacher showed them how to work the clay. For the next few classes, Kayla and the other kids practiced different 5 of pottery. They used clay in different ways and tried making different things. Kayla thought this was a lot of fun.
6 , it was time for the students to make their own pottery. Kayla 7 to make a plate. She got the clay she needed and 8 the clay into a plate. When the plate was dry, Kayla painted it. When Kayla finished her 9 , the paint was allowed to dry.
Then the 10 taught Kayla how to put glaze(釉) on her plate. It was time to fire the plate in the kiln. Kayla's plate turned out beautifully, and she couldn't wait to show it to her parents.
1.A.love B.doubt
C.visit D.record
2.A.heard of B.learnt about
C.gave up D.waited for
3.A.clean B.easy
C.modern D.dangerous
4.A.ready B.active
C.correct D.excited
5.A.copies B.prices
C.kinds D.backgrounds
6.A.Luckily B.Clearly
C.Finally D.Usually
7.A.refused B.decided
C.promised D.remembered
8.A.shaped B.sent
C.preferred D.put
9.A.homework B.meal
C.test D.picture
10.A.classmate B.kid
C.teacher D.guide
Kayla was beginning a pottery(制陶手艺) class. She was very excited. She had seen pictures of American Indian pottery at school. That was when she started to 1 it. So now she was going to learn how to make pottery herself.
During the first class, Kayla and the other kids 2 safety. There were several sharp(锋利的) tools and a hot kiln(窑) in the classroom. So everyone had to know how 3 it might be.
When everyone was 4 , their teacher showed them how to work the clay. For the next few classes, Kayla and the other kids practiced different 5 of pottery. They used clay in different ways and tried making different things. Kayla thought this was a lot of fun.
6 , it was time for the students to make their own pottery. Kayla 7 to make a plate. She got the clay she needed and 8 the clay into a plate. When the plate was dry, Kayla painted it. When Kayla finished her 9 , the paint was allowed to dry.
Then the 10 taught Kayla how to put glaze(釉) on her plate. It was time to fire the plate in the kiln. Kayla's plate turned out beautifully, and she couldn't wait to show it to her parents.
1.A.love B.doubt
C.visit D.record
2.A.heard of B.learnt about
C.gave up D.waited for
3.A.clean B.easy
C.modern D.dangerous
4.A.ready B.active
C.correct D.excited
5.A.copies B.prices
C.kinds D.backgrounds
6.A.Luckily B.Clearly
C.Finally D.Usually
7.A.refused B.decided
C.promised D.remembered
8.A.shaped B.sent
C.preferred D.put
9.A.homework B.meal
C.test D.picture
10.A.classmate B.kid
C.teacher D.guide
答案:
<答案速查>
1-5 ABDAC 6-10 CBADC
<语篇解读> 本文是记叙文。文章讲述了 Kayla 参加了一个制陶手艺班,在老师的指导下学习陶艺的故事。
1.A 考查动词。根据上文“She was very excited.”可知,她开始爱上了制陶手艺,故选 A。
2.B 考查动词短语。根据下文可知,第一节课他们要学习有关安全方面的内容,learn about“了解,学习有关……”,故选 B。
3.D 考查形容词。根据前一句“There were several sharp tools and a hot kiln in the classroom.”可知,每个人必须了解可能会有多危险,故选 D。
4.A 考查形容词。根据“their teacher showed them how to work the clay”可知,当大家都准备好的时候,老师就开始教他们如何制陶,故选 A。
5.C 考查名词。根据下文“They used clay in different ways and tried making different things.”可知,在接下来的几节课里,凯拉和其他几个孩子练习不同类型的制陶手艺,different kinds of“不同种类的”,故选 C。
6.C 考查副词。根据“it was time for the students to make their own pottery”并结合上文可知,经过老师的演示和指导以及他们几节课的练习,终于到了他们自己制陶的时候了,finally“最后,终于”,故选 C。
7.B 考查动词。根据语境可知,她决定制作一个盘子,decide“决定”,故选 B。
8.A 考查动词。根据语境和常识可知,要制作盘子,首先要把陶土塑成一个盘子的形状,shape...into...“把……塑成……形状”,故选 A。
9.D 考查名词。根据“Kayla painted it...the paint was allowed to dry”,可知,凯拉在盘子上作画,故选 D。
10.C 考查名词。根据“taught”可知,这里说的是老师,故选 C。
1-5 ABDAC 6-10 CBADC
<语篇解读> 本文是记叙文。文章讲述了 Kayla 参加了一个制陶手艺班,在老师的指导下学习陶艺的故事。
1.A 考查动词。根据上文“She was very excited.”可知,她开始爱上了制陶手艺,故选 A。
2.B 考查动词短语。根据下文可知,第一节课他们要学习有关安全方面的内容,learn about“了解,学习有关……”,故选 B。
3.D 考查形容词。根据前一句“There were several sharp tools and a hot kiln in the classroom.”可知,每个人必须了解可能会有多危险,故选 D。
4.A 考查形容词。根据“their teacher showed them how to work the clay”可知,当大家都准备好的时候,老师就开始教他们如何制陶,故选 A。
5.C 考查名词。根据下文“They used clay in different ways and tried making different things.”可知,在接下来的几节课里,凯拉和其他几个孩子练习不同类型的制陶手艺,different kinds of“不同种类的”,故选 C。
6.C 考查副词。根据“it was time for the students to make their own pottery”并结合上文可知,经过老师的演示和指导以及他们几节课的练习,终于到了他们自己制陶的时候了,finally“最后,终于”,故选 C。
7.B 考查动词。根据语境可知,她决定制作一个盘子,decide“决定”,故选 B。
8.A 考查动词。根据语境和常识可知,要制作盘子,首先要把陶土塑成一个盘子的形状,shape...into...“把……塑成……形状”,故选 A。
9.D 考查名词。根据“Kayla painted it...the paint was allowed to dry”,可知,凯拉在盘子上作画,故选 D。
10.C 考查名词。根据“taught”可知,这里说的是老师,故选 C。
Cloze 5(2023佛山二模)
I grew up in a village. It helped me learn more labor(劳动) skills than my classmates in cities.
The first 1 was making noodles. Since my parents often came home very late, I prepared noodles so that my family would have 2 sooner. I often saw my mom do it so I thought I could make noodles 3 . But it turned out to be a mess. First I made the noodles too hard. Then I made it too 4 . But as I kept trying, I learned the skill.
Now I cook every meal instead of 5 food on apps and it saves money. Besides, I learn to plant 6 . The experience taught me things. For example, carrots and potatoes grow under the ground. It is a 7 that my friends from the city don't know these in their lives.
Some might say we can learn from books. But it can't 8 the joy of watching plants grow. It brings a new way to look at the world. You'll 9 everything on your plate.
This may be why I'm so 10 to hear that labor education will be required. Students will have a chance to learn skills like cooking and cleaning. Trust me. These useful skills will help you.
1.A.lesson B.skill
C.subject D.activity
2.A.breakfast B.lunch
C.dinner D.snacks
3.A.slowly B.carefully
C.freely D.easily
4.A.difficult B.soft
C.different D.ugly
5.A.ordering B.eating
C.making D.selling
6.A.fruits B.trees
C.vegetables D.flowers
7.A.pleasure B.pity
C.practice D.pain
8.A.ask for B.go against
C.compare to D.depend on
9.A.value B.buy
C.refuse D.waste
10.A.nervous B.calm
C.worried D.happy
I grew up in a village. It helped me learn more labor(劳动) skills than my classmates in cities.
The first 1 was making noodles. Since my parents often came home very late, I prepared noodles so that my family would have 2 sooner. I often saw my mom do it so I thought I could make noodles 3 . But it turned out to be a mess. First I made the noodles too hard. Then I made it too 4 . But as I kept trying, I learned the skill.
Now I cook every meal instead of 5 food on apps and it saves money. Besides, I learn to plant 6 . The experience taught me things. For example, carrots and potatoes grow under the ground. It is a 7 that my friends from the city don't know these in their lives.
Some might say we can learn from books. But it can't 8 the joy of watching plants grow. It brings a new way to look at the world. You'll 9 everything on your plate.
This may be why I'm so 10 to hear that labor education will be required. Students will have a chance to learn skills like cooking and cleaning. Trust me. These useful skills will help you.
1.A.lesson B.skill
C.subject D.activity
2.A.breakfast B.lunch
C.dinner D.snacks
3.A.slowly B.carefully
C.freely D.easily
4.A.difficult B.soft
C.different D.ugly
5.A.ordering B.eating
C.making D.selling
6.A.fruits B.trees
C.vegetables D.flowers
7.A.pleasure B.pity
C.practice D.pain
8.A.ask for B.go against
C.compare to D.depend on
9.A.value B.buy
C.refuse D.waste
10.A.nervous B.calm
C.worried D.happy
答案:
<答案速查>
1-5 BCDBA 6-10 CBCAD
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,文章讲述了作者学习劳动技能的经历,以及对学生学习劳动技能的一些认识和看法。
1.B lesson 课程;skill 技能;subject 学科;activity 活动。根据上文“It helped me learn more labor skills than my classmates in cities.”可知,此处指第一项技能,故选 B。
2.C breakfast 早餐;lunch 午餐;dinner 晚餐;snack 小吃。根据“Since my parents often came home very late”可知这里说的是晚餐,故选 C。
3.D slowly 慢慢地;carefully 仔细地;freely 自由地;easily 容易地。根据“I often saw my mom do it”可知,因为作者经常看妈妈做面条,所以认为很容易做,故选 D。
4.B difficult 困难的;soft 柔软的;different 不同的;ugly 丑陋的。根据前一句“First I made the noodles too hard.”可知,作者先是把面条做得太硬,然后又做得太软,这里的 soft 和前一句中的 hard 相对应,故选 B。
5.A 根据“food on apps”可知,这里指在应用程序上点餐(order food),故选 A。
6.C 根据下文“For example, carrots and potatoes grow under the ground.”可知,这里说的是种植蔬菜,故选 C。
7.B pleasure 愉快;pity 遗憾;practice 练习;pain 疼痛。根据上文中的“The experience taught me things.”可知,劳动的经历教会作者很多东西,但城市里的朋友们不知道这些,所以作者认为有点遗憾,故选 B。
8.C ask for 要求;go against 违背;compare to 与……相比;depend on 依靠。根据前一句“Some might say we can learn from books.”可知,这里是将从书中学习知识这件事和看着植物生长的乐趣进行对比,故选 C。
9.A value 珍视;buy 买;refuse 拒绝;waste 浪费。根据空后的“everything on your plate”并结合上文可知,此处指你会珍惜盘子里的东西,故选 A。
10.D nervous 紧张的;calm 平静的;worried 担心的;happy 开心的。根据下文“Students will have a chance to learn skills like cooking and cleaning.”可知,作者很赞成学生学习一些劳动技能,所以听到要求学生接受劳动教育这件事就很开心,故选 D。
1-5 BCDBA 6-10 CBCAD
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,文章讲述了作者学习劳动技能的经历,以及对学生学习劳动技能的一些认识和看法。
1.B lesson 课程;skill 技能;subject 学科;activity 活动。根据上文“It helped me learn more labor skills than my classmates in cities.”可知,此处指第一项技能,故选 B。
2.C breakfast 早餐;lunch 午餐;dinner 晚餐;snack 小吃。根据“Since my parents often came home very late”可知这里说的是晚餐,故选 C。
3.D slowly 慢慢地;carefully 仔细地;freely 自由地;easily 容易地。根据“I often saw my mom do it”可知,因为作者经常看妈妈做面条,所以认为很容易做,故选 D。
4.B difficult 困难的;soft 柔软的;different 不同的;ugly 丑陋的。根据前一句“First I made the noodles too hard.”可知,作者先是把面条做得太硬,然后又做得太软,这里的 soft 和前一句中的 hard 相对应,故选 B。
5.A 根据“food on apps”可知,这里指在应用程序上点餐(order food),故选 A。
6.C 根据下文“For example, carrots and potatoes grow under the ground.”可知,这里说的是种植蔬菜,故选 C。
7.B pleasure 愉快;pity 遗憾;practice 练习;pain 疼痛。根据上文中的“The experience taught me things.”可知,劳动的经历教会作者很多东西,但城市里的朋友们不知道这些,所以作者认为有点遗憾,故选 B。
8.C ask for 要求;go against 违背;compare to 与……相比;depend on 依靠。根据前一句“Some might say we can learn from books.”可知,这里是将从书中学习知识这件事和看着植物生长的乐趣进行对比,故选 C。
9.A value 珍视;buy 买;refuse 拒绝;waste 浪费。根据空后的“everything on your plate”并结合上文可知,此处指你会珍惜盘子里的东西,故选 A。
10.D nervous 紧张的;calm 平静的;worried 担心的;happy 开心的。根据下文“Students will have a chance to learn skills like cooking and cleaning.”可知,作者很赞成学生学习一些劳动技能,所以听到要求学生接受劳动教育这件事就很开心,故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看