第32页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Cloze6(2024深圳一模)
When Emily Perez was about to turn8years old,her mom suggested a new way to celebrate her birthday.“What do you think about donating your 1 to a children's hospital?”her mom asked.Though a little doubtful at first,soon she realized that these young 2 needed the gifts more than she did.So she decided to 3 her mom's suggestion.
Now in high school,Emily still 4 spreading joy to those sick children and teenagers.Every December,she 5 donates different gifts to young patients,from toys for kids to books for teenagers.
“Seeing their little faces when she 6 them the gifts is always my favorite part,"says Emily's mom.Natalie works in a local children's hospital.She has seen the 7
of Emily's gift−giving.“Besides bringing happiness to these kids,she also puts smiles on the faces of our nurses and workers,”Natalie says.“We are all 8 her kindness."Emily's efforts to help kids in the hospital have 9
others to follow in her footsteps.Her friends begin to give away their birthday gifts.And her cousin helps animals by donating to the Animal Rescue Center.
“Giving to others offers me a great sense of 10 at the end of the day,”Emily says.“I want to keep doing this as long as I can."
1.A.food B.money
C.gifts D.prizes
2.A.workers B.teachers
C.nurses D.patients
3.A.share B.accept
C.refuse D.avoid
4.A.keeps B.hates
C.minds D.imagines
5.A.sadly B.gladly
C.angrily D.surprisingly
6.A.sells B.hands
C.lends D.throws
7.A.way B.secret
C.influence D.number
8.A.moved by B.angry at
C.worried about D.connected to
9.A.forced B.warned
C.ordered D.encouraged
10.A.humor B.curiosity
C.direction D.satisfaction
When Emily Perez was about to turn8years old,her mom suggested a new way to celebrate her birthday.“What do you think about donating your 1 to a children's hospital?”her mom asked.Though a little doubtful at first,soon she realized that these young 2 needed the gifts more than she did.So she decided to 3 her mom's suggestion.
Now in high school,Emily still 4 spreading joy to those sick children and teenagers.Every December,she 5 donates different gifts to young patients,from toys for kids to books for teenagers.
“Seeing their little faces when she 6 them the gifts is always my favorite part,"says Emily's mom.Natalie works in a local children's hospital.She has seen the 7
of Emily's gift−giving.“Besides bringing happiness to these kids,she also puts smiles on the faces of our nurses and workers,”Natalie says.“We are all 8 her kindness."Emily's efforts to help kids in the hospital have 9
others to follow in her footsteps.Her friends begin to give away their birthday gifts.And her cousin helps animals by donating to the Animal Rescue Center.
“Giving to others offers me a great sense of 10 at the end of the day,”Emily says.“I want to keep doing this as long as I can."
1.A.food B.money
C.gifts D.prizes
2.A.workers B.teachers
C.nurses D.patients
3.A.share B.accept
C.refuse D.avoid
4.A.keeps B.hates
C.minds D.imagines
5.A.sadly B.gladly
C.angrily D.surprisingly
6.A.sells B.hands
C.lends D.throws
7.A.way B.secret
C.influence D.number
8.A.moved by B.angry at
C.worried about D.connected to
9.A.forced B.warned
C.ordered D.encouraged
10.A.humor B.curiosity
C.direction D.satisfaction
答案:
<答案速查>
1-5 CDBAB 6-10 BCADD
<语篇解读> 本文是一篇记叙文。埃米莉在妈妈的鼓励下每年通过向儿童医院的病人捐赠礼物来庆祝自己的生日。
1.C 考查名词。food食物;money金钱;gift礼物;prize奖品。句意:你觉得把礼物捐给儿童医院怎么样? 根据下文“needed the gifts more than she did”可知,是指把礼物捐给儿童医院,故选C。
2.D 考查名词。worker工人;teacher老师;nurse护士;patient病人。句意:虽然一开始有点怀疑,但很快她就意识到这些年轻的病人比她更需要这些礼物。根据下文“different gifts to young patients”可知,是指病人,故选D。
3.B 考查动词。share分享;accept接受;refuse拒绝;avoid避免。句意:所以她决定接受妈妈的建议。根据“soon she realized that these young...needed the gifts more than she did”可知,她接受了妈妈的建议,故选B。
4.A 考查动词。keep保持;hate讨厌;mind介意;imagine想象。句意:现在在高中,埃米莉仍然继续传播快乐给那些生病的孩子和青少年。根据“still”可知,现在埃米莉仍然继续传播快乐给那些生病的孩子和青少年,故选A。
5.B 考查副词。sadly伤心地;gladly开心地;angrily生气地;surprisingly惊讶地。句意:每年12月,她都会很高兴地给年轻的病人捐赠不同的礼物,从儿童的玩具到青少年的书籍。根据“donates different gifts to young patients”可知,应该是很开心地捐赠,故选B。
6.B 考查动词。sell卖;hand递;lend借;throw扔。此处表示埃米莉的妈妈说:“当她递给他们礼物时,看着他们的小脸一直是我最喜欢的部分。”根据语境并结合选项可知,是把礼物递给他们,故选B。
7.C 考查名词。way方式;secret秘密;influence影响;number数字。句意:她已经看到了埃米莉送礼物的影响。根据“Besides bringing happiness to these kids, she also puts smiles on the faces of our nurses and workers”可知,除了给孩子们带来快乐,她还让护士和工作人员脸上露出笑容,这是她送礼物的影响,故选C。
8.A 考查形容词短语。moved by被……感动;angry at对……生气;worried about担心;connected to与……相连接。句意:我们都被她的善良感动了。根据语境并结合选项可知,大家都被埃米莉的善良感动,故选A。
9.D 考查动词。force强迫;warn警告;order命令;encourage鼓励。句意:埃米莉努力帮助医院里的孩子们,这鼓励了其他人跟随她的脚步。根据“Emily’s efforts to help kids in the hospital”并结合选项可知,她的善行鼓励了其他人跟随她的脚步,故选D。
10.D 考查名词。humor幽默;curiosity好奇心;direction方向;satisfaction满足。句意:在一天结束的时候,帮助别人给了我很大的满足感。根据“Giving to others offers me a great sense of”并结合选项可知,帮助他人可以给自己满足感,故选D。
1-5 CDBAB 6-10 BCADD
<语篇解读> 本文是一篇记叙文。埃米莉在妈妈的鼓励下每年通过向儿童医院的病人捐赠礼物来庆祝自己的生日。
1.C 考查名词。food食物;money金钱;gift礼物;prize奖品。句意:你觉得把礼物捐给儿童医院怎么样? 根据下文“needed the gifts more than she did”可知,是指把礼物捐给儿童医院,故选C。
2.D 考查名词。worker工人;teacher老师;nurse护士;patient病人。句意:虽然一开始有点怀疑,但很快她就意识到这些年轻的病人比她更需要这些礼物。根据下文“different gifts to young patients”可知,是指病人,故选D。
3.B 考查动词。share分享;accept接受;refuse拒绝;avoid避免。句意:所以她决定接受妈妈的建议。根据“soon she realized that these young...needed the gifts more than she did”可知,她接受了妈妈的建议,故选B。
4.A 考查动词。keep保持;hate讨厌;mind介意;imagine想象。句意:现在在高中,埃米莉仍然继续传播快乐给那些生病的孩子和青少年。根据“still”可知,现在埃米莉仍然继续传播快乐给那些生病的孩子和青少年,故选A。
5.B 考查副词。sadly伤心地;gladly开心地;angrily生气地;surprisingly惊讶地。句意:每年12月,她都会很高兴地给年轻的病人捐赠不同的礼物,从儿童的玩具到青少年的书籍。根据“donates different gifts to young patients”可知,应该是很开心地捐赠,故选B。
6.B 考查动词。sell卖;hand递;lend借;throw扔。此处表示埃米莉的妈妈说:“当她递给他们礼物时,看着他们的小脸一直是我最喜欢的部分。”根据语境并结合选项可知,是把礼物递给他们,故选B。
7.C 考查名词。way方式;secret秘密;influence影响;number数字。句意:她已经看到了埃米莉送礼物的影响。根据“Besides bringing happiness to these kids, she also puts smiles on the faces of our nurses and workers”可知,除了给孩子们带来快乐,她还让护士和工作人员脸上露出笑容,这是她送礼物的影响,故选C。
8.A 考查形容词短语。moved by被……感动;angry at对……生气;worried about担心;connected to与……相连接。句意:我们都被她的善良感动了。根据语境并结合选项可知,大家都被埃米莉的善良感动,故选A。
9.D 考查动词。force强迫;warn警告;order命令;encourage鼓励。句意:埃米莉努力帮助医院里的孩子们,这鼓励了其他人跟随她的脚步。根据“Emily’s efforts to help kids in the hospital”并结合选项可知,她的善行鼓励了其他人跟随她的脚步,故选D。
10.D 考查名词。humor幽默;curiosity好奇心;direction方向;satisfaction满足。句意:在一天结束的时候,帮助别人给了我很大的满足感。根据“Giving to others offers me a great sense of”并结合选项可知,帮助他人可以给自己满足感,故选D。
Cloze7(2024深圳二模)
Everybody was excited before the canoeing(独木舟)
trip except John.He was worried because he didn't know how to 1 .To prepare for the trip,he took a swimming 2 and worked hard for weeks.Finally,he 3 the test.We were all glad to have John along except Nicky.
She thought John would hold back the class during the trip.
As a swimming star,she was too 4 to make friends with him.
Our trip went well until we entered some rapids(急流).
The speed of the water picked up and our boat 5 .We were all thrown into the water except big John! He bent down at the back and 6 became the only one in the canoe.
We swam back to the boat where John pulled us in one by one.Then,we found Nicky 7 .She was shouting for help because she didn't wear her life jacket!
Every time we reached out to her,the rapids sent her farther away.Gathering all his 8 ,John paddled the boat hard against the rushing water and pulled Nicky out.
He 9 like a hero!
Later,John received a special award for 10 .The person that presented it was our best swimmer star−Nicky.
1.A.play B.swim
C.move D.jump
2.A.course B.club
C.boat D.video
3.A.ended B.failed
C.missed D.passed
4.A.shy B.late
C.proud D.mad
5.A.turned over B.sailed away
C.set off D.went ahead
6.A.possibly B.truly
C.luckily D.recently
7.A.in silence B.in danger
C.in doubt D.in joy
8.A.strength B.knowledge
C.support D.thought
9.A.fought B.waved
C.shouted D.acted
10.A.honesty B.bravery
C.wisdom D.confidence
Everybody was excited before the canoeing(独木舟)
trip except John.He was worried because he didn't know how to 1 .To prepare for the trip,he took a swimming 2 and worked hard for weeks.Finally,he 3 the test.We were all glad to have John along except Nicky.
She thought John would hold back the class during the trip.
As a swimming star,she was too 4 to make friends with him.
Our trip went well until we entered some rapids(急流).
The speed of the water picked up and our boat 5 .We were all thrown into the water except big John! He bent down at the back and 6 became the only one in the canoe.
We swam back to the boat where John pulled us in one by one.Then,we found Nicky 7 .She was shouting for help because she didn't wear her life jacket!
Every time we reached out to her,the rapids sent her farther away.Gathering all his 8 ,John paddled the boat hard against the rushing water and pulled Nicky out.
He 9 like a hero!
Later,John received a special award for 10 .The person that presented it was our best swimmer star−Nicky.
1.A.play B.swim
C.move D.jump
2.A.course B.club
C.boat D.video
3.A.ended B.failed
C.missed D.passed
4.A.shy B.late
C.proud D.mad
5.A.turned over B.sailed away
C.set off D.went ahead
6.A.possibly B.truly
C.luckily D.recently
7.A.in silence B.in danger
C.in doubt D.in joy
8.A.strength B.knowledge
C.support D.thought
9.A.fought B.waved
C.shouted D.acted
10.A.honesty B.bravery
C.wisdom D.confidence
答案:
<答案速查>1-5 BADCA 6-10 CBADB<语篇解读> 本文是一篇记叙文。文章讲述最初不能游泳的约翰,经过努力学会游泳,最后很勇敢地在旅行中救了自己的同伴的故事。1.B 考查动词。play玩;swim游泳;move移动;jump跳。句意:他很担心,因为他不会游泳。根据“To prepare for the trip, he took a swimming...”可知,他担心的是自己不会游泳,故选B。2.A 考查名词。course课程;club俱乐部;boat船;video视频。句意:为了准备这次旅行,他参加了游泳课程。前文提到他担心自己不会游泳,所以参加了游泳课程,故选A。3.D 考查动词。end结束;fail失败;miss错过;pass通过。句意:最后,他通过了测验。根据“...worked hard for weeks. Finally... We were all glad to have John along”可知,他最终通过考试,故选D。4.C 考查形容词。shy害羞的;late晚的;proud骄傲的;mad疯的。句意:作为游泳明星,她骄傲了,不愿意和他交朋友。根据前文“As a swimming star”可知,作为一个游泳明星,她很骄傲。故选C。5.A 考查动词短语。turn over翻转;sail away远航;set off出发;go ahead走在前面。句意:水流速度加快,我们的船翻了。根据后文“We were all thrown into the water except big John!”可知,他们掉进水里,所以是船翻了,故选A。6.C 考查副词。possibly可能地;truly真正地;luckily幸运地;recently最近。句意:他在后面弯下腰,幸运地成为独木舟上仅剩的一个人。根据后文“became the only one in the canoe”可知,他很幸运,故选C。7.B 考查介词短语。in silence安静地;in danger处于危险中;in doubt怀疑;in joy开心地。句意:然后,我们发现尼基处于危险之中。根据“She was shouting for help because she didn’t wear her life jacket!”可知,她呼叫救命,所以是处于危险中,故选B。8.A 考查名词。strength力量;knowledge知识;support支持;thought想法。句意:约翰使出全身力气,用力划着小船,逆流而上,把尼基拉了出来。根据“John paddled the boat hard against the rushing water and pulled Nicky out”可知,他在奋力救尼基,所以是使出全部力气,故选A。9.D 考查动词。fight打架;wave挥手;shout大叫;act表现。句意:他表现得像个英雄! 根据前文描述约翰救人的事可知,他表现得像英雄,故选D。10.B 考查名词。honesty诚实;bravery勇敢;wisdom智慧;confidence自信。句意:后来,约翰因勇敢而获得一份特别的奖品。根据前文讲述约翰冒着危险救人可知,他很勇敢,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看