第112页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
(2023广州)
阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入1~5各题空白处的最佳选项。
Years ago, green was simply a color. Now it’s much more! In the 1970s, some people began to worry about what we did to Mother Earth. 1 It is a big idea that touches governments all over the world, and a small idea that touches us all in our homes.
Architects(建筑师) and building engineers are thinking about how to make buildings greener. These days, green architecture is becoming more and more popular. 2
We need to be very careful about the materials (材料) we use. It is better to choose renewable materials—those that the Earth replaces quickly. 3 Also, for those materials that are not renewable, we need to use them as little as possible. Our Mother Earth has offered us many other possibilities, such as wind and solar power.
Planners must think about the needs of those who will spend time in green buildings. In many cases, green energy is more comfortable for people. 4 Natural lighting is often kinder to the eyes than electric lighting. In fact, many people who live or work in green buildings report feeling happier and healthier.
5 For example, they might try to use as little land as possible. If a building covers a large area, there will be less space for plants and trees. They also have to think about cutting down waste and pollution while the building work is going on.
Although green buildings are more expensive to build, they are less expensive to run.
阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入1~5各题空白处的最佳选项。
Years ago, green was simply a color. Now it’s much more! In the 1970s, some people began to worry about what we did to Mother Earth. 1 It is a big idea that touches governments all over the world, and a small idea that touches us all in our homes.
Architects(建筑师) and building engineers are thinking about how to make buildings greener. These days, green architecture is becoming more and more popular. 2
We need to be very careful about the materials (材料) we use. It is better to choose renewable materials—those that the Earth replaces quickly. 3 Also, for those materials that are not renewable, we need to use them as little as possible. Our Mother Earth has offered us many other possibilities, such as wind and solar power.
Planners must think about the needs of those who will spend time in green buildings. In many cases, green energy is more comfortable for people. 4 Natural lighting is often kinder to the eyes than electric lighting. In fact, many people who live or work in green buildings report feeling happier and healthier.
5 For example, they might try to use as little land as possible. If a building covers a large area, there will be less space for plants and trees. They also have to think about cutting down waste and pollution while the building work is going on.
Although green buildings are more expensive to build, they are less expensive to run.
A.or we can reuse some materials.
B.As a result,green thinking was born.
C.To understand it,we have to look at three different areas.
D.For example,natural wind brings people cleaner and fresher air.
E.Architects must consider what the building will do to the environment.
1.______________ 2.______________ 3.____________ 4.______________ 5.______________
答案:
语篇解读 本文是一篇说明文,主要介绍了如何让我们的居家建筑绿色环保。
1.B 根据后一句“It is a big idea that...and a small idea that...”可知,设空处应提到一个想法。选项B“因此,绿色思维诞生了”符合语境,故选B。
2.C 通读全文可知,此句是一个过渡句,在文章中起承上启下的作用,结合下文从建筑材料的使用,人们对绿色低碳生活的需求以及对环境保护的考虑三个方面的介绍可知,选项C“为了理解它,我们必须看三个不同的方面”符合语境,故选C。
3.A 根据本段第一句“We need to be very careful about the materials we use.”可知,本段主要讲建筑材料的使用,选项A“或者我们可以重复使用一些材料”符合语境,故选A。
4.D 根据前一句“In many cases, green energy is more comfortable for people.”可知,绿色能源对人们来说更舒适。选项D“例如,自然风带给人们更干净、清新的空气”符合语境,后一句提到的“Natural lighting”和选项D中的“natural wind”也构成了对应关系,故选D。
5.E 设空处为本段首句,是中心句,根据本段所举的例子可知,本段的主要内容是建筑与环境保护的关系。选项E“建筑师必须考虑建筑将对环境有什么影响”符合语境,故选E。
1.B 根据后一句“It is a big idea that...and a small idea that...”可知,设空处应提到一个想法。选项B“因此,绿色思维诞生了”符合语境,故选B。
2.C 通读全文可知,此句是一个过渡句,在文章中起承上启下的作用,结合下文从建筑材料的使用,人们对绿色低碳生活的需求以及对环境保护的考虑三个方面的介绍可知,选项C“为了理解它,我们必须看三个不同的方面”符合语境,故选C。
3.A 根据本段第一句“We need to be very careful about the materials we use.”可知,本段主要讲建筑材料的使用,选项A“或者我们可以重复使用一些材料”符合语境,故选A。
4.D 根据前一句“In many cases, green energy is more comfortable for people.”可知,绿色能源对人们来说更舒适。选项D“例如,自然风带给人们更干净、清新的空气”符合语境,后一句提到的“Natural lighting”和选项D中的“natural wind”也构成了对应关系,故选D。
5.E 设空处为本段首句,是中心句,根据本段所举的例子可知,本段的主要内容是建筑与环境保护的关系。选项E“建筑师必须考虑建筑将对环境有什么影响”符合语境,故选E。
查看更多完整答案,请扫码查看