2025年5年中考3年模拟英语广东专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语广东专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语广东专版》

第63页
Passage 3(2020深圳,E)
The Taojinshan Greenway(绿道) in Shenzhen has been open to citizens since July, 2019. Sitting on the west side of Shenzhen Reservoir, it is as long as 7.07 kilometers.
With plants along both sides and lakes lying at different sites, tourists can enjoy wonderful scenery all the way. If they are tired, they are free to take a rest at the 3 stops that were built for breaks. Additionally, five unused guard posts(岗亭) along the old route have remained. They serve as sightseeing platforms for visitors to feel the cultural spirit behind the place.
Of all its 13 scenic spots, 8 were designed to have AI helpers. From them, visitors can gain information on parking, tour guide services and more. The smart greenway, with free Wi - Fi available, also provides environmental data, such as temperature, wind speed and air quality. What's more, it can give visitors warnings of coming extreme(极端的) weather and natural disasters, including rainstorms and typhoons that may hit Shenzhen.
“Started in the middle of 2015, the building process of the Taojinshan Greenway has taken good care of the wildlife and environment nearby,” said Yang Shiming, an official in charge of the project.
“The greenway is an example of construction projects without doing harm to nature. It also shows the role that technology plays in building a smart greenway for more life convenience.”
1.How long did it take to finish the Taojinshan Greenway?
A.About 3 years.
B.About 4 years.
C.About 5 years.
D.About 6 years.
2.What does the underlined word “They” in Paragraph 2 refer to?
A.Views.
B.Visitors.
C.Stops.
D.Guard posts.
3.What is the main idea of Paragraph 3?
A.What AI helpers do.
B.Technology changes life.
C.How AI helpers work.
D.Technology protects humans.
4.What can we learn from this passage?
A.It is interesting to use AI helpers.
B.It is important to build greenways.
C.It is possible to balance nature and construction.
D.It is unnecessary to worry about terrible weather.

答案: 语篇解读 本文是一篇说明文。文章详细介绍了深圳淘金山绿道的情况,让读者感受科技与休闲生活的结合。
1.B 细节理解题。根据第四段第一句中的“Started in the middle of 2015”和第一段第一句“The Taojinshan Greenway in Shenzhen has been open to citizens since July, 2019.”可知,淘金山绿道工程耗时约4年建成。故选B。
2.D 推理判断题。根据画线词前一句“Additionally, five unused guard posts along the old route have remained.”和画线词所在句中的serve as sightseeing platforms for visitors可知,They指代前一句中的five unused guard posts,故选D。
3.A 主旨大意题。第三段主要讲述的是AI helpers在景点发挥的作用,如提供停车位信息、导游服务或发出极端天气和自然灾害预警等。故选A。
4.C 推理判断题。根据最后一段第一句“The greenway is an example of construction projects without doing harm to nature.”可知,绿道工程是没有对自然造成危害的一个范例,实现了自然与建设的平衡。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭