第66页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Passage 6(2024深圳二模,C)
Known as the “air taxi”, the eVTOL aircraft (电动垂直起降飞行器) completed its first inter - city flight on
February 27th. The flight started from Shekou Port in Shenzhen to Jiuzhou Port in Zhuhai. It took about 20 minutes for the over 55 - kilometer trip. Developed by a high - tech company, the electric - powered aircraft is able to carry five people at a speed of 200 kilometers per hour.
If this technology can be widely used in air transportation, it will bring great convenience to us. As more and more people have their own cars, we always spend hours being stuck in the street. If this new invention can carry passengers in daily life, electric air taxis will work as a solution to our congested cities. We will then live and work in three dimensions (维度).
However, the industry will need to deal with a lot of difficulties. Laws, costs and public acceptance stand in the way of the widespread use of air taxis, according to Tim Schwanen, who is the director of the Transport Studies Unit at the University of Oxford.
“In some ways, technology isn't the most difficult part,” Schwanen said. “There are problems around laws and costs, and there are problems around markets. Do we want these services? Do we need them?”
Besides, car designer Frank Stephenson, who designs Lilium's aircraft, said companies must take safety into their first consideration (考虑). “The moment when one of these things has a problem, you're going to lose a lot of public confidence and trust,” he said.
1.What can we know about the first inter - city flight of eVTOL aircraft?
A.It started from Jiuzhou Port in Zhuhai.
B.It took less than half an hour for the trip.
C.It was powered by petrol or fossil oil.
D.It could carry as many people as a plane.
2.What does the underlined word “congested” in paragraph 2 mean?
A.Tourist.
B.Highly - developed.
C.Crowded.
D.Ancient.
3.Among all the difficulties, which one isn't the difficult part for the air taxi industry?
A.Laws.
B.Markets.
C.Costs.
D.Technology.
4.What does Frank Stephenson want to emphasize (强调) in the last paragraph?
A.The safety of passengers is important to the air taxi companies.
B.Companies should provide lower prices to win public trust.
C.The public should have confidence in the safety of the eVTOL aircraft.
D.The technology is very likely to have a problem in the future.
5.How can the passage be divided into? (①=paragraph 1; ②=paragraph 2; ...)
A.①→②③→④⑤
B.①→②③④→⑤
C.①→②→③④⑤
D.①②→③→④⑤
Known as the “air taxi”, the eVTOL aircraft (电动垂直起降飞行器) completed its first inter - city flight on
February 27th. The flight started from Shekou Port in Shenzhen to Jiuzhou Port in Zhuhai. It took about 20 minutes for the over 55 - kilometer trip. Developed by a high - tech company, the electric - powered aircraft is able to carry five people at a speed of 200 kilometers per hour.
If this technology can be widely used in air transportation, it will bring great convenience to us. As more and more people have their own cars, we always spend hours being stuck in the street. If this new invention can carry passengers in daily life, electric air taxis will work as a solution to our congested cities. We will then live and work in three dimensions (维度).
However, the industry will need to deal with a lot of difficulties. Laws, costs and public acceptance stand in the way of the widespread use of air taxis, according to Tim Schwanen, who is the director of the Transport Studies Unit at the University of Oxford.
“In some ways, technology isn't the most difficult part,” Schwanen said. “There are problems around laws and costs, and there are problems around markets. Do we want these services? Do we need them?”
Besides, car designer Frank Stephenson, who designs Lilium's aircraft, said companies must take safety into their first consideration (考虑). “The moment when one of these things has a problem, you're going to lose a lot of public confidence and trust,” he said.
1.What can we know about the first inter - city flight of eVTOL aircraft?
A.It started from Jiuzhou Port in Zhuhai.
B.It took less than half an hour for the trip.
C.It was powered by petrol or fossil oil.
D.It could carry as many people as a plane.
2.What does the underlined word “congested” in paragraph 2 mean?
A.Tourist.
B.Highly - developed.
C.Crowded.
D.Ancient.
3.Among all the difficulties, which one isn't the difficult part for the air taxi industry?
A.Laws.
B.Markets.
C.Costs.
D.Technology.
4.What does Frank Stephenson want to emphasize (强调) in the last paragraph?
A.The safety of passengers is important to the air taxi companies.
B.Companies should provide lower prices to win public trust.
C.The public should have confidence in the safety of the eVTOL aircraft.
D.The technology is very likely to have a problem in the future.
5.How can the passage be divided into? (①=paragraph 1; ②=paragraph 2; ...)
A.①→②③→④⑤
B.①→②③④→⑤
C.①→②→③④⑤
D.①②→③→④⑤
答案:
语篇解读 本文是一篇说明文,主要介绍了“空中出租车”。
1.B 细节理解题。根据“It took about 20 minutes for the over 55 - kilometer trip.”可知,55公里的路程花了大约20分钟。故选B。
2.C 词义猜测题。根据“If this new invention can carry passengers in daily life, electric air taxis will work as a solution to our congested cities.”可知,如果这项新发明能够在日常生活中载客,电动空中出租车将成为解决城市拥堵的方案,故此处画线部分和crowded意义相近,故选C。
3.D 细节理解题。根据“In some ways... There are problems around laws and costs, and there are problems around markets.”可知,技术不是最困难的部分,故选D。
4.A 推理判断题。根据“companies must take safety into their first consideration”可知,他强调乘客的安全对空中出租车公司来说很重要,故选A。
5.C 篇章结构题。分析全文可知,第一段引出了“空中出租车”这一话题;第二段介绍了“空中出租车”的好处;第三至第五段介绍了“空中出租车”面临的许多困难。选项C符合文章结构,故选C。
1.B 细节理解题。根据“It took about 20 minutes for the over 55 - kilometer trip.”可知,55公里的路程花了大约20分钟。故选B。
2.C 词义猜测题。根据“If this new invention can carry passengers in daily life, electric air taxis will work as a solution to our congested cities.”可知,如果这项新发明能够在日常生活中载客,电动空中出租车将成为解决城市拥堵的方案,故此处画线部分和crowded意义相近,故选C。
3.D 细节理解题。根据“In some ways... There are problems around laws and costs, and there are problems around markets.”可知,技术不是最困难的部分,故选D。
4.A 推理判断题。根据“companies must take safety into their first consideration”可知,他强调乘客的安全对空中出租车公司来说很重要,故选A。
5.C 篇章结构题。分析全文可知,第一段引出了“空中出租车”这一话题;第二段介绍了“空中出租车”的好处;第三至第五段介绍了“空中出租车”面临的许多困难。选项C符合文章结构,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看