第41页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Passage 2(2020深圳,B)
“Miss Smith! What rough(粗糙的) hands Mary Jessup has!” said Daisy Marvin, as she walked home from school with her teacher.
“In my opinion, Daisy, Mary’s hands are the prettiest in our class.”
“Why? Miss Smith, they are as red and hard as they can be. How they would look if she tried to play on a piano!” Daisy said.
Miss Smith took Daisy’s hands in hers, and said, “Your hands are very soft and white, just the hands to look beautiful on a piano; yet they don’t have one beauty that Mary’s hands do. Shall I tell you what the difference is?”
“Yes, please, Miss Smith.” Daisy looked at Miss Smith, with eyes wide open.
“Well, Daisy, Mary’s hands are very busy. They wash dishes; they make fires; they hang out clothes, and help to wash them, too; they are always trying to help her poor, hard - working mother.”
Miss Smith continued, “Besides, they wash and dress the children; they mend their toys and dress their dolls; yet, they find time to bathe the head of the little girl who is so sick in the next house to theirs.”
“They do good deeds(行为) to every living thing. I have seen them patting the tired horse and the homeless dog in the street. They are always ready to help those who need help.”
“I shall never think Mary’s hands are ugly any more, Miss Smith,” Daisy said with tears in her eyes.
“I am glad to hear you say that, Daisy; and I must tell you that they are beautiful because they help others gladly and cheerfully.”
“Oh, Miss Smith! I feel so ashamed of myself and so sorry,” said Daisy, looking into her teacher’s face with shining eyes.
1. What did Daisy think of Mary’s hands at first?
A. Warm.
B. Ugly.
C. Dirty.
D. Soft.
2. What is beauty in Miss Smith’s opinion?
A. Being patient.
B. Being good - looking.
C. Being helpful.
D. Being hard - working.
3. What can we infer(推断) from the passage?
A. Mary’s mother was lazy.
B. Mary lived a comfortable life.
C. Miss Smith disliked Daisy.
D. Daisy understood beauty better.
4. What is the best title for the passage?
A. Busy Days
B. Cheerful Tears
C. Shining Eyes
D. Beautiful Hands
“Miss Smith! What rough(粗糙的) hands Mary Jessup has!” said Daisy Marvin, as she walked home from school with her teacher.
“In my opinion, Daisy, Mary’s hands are the prettiest in our class.”
“Why? Miss Smith, they are as red and hard as they can be. How they would look if she tried to play on a piano!” Daisy said.
Miss Smith took Daisy’s hands in hers, and said, “Your hands are very soft and white, just the hands to look beautiful on a piano; yet they don’t have one beauty that Mary’s hands do. Shall I tell you what the difference is?”
“Yes, please, Miss Smith.” Daisy looked at Miss Smith, with eyes wide open.
“Well, Daisy, Mary’s hands are very busy. They wash dishes; they make fires; they hang out clothes, and help to wash them, too; they are always trying to help her poor, hard - working mother.”
Miss Smith continued, “Besides, they wash and dress the children; they mend their toys and dress their dolls; yet, they find time to bathe the head of the little girl who is so sick in the next house to theirs.”
“They do good deeds(行为) to every living thing. I have seen them patting the tired horse and the homeless dog in the street. They are always ready to help those who need help.”
“I shall never think Mary’s hands are ugly any more, Miss Smith,” Daisy said with tears in her eyes.
“I am glad to hear you say that, Daisy; and I must tell you that they are beautiful because they help others gladly and cheerfully.”
“Oh, Miss Smith! I feel so ashamed of myself and so sorry,” said Daisy, looking into her teacher’s face with shining eyes.
1. What did Daisy think of Mary’s hands at first?
A. Warm.
B. Ugly.
C. Dirty.
D. Soft.
2. What is beauty in Miss Smith’s opinion?
A. Being patient.
B. Being good - looking.
C. Being helpful.
D. Being hard - working.
3. What can we infer(推断) from the passage?
A. Mary’s mother was lazy.
B. Mary lived a comfortable life.
C. Miss Smith disliked Daisy.
D. Daisy understood beauty better.
4. What is the best title for the passage?
A. Busy Days
B. Cheerful Tears
C. Shining Eyes
D. Beautiful Hands
答案:
语篇解读 本文是一篇记叙文。戴西认为玛丽粗糙的双手非常丑陋,老师告诉戴西玛丽的手是最美的,因为她乐于助人,有美好的品行。文章告诉我们美丽不在外表,而在于行为。
1.B 细节理解题。文章中多次出现戴西对玛丽手的评价,如文章第二句中的rough和第三段第二句中的red and hard。另外,根据原文倒数第四段中的“I shall never think Mary’s hands are ugly any more, Miss Smith”可知,戴西一开始觉得玛丽的手很丑。故选B。
2.C 细节理解题。根据原文倒数第三段中老师对戴西说的话“I must tell you that they are beautiful because they help others gladly and cheerfully”可知,Miss Smith认为乐于助人是一种美。故选C。
3.D 推理判断题。根据第六段最后一句“they are always trying to help her poor, hard - working mother”可知,玛丽的妈妈很勤劳,由此可排除选项A;根据文中对玛丽辛勤做家务的描述可知,玛丽的生活并不容易,由此可排除选项B;根据文章倒数第三段第一句“I am glad to hear you say that, Daisy”可知,Miss Smith并不讨厌戴西,故可排除选项C;戴西一开始认为玛丽的手很丑,但听了老师说的话后,看法转变了。由此可推断出戴西对美有了更好的理解。故选D。
4.D 主旨大意题。整篇文章都是围绕玛丽的手展开的,讨论的重点是什么样的手才最美丽,所以“美丽的双手”最适合作为文章的标题。故选D。
1.B 细节理解题。文章中多次出现戴西对玛丽手的评价,如文章第二句中的rough和第三段第二句中的red and hard。另外,根据原文倒数第四段中的“I shall never think Mary’s hands are ugly any more, Miss Smith”可知,戴西一开始觉得玛丽的手很丑。故选B。
2.C 细节理解题。根据原文倒数第三段中老师对戴西说的话“I must tell you that they are beautiful because they help others gladly and cheerfully”可知,Miss Smith认为乐于助人是一种美。故选C。
3.D 推理判断题。根据第六段最后一句“they are always trying to help her poor, hard - working mother”可知,玛丽的妈妈很勤劳,由此可排除选项A;根据文中对玛丽辛勤做家务的描述可知,玛丽的生活并不容易,由此可排除选项B;根据文章倒数第三段第一句“I am glad to hear you say that, Daisy”可知,Miss Smith并不讨厌戴西,故可排除选项C;戴西一开始认为玛丽的手很丑,但听了老师说的话后,看法转变了。由此可推断出戴西对美有了更好的理解。故选D。
4.D 主旨大意题。整篇文章都是围绕玛丽的手展开的,讨论的重点是什么样的手才最美丽,所以“美丽的双手”最适合作为文章的标题。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看