第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Cloze 1(2022广州)
Sam was worried. The following morning, he would have art class. It was his favourite class, but there was a 1 . Sam saw the world differently from everybody else. When he drew, birds had different-sized wings, and buildings had strange shapes. Every time he painted a picture, his teachers and classmates would be 2 .
It was time for the art class. Nervously, Sam looked at the white piece of paper in front of him.
“Good morning, class,” said Mr White. “Today, we're going to paint...”
Sam 3 , wondering what the next word would be. Please, he thought, not houses. Not buildings...
“We're going to paint 4 ,” said Mr White, with a smile.
“Yes! Great!” said Sam 5 .
“We can't paint that!” shouted Mike from the other side of the classroom.
“Sure, you can,” replied Mr White 6 . “Think about it, Mike. What makes you happy?”
“Umm...beaches, sunshine, and...ice-cream!” said Mike.
“Well, there you go. That's how you paint it. Start working!” said Mr White.
Sam was already 7 . He splashed (泼洒) large numbers of paints all over the 8 . It was really beautiful! There were shapes that we didn't have in the real world and the colours were so shining. The whole class 9 and Sam looked proud.
From that day on, Sam was never 10 about art class. He knew that he could paint happiness, no matter what he painted.
1.A.difference B.problem
C.reason D.way
2.A.encouraged
B.relaxed
C.satisfied
D.surprised
3.A.agreed B.replied
C.understood D.waited
4.A.buildings B.houses
C.happiness D.summer
5.A.excitedly B.carelessly
C.kindly D.sadly
6.A.angrily B.patiently
C.secretly D.worriedly
7.A.painting B.playing
C.talking D.writing
8.A.book B.floor
C.paper D.wall
9.A.cheered B.doubted
C.finished D.regretted
10.A.careful B.certain
C.happy D.nervous
Sam was worried. The following morning, he would have art class. It was his favourite class, but there was a 1 . Sam saw the world differently from everybody else. When he drew, birds had different-sized wings, and buildings had strange shapes. Every time he painted a picture, his teachers and classmates would be 2 .
It was time for the art class. Nervously, Sam looked at the white piece of paper in front of him.
“Good morning, class,” said Mr White. “Today, we're going to paint...”
Sam 3 , wondering what the next word would be. Please, he thought, not houses. Not buildings...
“We're going to paint 4 ,” said Mr White, with a smile.
“Yes! Great!” said Sam 5 .
“We can't paint that!” shouted Mike from the other side of the classroom.
“Sure, you can,” replied Mr White 6 . “Think about it, Mike. What makes you happy?”
“Umm...beaches, sunshine, and...ice-cream!” said Mike.
“Well, there you go. That's how you paint it. Start working!” said Mr White.
Sam was already 7 . He splashed (泼洒) large numbers of paints all over the 8 . It was really beautiful! There were shapes that we didn't have in the real world and the colours were so shining. The whole class 9 and Sam looked proud.
From that day on, Sam was never 10 about art class. He knew that he could paint happiness, no matter what he painted.
1.A.difference B.problem
C.reason D.way
2.A.encouraged
B.relaxed
C.satisfied
D.surprised
3.A.agreed B.replied
C.understood D.waited
4.A.buildings B.houses
C.happiness D.summer
5.A.excitedly B.carelessly
C.kindly D.sadly
6.A.angrily B.patiently
C.secretly D.worriedly
7.A.painting B.playing
C.talking D.writing
8.A.book B.floor
C.paper D.wall
9.A.cheered B.doubted
C.finished D.regretted
10.A.careful B.certain
C.happy D.nervous
答案:
<答案速查>
1-5 BDDCA 6-10 BACAD
<语篇解读> 本文是一篇记叙文。Sam 害怕上美术课,因为他的画总是和别人不一样。当怀特老师让他们画出快乐的时候,他终于明白了画画的意义。
1.B 根据上文可知,美术课是他最喜欢的课。but 表示转折,由下文“Sam 看到的世界和其他人看到的不一样”可知,有一个问题。difference 不同(之处);problem 问题;reason 原因;way 方式。故选 B。
2.D 上文提到他画的画总是很奇怪,所以可推断出老师和同学们看到他的画时应该是感到很惊讶,故选 D。
3.D 根据下文“想知道下一个词会是什么”可知,他在等着老师说出课上画画的主题。故选 D。
4.C 根据下文“What makes you happy?”可知,老师让他们画出快乐。故选 C。
5.A 根据空前“Yes! Great!”可以推断出 Sam 很兴奋。excitedly 兴奋地;carelessly 马虎地;kindly 亲切地;sadly 伤心地。故选 A。
6.B 由设空处后老师循循善诱,引导学生思考“What makes you happy?”可知,老师很有耐心。angrily 生气地;patiently 耐心地;secretly 秘密地;worriedly 担心地。故选 B。
7.A 上文中老师说“Start working!”,即让孩子们开始画画。设空处前 already 则说明,Sam 已经开始画了。故选 A。
8.C 此处描述 Sam 画画的过程。根据常识,他是将颜料泼洒在画纸上。故选 C。
9.A 根据空后“Sam looked proud”可知,同学们非常喜欢他的画。cheer 欢呼;doubt 怀疑;finish 结束;regret 后悔。故选 A。
10.D 根据第二段中的 Nervously 可知,之前 Sam 对于上美术课是紧张的。因此,此处表示“Sam 再也不会对上美术课感到紧张了”。故选 D。
1-5 BDDCA 6-10 BACAD
<语篇解读> 本文是一篇记叙文。Sam 害怕上美术课,因为他的画总是和别人不一样。当怀特老师让他们画出快乐的时候,他终于明白了画画的意义。
1.B 根据上文可知,美术课是他最喜欢的课。but 表示转折,由下文“Sam 看到的世界和其他人看到的不一样”可知,有一个问题。difference 不同(之处);problem 问题;reason 原因;way 方式。故选 B。
2.D 上文提到他画的画总是很奇怪,所以可推断出老师和同学们看到他的画时应该是感到很惊讶,故选 D。
3.D 根据下文“想知道下一个词会是什么”可知,他在等着老师说出课上画画的主题。故选 D。
4.C 根据下文“What makes you happy?”可知,老师让他们画出快乐。故选 C。
5.A 根据空前“Yes! Great!”可以推断出 Sam 很兴奋。excitedly 兴奋地;carelessly 马虎地;kindly 亲切地;sadly 伤心地。故选 A。
6.B 由设空处后老师循循善诱,引导学生思考“What makes you happy?”可知,老师很有耐心。angrily 生气地;patiently 耐心地;secretly 秘密地;worriedly 担心地。故选 B。
7.A 上文中老师说“Start working!”,即让孩子们开始画画。设空处前 already 则说明,Sam 已经开始画了。故选 A。
8.C 此处描述 Sam 画画的过程。根据常识,他是将颜料泼洒在画纸上。故选 C。
9.A 根据空后“Sam looked proud”可知,同学们非常喜欢他的画。cheer 欢呼;doubt 怀疑;finish 结束;regret 后悔。故选 A。
10.D 根据第二段中的 Nervously 可知,之前 Sam 对于上美术课是紧张的。因此,此处表示“Sam 再也不会对上美术课感到紧张了”。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看