第119页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Cloze 2(2024东莞一模)

The rabbit is the fourth animal in Chinese zodiac(生肖). 2023 is the year of the rabbit. In Chinese culture, the rabbit is known to be the 1 of all the twelve. People who are 2 in the year of the rabbit are calm and peaceful. In Chinese culture, the rabbit also represents(代表) the moon. Ancient people believed a rabbit 3 on the moon. The rabbit is 4 the Jade Rabbit or the Moon Rabbit. It’s the pet of the moon goddess Chang’e. In nature, rabbits can have lots of babies in a short time. In this way, ancient Chinese people also saw the rabbit 5 a good sign. They believed the 6 children they had, the luckier and happier they would be.
Western people also regard the rabbit as a 7 of good luck. They believe a rabbit's foot can 8 good luck to its holder. One tradition is that 9 teenagers caught a rabbit, they could be awarded the animal's hind foot in a ceremony.
Rabbits also show up in 10 areas of Western culture. The night before Easter, kids often make nests(窝) for the Easter Bunny in the garden. Rabbits are regarded as the symbol of new life because they have lots of babies.
1.______________ 2.______________ 3.____________ 4.______________ 5.______________
6.______________ 7.____________ 8.____________ 9.______________ 10.______________
The rabbit is the fourth animal in Chinese zodiac(生肖). 2023 is the year of the rabbit. In Chinese culture, the rabbit is known to be the 1 of all the twelve. People who are 2 in the year of the rabbit are calm and peaceful. In Chinese culture, the rabbit also represents(代表) the moon. Ancient people believed a rabbit 3 on the moon. The rabbit is 4 the Jade Rabbit or the Moon Rabbit. It’s the pet of the moon goddess Chang’e. In nature, rabbits can have lots of babies in a short time. In this way, ancient Chinese people also saw the rabbit 5 a good sign. They believed the 6 children they had, the luckier and happier they would be.
Western people also regard the rabbit as a 7 of good luck. They believe a rabbit's foot can 8 good luck to its holder. One tradition is that 9 teenagers caught a rabbit, they could be awarded the animal's hind foot in a ceremony.
Rabbits also show up in 10 areas of Western culture. The night before Easter, kids often make nests(窝) for the Easter Bunny in the garden. Rabbits are regarded as the symbol of new life because they have lots of babies.
1.______________ 2.______________ 3.____________ 4.______________ 5.______________
6.______________ 7.____________ 8.____________ 9.______________ 10.______________
答案:
语篇解读 本文是一篇说明文,介绍了十二生肖中的兔。
1.luckiest 本题考查形容词最高级。句意:在中国文化中,兔子被认为是十二生肖中最幸运的。根据空前的the和空后的of all the twelve可知,空处需要填写形容词最高级,结合语境和备选词可知,应填luckiest。
2.born 本题考查动词。句意:出生在兔年的人沉静而平和。结合语境可知,这里说的是“出生”,be born in出生于,故填born。
3.lived 本题考查动词。句意:古人认为有一只兔子住在月亮上。分析句子可知,这里缺少谓语动词,后面是地点on the moon,由此可知用live,时态是一般过去时,故填lived。
4.called 本题考查被动语态。句意:那只兔子被称作玉兔或月兔。根据the Jade Rabbit or the Moon Rabbit可知,这里说的是被称作玉兔或月兔,be called“被叫作”,故填called。
5.as 本题考查介词。句意:就这样,古代中国人也把兔子看作是一个好兆头。see sth. as“把某物看作”,故填as。
6.more 考查形容词比较级。句意:他们相信他们的孩子越多,他们就会越幸运并且越快乐。这里是“the+形容词比较级,the+形容词比较级”句式,表示“越……,就越……”,故填more。
7.symbol 本题考查名词。句意:西方人也把兔子看作是好运的象征。regard...as a symbol of...意为“把……看作……的象征”,故填symbol。
8.bring 本题考查动词。句意:他们相信兔脚能给持有者带来好运。这里缺少谓语动词。bring good luck to...意为“给……带来好运”,情态动词can后跟动词原形,故填bring。
9.if 本题考查连词。句意:一个传统是,如果青少年抓到了一只兔子,他们可以在一个仪式上被授予该动物的后脚。分析句子结构,根据句意,结合选词,可知此处为if引导的条件状语从句,故填if。
10.other 本题考查形容词。句意:兔子也出现在西方文化的其他方面。根据上下文和空后的area可知,这里说的是“其他方面”,故填other。
1.luckiest 本题考查形容词最高级。句意:在中国文化中,兔子被认为是十二生肖中最幸运的。根据空前的the和空后的of all the twelve可知,空处需要填写形容词最高级,结合语境和备选词可知,应填luckiest。
2.born 本题考查动词。句意:出生在兔年的人沉静而平和。结合语境可知,这里说的是“出生”,be born in出生于,故填born。
3.lived 本题考查动词。句意:古人认为有一只兔子住在月亮上。分析句子可知,这里缺少谓语动词,后面是地点on the moon,由此可知用live,时态是一般过去时,故填lived。
4.called 本题考查被动语态。句意:那只兔子被称作玉兔或月兔。根据the Jade Rabbit or the Moon Rabbit可知,这里说的是被称作玉兔或月兔,be called“被叫作”,故填called。
5.as 本题考查介词。句意:就这样,古代中国人也把兔子看作是一个好兆头。see sth. as“把某物看作”,故填as。
6.more 考查形容词比较级。句意:他们相信他们的孩子越多,他们就会越幸运并且越快乐。这里是“the+形容词比较级,the+形容词比较级”句式,表示“越……,就越……”,故填more。
7.symbol 本题考查名词。句意:西方人也把兔子看作是好运的象征。regard...as a symbol of...意为“把……看作……的象征”,故填symbol。
8.bring 本题考查动词。句意:他们相信兔脚能给持有者带来好运。这里缺少谓语动词。bring good luck to...意为“给……带来好运”,情态动词can后跟动词原形,故填bring。
9.if 本题考查连词。句意:一个传统是,如果青少年抓到了一只兔子,他们可以在一个仪式上被授予该动物的后脚。分析句子结构,根据句意,结合选词,可知此处为if引导的条件状语从句,故填if。
10.other 本题考查形容词。句意:兔子也出现在西方文化的其他方面。根据上下文和空后的area可知,这里说的是“其他方面”,故填other。
Cloze 3(2024广东模拟)

Instant noodles(方便面) are easy to make and cheap to buy. Of all the countries around the world, China is the biggest 1 for instant noodles. Just in 2013, China sold more than 46.2 2 bags of instant noodles. But so far sales of instant noodles in China have 3 quickly.
One of the main 4 for this could be the rise of online food delivery service(外卖服务). They can bring you food no matter 5 you are. They also offer more choices and tastier food. About 70% of young people order meals online at 6 once a week according to a survey. This shows that Chinese people now have 7 expectations for the quality(质量) of their food.
Facing this challenge, instant food companies work hard to improve 8 products. They make instant noodles with less fat and salt. Now new products are also made, including self - heating hot pot 9 instant rice. Those can fit the tastes of young people.
We are not sure if instant noodles will 10 one day. But they have surely left a mark on dining history.
1.____________ 2.______________ 3.______________ 4.____________ 5.______________
6.____________ 7.______________ 8.______________ 9.______________ 10.______________
Instant noodles(方便面) are easy to make and cheap to buy. Of all the countries around the world, China is the biggest 1 for instant noodles. Just in 2013, China sold more than 46.2 2 bags of instant noodles. But so far sales of instant noodles in China have 3 quickly.
One of the main 4 for this could be the rise of online food delivery service(外卖服务). They can bring you food no matter 5 you are. They also offer more choices and tastier food. About 70% of young people order meals online at 6 once a week according to a survey. This shows that Chinese people now have 7 expectations for the quality(质量) of their food.
Facing this challenge, instant food companies work hard to improve 8 products. They make instant noodles with less fat and salt. Now new products are also made, including self - heating hot pot 9 instant rice. Those can fit the tastes of young people.
We are not sure if instant noodles will 10 one day. But they have surely left a mark on dining history.
1.____________ 2.______________ 3.______________ 4.____________ 5.______________
6.____________ 7.______________ 8.______________ 9.______________ 10.______________
答案:
语篇解读 本文是一篇说明文,介绍了中国是全球方便面的最大市场,但由于外卖服务的兴起以及人们对食品质量要求的提升,市场上各类速食食品涌现,造成方便面的销量骤减。也许有一天方便面会消失,但它无疑在饮食史上留下了深刻的印记。
1.market 本题考查名词。根据语境并结合选词可知,在世界上所有的国家中,中国是方便面最大的市场,故填market。
2.billion 本题考查数词。根据“more than 46.2”可知,此处在描写数量,用billion,空前为具体数字,billion不需加 - s,故填billion。
3.dropped 本题考查动词。根据下文可知,由于外卖服务的兴起以及人们对食品质量要求的提升,市场上各类速食食品涌现,造成方便面的销量骤减。此处与have构成现在完成时,用过去分词,故填dropped。
4.reasons 本题考查名词。根据“this could be the rise of online food delivery service”可知,这里说的是原因,one of+名词复数,故填reasons。
5.where 本题考查宾语从句引导词。根据语境并结合网上外卖服务的特点可知,无论你在哪里,他们都能把食物送给你,此处表示“哪里”,故填where。
6.least 本题考查固定短语。句意:根据调查,大约70%的年轻人每周至少在网上点一次外卖,at least“至少”,故填least。
7.higher 本题考查形容词比较级。根据上下文可知,中国人现在对食物的质量有了更高的期望,故填higher。
8.their 本题考查代词。根据语境可知,面对这一挑战,速食食品公司努力改进它们的产品。此处修饰名词products,应用形容词性物主代词,故填their。
9.and 本题考查连词。根据语境可知,现在又推出了自热火锅和即食米饭等新产品,空前后的名词短语为并列关系,故填and。
10.disappear 本题考查动词。结合上面提到的原因,方便面的销量在减少,“我们”不确定方便面是否有一天会消失,will后跟动词原形,故填disappear。
1.market 本题考查名词。根据语境并结合选词可知,在世界上所有的国家中,中国是方便面最大的市场,故填market。
2.billion 本题考查数词。根据“more than 46.2”可知,此处在描写数量,用billion,空前为具体数字,billion不需加 - s,故填billion。
3.dropped 本题考查动词。根据下文可知,由于外卖服务的兴起以及人们对食品质量要求的提升,市场上各类速食食品涌现,造成方便面的销量骤减。此处与have构成现在完成时,用过去分词,故填dropped。
4.reasons 本题考查名词。根据“this could be the rise of online food delivery service”可知,这里说的是原因,one of+名词复数,故填reasons。
5.where 本题考查宾语从句引导词。根据语境并结合网上外卖服务的特点可知,无论你在哪里,他们都能把食物送给你,此处表示“哪里”,故填where。
6.least 本题考查固定短语。句意:根据调查,大约70%的年轻人每周至少在网上点一次外卖,at least“至少”,故填least。
7.higher 本题考查形容词比较级。根据上下文可知,中国人现在对食物的质量有了更高的期望,故填higher。
8.their 本题考查代词。根据语境可知,面对这一挑战,速食食品公司努力改进它们的产品。此处修饰名词products,应用形容词性物主代词,故填their。
9.and 本题考查连词。根据语境可知,现在又推出了自热火锅和即食米饭等新产品,空前后的名词短语为并列关系,故填and。
10.disappear 本题考查动词。结合上面提到的原因,方便面的销量在减少,“我们”不确定方便面是否有一天会消失,will后跟动词原形,故填disappear。
查看更多完整答案,请扫码查看