第20页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Cloze1(2024广东)
Betty is a biologist.She studies brain diseases that come along with aging.Her 1 is not an easy one.She is trying to understand what goes wrong with the brain over time,and how people can age in a healthy way.It is very important,especially when people are living a 2 life now.
Betty does not have a natural gift(天赋) for math.She never 3 that she could be a scientist one day when she was little.Now,she has got a doctor's degree in biology and become a famous 4 researcher.Betty has made it partly because she is curious about everything.This is a very 5 quality for a scientist.Another 6 is that she is a creative thinker.“After all,science is all about problem−solving,"
Betty said.
Betty thinks the best part of her research is trying out an idea to see if it will work.Her heart is filled with joy when her idea is proved right and 7 by other scientists.But when things don't go 8 as she plans,she feels no disappointment.She says mistakes may 9 a new idea.
Few are born to be a 10 .According to Betty,curiosity and creativity play the biggest role.
1.A.job B.book
C.excuse D.exam
2.A.slower B.longer
C.quieter D.simpler
3.A.argued B.reported
C.thought D.understood
4.A.social B.medical
C.educational D.environmental
5.A.poor B.strange
C.similar D.important
6.A.reason B.example
C.purpose D.decision
7.A.changed B.accepted
C.described D.questioned
8.A.safely B.crazily
C.blindly D.smoothly
9.A.mix with B.turn down
C.lead to D.break down
10.A.dentist B.lawyer
C.coach D.scientist
Betty is a biologist.She studies brain diseases that come along with aging.Her 1 is not an easy one.She is trying to understand what goes wrong with the brain over time,and how people can age in a healthy way.It is very important,especially when people are living a 2 life now.
Betty does not have a natural gift(天赋) for math.She never 3 that she could be a scientist one day when she was little.Now,she has got a doctor's degree in biology and become a famous 4 researcher.Betty has made it partly because she is curious about everything.This is a very 5 quality for a scientist.Another 6 is that she is a creative thinker.“After all,science is all about problem−solving,"
Betty said.
Betty thinks the best part of her research is trying out an idea to see if it will work.Her heart is filled with joy when her idea is proved right and 7 by other scientists.But when things don't go 8 as she plans,she feels no disappointment.She says mistakes may 9 a new idea.
Few are born to be a 10 .According to Betty,curiosity and creativity play the biggest role.
1.A.job B.book
C.excuse D.exam
2.A.slower B.longer
C.quieter D.simpler
3.A.argued B.reported
C.thought D.understood
4.A.social B.medical
C.educational D.environmental
5.A.poor B.strange
C.similar D.important
6.A.reason B.example
C.purpose D.decision
7.A.changed B.accepted
C.described D.questioned
8.A.safely B.crazily
C.blindly D.smoothly
9.A.mix with B.turn down
C.lead to D.break down
10.A.dentist B.lawyer
C.coach D.scientist
答案:
<答案速查>
1-5 ABCBD 6-10 ABDCD
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,讲述了 Betty 如何凭借自己的好奇心和创造力成为一位生物学家的故事。
1.A 考查名词辨析。job 工作,职业;book 书;excuse 借口;exam 考试。根据前文“Betty is a biologist. She studies brain diseases that come along with aging.”可知,这里说的是她的工作,故选 A。
2.B 考查形容词辨析。slow 慢的;long 长的;quiet 安静的;simple 简单的。根据前一句“She is trying to understand...how people can age in a healthy way.”和本句“...especially when people are living a...life now.”可知,这里说的是现在人们的寿命比以前更长,故选 B。
3.C 考查动词辨析。argue 争论;report 报道;think 想,思考,认为;understand 理解。根据语境可知,这里说的是 Betty 小的时候从未想过自己有一天能成为一名科学家,故选 C。
4.B 考查形容词。social 社会的;medical 医学的;educational 教育的;environmental 环境的。由上文可知,Betty 是一位生物学家,专门研究人类大脑疾病,与医学有关,故选 B。
5.D 考查形容词。poor 穷的,可怜的;strange 奇怪的,陌生的;similar 相似的;important 重要的。此处表示好奇心是科学家的重要素质,故选 D。
6.A 考查名词辨析。reason 原因;example 例子;purpose 目的;decision 决定。根据前文“Betty has made it partly because she is curious about everything.”和本句“Another...is that she is a creative thinker.”可知,这里说的是 Betty 成功的另一个原因,故选 A。
7.B 考查动词辨析。change 改变;accept 接受;describe 描述;question 质疑。根据此处语境“当她的想法被证明是正确的并且……时,她的心中充满了喜悦”可推测,此处表示“被其他科学家所接受”,故选 B。
8.D 考查副词。safely 安全地;crazily 疯狂地;blindly 盲目地;smoothly 顺利地。根据语境可知,这里想表达的是当事情不如她计划的那样顺利时,她不会感到失望,故选 D。
9.C 考查动词短语辨析。mix with 与……混合;turn down 调小,拒绝;lead to 通往,导致;break down 出故障。根据语境可知,Betty 认为错误可能会带来新的想法,故选 C。
10.D 考查名词辨析。dentist 牙医;lawyer 律师;coach 教练;scientist 科学家。根据第二段中“She never...that she could be a scientist”并结合全文内容可知,这里说的是科学家,故选 D。
1-5 ABCBD 6-10 ABDCD
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,讲述了 Betty 如何凭借自己的好奇心和创造力成为一位生物学家的故事。
1.A 考查名词辨析。job 工作,职业;book 书;excuse 借口;exam 考试。根据前文“Betty is a biologist. She studies brain diseases that come along with aging.”可知,这里说的是她的工作,故选 A。
2.B 考查形容词辨析。slow 慢的;long 长的;quiet 安静的;simple 简单的。根据前一句“She is trying to understand...how people can age in a healthy way.”和本句“...especially when people are living a...life now.”可知,这里说的是现在人们的寿命比以前更长,故选 B。
3.C 考查动词辨析。argue 争论;report 报道;think 想,思考,认为;understand 理解。根据语境可知,这里说的是 Betty 小的时候从未想过自己有一天能成为一名科学家,故选 C。
4.B 考查形容词。social 社会的;medical 医学的;educational 教育的;environmental 环境的。由上文可知,Betty 是一位生物学家,专门研究人类大脑疾病,与医学有关,故选 B。
5.D 考查形容词。poor 穷的,可怜的;strange 奇怪的,陌生的;similar 相似的;important 重要的。此处表示好奇心是科学家的重要素质,故选 D。
6.A 考查名词辨析。reason 原因;example 例子;purpose 目的;decision 决定。根据前文“Betty has made it partly because she is curious about everything.”和本句“Another...is that she is a creative thinker.”可知,这里说的是 Betty 成功的另一个原因,故选 A。
7.B 考查动词辨析。change 改变;accept 接受;describe 描述;question 质疑。根据此处语境“当她的想法被证明是正确的并且……时,她的心中充满了喜悦”可推测,此处表示“被其他科学家所接受”,故选 B。
8.D 考查副词。safely 安全地;crazily 疯狂地;blindly 盲目地;smoothly 顺利地。根据语境可知,这里想表达的是当事情不如她计划的那样顺利时,她不会感到失望,故选 D。
9.C 考查动词短语辨析。mix with 与……混合;turn down 调小,拒绝;lead to 通往,导致;break down 出故障。根据语境可知,Betty 认为错误可能会带来新的想法,故选 C。
10.D 考查名词辨析。dentist 牙医;lawyer 律师;coach 教练;scientist 科学家。根据第二段中“She never...that she could be a scientist”并结合全文内容可知,这里说的是科学家,故选 D。
Cloze2(2021广州)
My grandpa always tells me that people who laugh at their own mistakes will get others to laugh along.Yesterday,I learned that he is 1 .
“Stay in line,”Mrs Martin said.I looked at the long line, 2 that there would still be pizza(比萨饼).When I reached the front,I looked at the choices.I could only see chicken,fish and mashed potato(土豆泥).I could hear the sad noise of my 3 stomach.
Then,out of the corner of my eye,I saw the 4 piece of beef pizza.I got so excited.
“Beef pizza,please,”I said politely.Mrs Martin handed me the pizza.I took the paper plate(碟子)so 5 that the pizza fell out.I wanted to 6 it,but it landed on the mashed potato.My face started burning.All I could hear were 7 from some kids in line.
As I looked at the upside−down pizza,I heard Mrs Martin's voice.“Maria,would you like some mashed potato to go with your pizza?”I replied in a(n) 8 voice,“Of course.”Mrs Martin put the mashed potato pizza on my plate with an encouraging smile.I suddenly 9 and relaxed.I looked around laughing,and we all laughed together.
I never really believed my grandpa until I saw others laughing with me.The laughing made me feel 10 instead ofjust silly.
1.A.funny B.right
C.clever D.joyful
2.A.believing B.worrying
C.hoping D.knowing
3.A.silly B.active
C.strong D.empty
4.A.last B.best
C.largest D.cheapest
5.A.quietly B.quickly
C.politely D.carefully
6.A.catch B.eat
C.buy D.throw
7.A.excuses B.cheers
C.laughs D.thanks
8.A.angry B.nervous
C.sweet D.sleepy
9.A.woke B.agreed
C.understood D.forgot
10.A.hurt B.helpless
C.proud D.good
My grandpa always tells me that people who laugh at their own mistakes will get others to laugh along.Yesterday,I learned that he is 1 .
“Stay in line,”Mrs Martin said.I looked at the long line, 2 that there would still be pizza(比萨饼).When I reached the front,I looked at the choices.I could only see chicken,fish and mashed potato(土豆泥).I could hear the sad noise of my 3 stomach.
Then,out of the corner of my eye,I saw the 4 piece of beef pizza.I got so excited.
“Beef pizza,please,”I said politely.Mrs Martin handed me the pizza.I took the paper plate(碟子)so 5 that the pizza fell out.I wanted to 6 it,but it landed on the mashed potato.My face started burning.All I could hear were 7 from some kids in line.
As I looked at the upside−down pizza,I heard Mrs Martin's voice.“Maria,would you like some mashed potato to go with your pizza?”I replied in a(n) 8 voice,“Of course.”Mrs Martin put the mashed potato pizza on my plate with an encouraging smile.I suddenly 9 and relaxed.I looked around laughing,and we all laughed together.
I never really believed my grandpa until I saw others laughing with me.The laughing made me feel 10 instead ofjust silly.
1.A.funny B.right
C.clever D.joyful
2.A.believing B.worrying
C.hoping D.knowing
3.A.silly B.active
C.strong D.empty
4.A.last B.best
C.largest D.cheapest
5.A.quietly B.quickly
C.politely D.carefully
6.A.catch B.eat
C.buy D.throw
7.A.excuses B.cheers
C.laughs D.thanks
8.A.angry B.nervous
C.sweet D.sleepy
9.A.woke B.agreed
C.understood D.forgot
10.A.hurt B.helpless
C.proud D.good
答案:
<答案速查>
1-5 BCDAB 6-10 ACBCD
<语篇解读> 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在取比萨饼时,一不小心将比萨饼掉进了土豆泥里,引起了周围孩子的嘲笑,但作者通过和他们一起大笑的方式使自己摆脱了窘境。
1.B 根据下文作者买比萨饼的经历和她的感悟可知,爷爷经常告诉她的道理是对的,故选 B。
2.C 前文提到排队买比萨饼的队伍很长,后面说仍然会有比萨饼,这是作者的一种期望,故选 C。
3.D 根据空前 the sad noise 可知,作者应该是饿了,肚子是空的,故选 D。
4.A 根据上文“I could only see chicken, fish and mashed potato.”可知,原本作者认为没有牛肉比萨饼了,后来发现还剩最后一块,故选 A。
5.B 根据“so...that the pizza fell out”可知,作者动作太快以至于比萨饼掉了出来,故选 B。
6.A 前文提到作者拿比萨饼时动作太快以至于比萨饼掉了出来,根据常理,作者应该是下意识地想接住它,故选 A。
7.C 比萨饼掉进了土豆泥,队伍中的孩子们应该会大笑,故选 C。
8.B 由于作者刚刚引起了孩子们的大笑,根据常理,作者会感觉紧张和尴尬,故选 B。
9.C 根据上文可知,马丁太太是在帮助作者化解尴尬,这里指作者明白了马丁太太的用意,故选 C。
10.D 根据上文可知,通过和大家一起笑自己的错误,让作者放松了心情,忘记了尴尬,因此笑声让作者感觉很好;根据后面的 instead of just silly 可知应填与 silly 意思相反的词。故选 D。
1-5 BCDAB 6-10 ACBCD
<语篇解读> 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在取比萨饼时,一不小心将比萨饼掉进了土豆泥里,引起了周围孩子的嘲笑,但作者通过和他们一起大笑的方式使自己摆脱了窘境。
1.B 根据下文作者买比萨饼的经历和她的感悟可知,爷爷经常告诉她的道理是对的,故选 B。
2.C 前文提到排队买比萨饼的队伍很长,后面说仍然会有比萨饼,这是作者的一种期望,故选 C。
3.D 根据空前 the sad noise 可知,作者应该是饿了,肚子是空的,故选 D。
4.A 根据上文“I could only see chicken, fish and mashed potato.”可知,原本作者认为没有牛肉比萨饼了,后来发现还剩最后一块,故选 A。
5.B 根据“so...that the pizza fell out”可知,作者动作太快以至于比萨饼掉了出来,故选 B。
6.A 前文提到作者拿比萨饼时动作太快以至于比萨饼掉了出来,根据常理,作者应该是下意识地想接住它,故选 A。
7.C 比萨饼掉进了土豆泥,队伍中的孩子们应该会大笑,故选 C。
8.B 由于作者刚刚引起了孩子们的大笑,根据常理,作者会感觉紧张和尴尬,故选 B。
9.C 根据上文可知,马丁太太是在帮助作者化解尴尬,这里指作者明白了马丁太太的用意,故选 C。
10.D 根据上文可知,通过和大家一起笑自己的错误,让作者放松了心情,忘记了尴尬,因此笑声让作者感觉很好;根据后面的 instead of just silly 可知应填与 silly 意思相反的词。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看