第108页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Passage2(2024深圳二模)
请阅读短文,并从下面方框里的六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。
The Olympic Games, which date back to ancient Greece, have a long history. At that time, they were part of a day in honor of the Greek gods. 1
2 Over time, more events were added, including wrestling, boxing, and horse racing. The athletes from all over Greece came to compete and show their skills. The ancient Olympic Games were more than just a sporting event. They were also a time for Greeks to come together in peace. 3 The modern Olympic Games were held for the first time in Athens, Greece, in 1896. 4 Today, the Olympic Games are the world's largest sporting games. They bring thousands of world champions together and unite millions of fans for the world's most exciting sporting competition.
The Olympic Games have come a long way since their ancient beginnings. “Faster, Higher, Stronger” was the motto for over 120 years. 5 It means that we can only go faster, aim higher, and become stronger if we stand together.
A.Since then, they have been held every four years.
B.At the beginning, the Olympic Games had only one event: the sprint.
C.The first recorded Olympic Games took place in 776 BC in Olympia.
D.And it was changed into “Faster, Higher, Stronger-Together” in 2021.
E.During the games, there was a war-stopping period among the warring states.
F.So, the Summer and Winter Games bring people together from all over the world.
1.____________ 2.______________ 3.____________ 4.______________ 5.____________
请阅读短文,并从下面方框里的六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。
The Olympic Games, which date back to ancient Greece, have a long history. At that time, they were part of a day in honor of the Greek gods. 1
2 Over time, more events were added, including wrestling, boxing, and horse racing. The athletes from all over Greece came to compete and show their skills. The ancient Olympic Games were more than just a sporting event. They were also a time for Greeks to come together in peace. 3 The modern Olympic Games were held for the first time in Athens, Greece, in 1896. 4 Today, the Olympic Games are the world's largest sporting games. They bring thousands of world champions together and unite millions of fans for the world's most exciting sporting competition.
The Olympic Games have come a long way since their ancient beginnings. “Faster, Higher, Stronger” was the motto for over 120 years. 5 It means that we can only go faster, aim higher, and become stronger if we stand together.
A.Since then, they have been held every four years.
B.At the beginning, the Olympic Games had only one event: the sprint.
C.The first recorded Olympic Games took place in 776 BC in Olympia.
D.And it was changed into “Faster, Higher, Stronger-Together” in 2021.
E.During the games, there was a war-stopping period among the warring states.
F.So, the Summer and Winter Games bring people together from all over the world.
1.____________ 2.______________ 3.____________ 4.______________ 5.____________
答案:
语篇解读 本文是一篇说明文,介绍了奥运会的历史和发展。
1.C 根据“At that time, they were part of a day in honor of the Greek gods.”可知,此处在介绍奥运会的起源,选项C“第一届有记录的奥运会于公元前766年在奥林匹亚举行”符合语境,故选C。
2.B 根据“Over time, more events were added, including wrestling, boxing, and horse racing.”可知,此处在介绍奥运会运动项目的发展,选项B“起初,奥运会只有一个项目:短跑”符合语境,故选B。
3.E 根据“They were also a time for Greeks to come together in peace.”可知,这也是希腊人和平相处的时刻。选项E“在奥运会期间,交战国家之间有一段停战时期”符合语境,故选E。
4.A 根据“The modern Olympic Games were held for the first time in Athens, Greece, in 1896.”可知,此处在介绍奥运会的举办时间,选项A“从那时起,它们每四年被举行一次”符合语境,故选A。
5.D 根据“It means that we can only go faster, aim higher, and become stronger if we stand together.”可知,此处在介绍奥林匹克的格言,选项D“并于2021年改为‘更快、更高、更强—更团结’”符合语境,故选D。
1.C 根据“At that time, they were part of a day in honor of the Greek gods.”可知,此处在介绍奥运会的起源,选项C“第一届有记录的奥运会于公元前766年在奥林匹亚举行”符合语境,故选C。
2.B 根据“Over time, more events were added, including wrestling, boxing, and horse racing.”可知,此处在介绍奥运会运动项目的发展,选项B“起初,奥运会只有一个项目:短跑”符合语境,故选B。
3.E 根据“They were also a time for Greeks to come together in peace.”可知,这也是希腊人和平相处的时刻。选项E“在奥运会期间,交战国家之间有一段停战时期”符合语境,故选E。
4.A 根据“The modern Olympic Games were held for the first time in Athens, Greece, in 1896.”可知,此处在介绍奥运会的举办时间,选项A“从那时起,它们每四年被举行一次”符合语境,故选A。
5.D 根据“It means that we can only go faster, aim higher, and become stronger if we stand together.”可知,此处在介绍奥林匹克的格言,选项D“并于2021年改为‘更快、更高、更强—更团结’”符合语境,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看