第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Cloze4(2024佛山二模)
When Gene was about12years old,his mother decided to help him learn something from work.She bought twenty chickens and asked him to 1 them.She told him that they would be his own chickens and she 2 to pay him for the eggs.However,he had to buy chicken feed himself.
After that,he can keep the rest of the money.Gene was 3 ,because he thought he would make a lot of money.
After several weeks,Gene's mother began to hear that the 4 of eggs was going down,but she said nothing about it.Then one night,Gene said he didn't have enough money to buy the feed.The chickens never 5 a meal,but some of them stopped laying eggs.
Then the mother asked him if he 6 cut down the chicken feed for each meal.He was shocked.He thought nobody would know what he did.He stood there without a(n) 7 .After a long silence,Gene said yes.He thought he would save more money if he gave them 8 feed.His mother asked him,“Did you fool the chickens?"
Gene nodded.His face turned red and he felt really 9 .His mother continued: “Yes,you can 10 everyone else,but you cannot‘fool the chickens',because in the end you will find out,as the saying goes,‘What goes around comes around.'”
1.A.look after B.go over
C.care about D.play with
2.A.managed B.chose
C.tried D.promised
3.A.proud B.happy
C.moved D.nervous
4.A.weight B.sale
C.number D.price
5.A.enjoyed B.finished
C.tasted D.missed
6.A.secretly B.quietly
C.strictly D.easily
7.A.smile B.word
C.idea D.break
8.A.less B.fresher
C.richer D.healthier
9.A.shy B.sorry
C.bored D.tired
10.A.change B.control
C.fool D.cheer
When Gene was about12years old,his mother decided to help him learn something from work.She bought twenty chickens and asked him to 1 them.She told him that they would be his own chickens and she 2 to pay him for the eggs.However,he had to buy chicken feed himself.
After that,he can keep the rest of the money.Gene was 3 ,because he thought he would make a lot of money.
After several weeks,Gene's mother began to hear that the 4 of eggs was going down,but she said nothing about it.Then one night,Gene said he didn't have enough money to buy the feed.The chickens never 5 a meal,but some of them stopped laying eggs.
Then the mother asked him if he 6 cut down the chicken feed for each meal.He was shocked.He thought nobody would know what he did.He stood there without a(n) 7 .After a long silence,Gene said yes.He thought he would save more money if he gave them 8 feed.His mother asked him,“Did you fool the chickens?"
Gene nodded.His face turned red and he felt really 9 .His mother continued: “Yes,you can 10 everyone else,but you cannot‘fool the chickens',because in the end you will find out,as the saying goes,‘What goes around comes around.'”
1.A.look after B.go over
C.care about D.play with
2.A.managed B.chose
C.tried D.promised
3.A.proud B.happy
C.moved D.nervous
4.A.weight B.sale
C.number D.price
5.A.enjoyed B.finished
C.tasted D.missed
6.A.secretly B.quietly
C.strictly D.easily
7.A.smile B.word
C.idea D.break
8.A.less B.fresher
C.richer D.healthier
9.A.shy B.sorry
C.bored D.tired
10.A.change B.control
C.fool D.cheer
答案:
<答案速查>
1-5 ADBCD 6-10 ABABC
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,文章讲述一个名叫吉恩的男孩通过工作懂得了责任感和诚实的故事。
1.A 考查动词短语。look after 照看;go over 复习;care about 关心;play with 与……玩耍。句意:她买了二十只鸡并让他照看它们。根据“She told him that they would be his own chickens”可知,他妈妈买了这些鸡是让他养的,故选 A。
2.D 考查动词。manage 管理;choose 选择;try 尝试;promise 承诺。句意:她告诉他,它们将是他自己的鸡,她承诺会给他支付鸡蛋的钱。根据“After that, he can keep the rest of the money.”可知,他妈妈应该是承诺会给他钱作为购买鸡蛋的费用,故选 D。
3.B 考查形容词。proud 自豪的;happy 快乐的;moved 感动的;nervous 紧张的。句意:吉恩感到很快乐,因为他认为他会赚很多钱。根据“because he thought he would make a lot of money”可知,他觉得可以赚钱,应是很快乐,故选 B。
4.C 考查名词。weight 重量;sale 销售;number 数量;price 价格。句意:几周后,吉恩的母亲开始听说鸡蛋的数量在下降,但她没有说什么。根据下文“but some of them stopped laying eggs”可知,此处应该是说鸡蛋数量减少,故选 C。
5.D 考查动词。enjoy 享受;finish 完成;taste 品尝;miss 错过。此处是吉恩在抱怨:鸡一顿饭都没错过,但一些鸡却不下蛋了。故选 D。
6.A 考查副词。secretly 偷偷地;quietly 静静地;strictly 严格地;easily 容易地。句意:然后母亲问他是否偷偷减少了每顿的鸡食。根据下文“He thought nobody would know what he did.”可知,他是偷偷减少了鸡食,故选 A。
7.B 考查名词。smile 微笑;word 字,话;idea 想法;break 休息。句意:他站在那里一言不发。根据“After a long silence”可知,他站在那里没有说一句话,故选 B。
8.A 考查形容词。less 更少的;fresher 更新鲜的;richer 更富裕的;healthier 更健康的。句意:他认为如果给它们更少的食物,他会省更多的钱。根据“He thought he would save more money”可知,给它们少一些食物,他会省更多的钱,故选 A。
9.B 考查形容词。shy 害羞的;sorry 抱歉的;bored 无聊的;tired 疲倦的。根据“His face turned red”可知,他感到非常抱歉,故选 B。
10.C 考查动词。change 改变;control 控制;fool 愚弄;cheer 欢呼。句意:她的母亲继续说,“是的,你可以愚弄其他所有人,但你不能‘愚弄鸡’,因为最后你会发现,正如俗话所说,‘种瓜得瓜,种豆得豆’。”此处表示可以愚弄其他人,但愚弄不了鸡,故选 C。
1-5 ADBCD 6-10 ABABC
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,文章讲述一个名叫吉恩的男孩通过工作懂得了责任感和诚实的故事。
1.A 考查动词短语。look after 照看;go over 复习;care about 关心;play with 与……玩耍。句意:她买了二十只鸡并让他照看它们。根据“She told him that they would be his own chickens”可知,他妈妈买了这些鸡是让他养的,故选 A。
2.D 考查动词。manage 管理;choose 选择;try 尝试;promise 承诺。句意:她告诉他,它们将是他自己的鸡,她承诺会给他支付鸡蛋的钱。根据“After that, he can keep the rest of the money.”可知,他妈妈应该是承诺会给他钱作为购买鸡蛋的费用,故选 D。
3.B 考查形容词。proud 自豪的;happy 快乐的;moved 感动的;nervous 紧张的。句意:吉恩感到很快乐,因为他认为他会赚很多钱。根据“because he thought he would make a lot of money”可知,他觉得可以赚钱,应是很快乐,故选 B。
4.C 考查名词。weight 重量;sale 销售;number 数量;price 价格。句意:几周后,吉恩的母亲开始听说鸡蛋的数量在下降,但她没有说什么。根据下文“but some of them stopped laying eggs”可知,此处应该是说鸡蛋数量减少,故选 C。
5.D 考查动词。enjoy 享受;finish 完成;taste 品尝;miss 错过。此处是吉恩在抱怨:鸡一顿饭都没错过,但一些鸡却不下蛋了。故选 D。
6.A 考查副词。secretly 偷偷地;quietly 静静地;strictly 严格地;easily 容易地。句意:然后母亲问他是否偷偷减少了每顿的鸡食。根据下文“He thought nobody would know what he did.”可知,他是偷偷减少了鸡食,故选 A。
7.B 考查名词。smile 微笑;word 字,话;idea 想法;break 休息。句意:他站在那里一言不发。根据“After a long silence”可知,他站在那里没有说一句话,故选 B。
8.A 考查形容词。less 更少的;fresher 更新鲜的;richer 更富裕的;healthier 更健康的。句意:他认为如果给它们更少的食物,他会省更多的钱。根据“He thought he would save more money”可知,给它们少一些食物,他会省更多的钱,故选 A。
9.B 考查形容词。shy 害羞的;sorry 抱歉的;bored 无聊的;tired 疲倦的。根据“His face turned red”可知,他感到非常抱歉,故选 B。
10.C 考查动词。change 改变;control 控制;fool 愚弄;cheer 欢呼。句意:她的母亲继续说,“是的,你可以愚弄其他所有人,但你不能‘愚弄鸡’,因为最后你会发现,正如俗话所说,‘种瓜得瓜,种豆得豆’。”此处表示可以愚弄其他人,但愚弄不了鸡,故选 C。
Cloze5(2024广州一模)
When I was young,my mum always encouraged me to do new things.She often said,“Have a try!"I was not allowed to 1 at the very beginning until I tried it.Over the years,I have realized my 2 mainly comes from keeping those words in mind.
After leaving university,I started working in a big company.I just wanted to work for a short period until I decided on my career.At that time,my focus wasn't on the 3 itself.I thought I would work for a few years,get married,stay home and take care of a family.However,I was 4 .I've worked for the same company for28years.I've been given chances to 5 different positions(职位)
in the company.I've 6 every change of my position.Whether I was working on projects or finding new solutions,I liked learning and growing in each position.I've found that I have many talents and skills,because I 7 try new things.I've also found that if I put what I 8 into practice and work hard to achieve my goals,I can succeed.
Today,I am so excited and grateful to become the CEO of the company.Another 9 has come and I am ready to take it,no matter what difficulty there will be.Thanks to the faith“Keep trying!",I become 10 enough to take every new challenge.
1.A.speak up B.hurry up
C.give up D.show up
2.A.project B.success
C.goal D.service
3.A.money B.skill
C.job D.family
4.A.sure B.uncertain
C.right D.wrong
5.A.return to B.move to
C.wait for D.look for
6.A.enjoyed B.missed
C.admitted D.refused
7.A.doubtfully B.nervously
C.regularly D.continuously
8.A.trust B.require
C.correct D.survey
9.A.dream B.chance
C.pressure D.difficulty
10.A.lucky B.busy
C.brave D.polite
When I was young,my mum always encouraged me to do new things.She often said,“Have a try!"I was not allowed to 1 at the very beginning until I tried it.Over the years,I have realized my 2 mainly comes from keeping those words in mind.
After leaving university,I started working in a big company.I just wanted to work for a short period until I decided on my career.At that time,my focus wasn't on the 3 itself.I thought I would work for a few years,get married,stay home and take care of a family.However,I was 4 .I've worked for the same company for28years.I've been given chances to 5 different positions(职位)
in the company.I've 6 every change of my position.Whether I was working on projects or finding new solutions,I liked learning and growing in each position.I've found that I have many talents and skills,because I 7 try new things.I've also found that if I put what I 8 into practice and work hard to achieve my goals,I can succeed.
Today,I am so excited and grateful to become the CEO of the company.Another 9 has come and I am ready to take it,no matter what difficulty there will be.Thanks to the faith“Keep trying!",I become 10 enough to take every new challenge.
1.A.speak up B.hurry up
C.give up D.show up
2.A.project B.success
C.goal D.service
3.A.money B.skill
C.job D.family
4.A.sure B.uncertain
C.right D.wrong
5.A.return to B.move to
C.wait for D.look for
6.A.enjoyed B.missed
C.admitted D.refused
7.A.doubtfully B.nervously
C.regularly D.continuously
8.A.trust B.require
C.correct D.survey
9.A.dream B.chance
C.pressure D.difficulty
10.A.lucky B.busy
C.brave D.polite
答案:
<答案速查>
1-5 CBCDB 6-10 ADABC
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,文章讲述了作者不断尝试新事物,不断发现自己的天赋和技能,最后当上了公司总裁,走向成功的故事。
1.C 考查动词短语。speak up 大声说话;hurry up 赶快;give up 放弃;show up 显露。句意:我不被允许一开始就放弃,直到我尝试了。根据上下文可知,作者的妈妈不允许作者不尝试就放弃,故选 C。
2.B 考查名词。project 项目,计划;success 成功;goal 目标;service 服务。根据最后一段第一句可知,作者成了总裁,获得了成功,故选 B。
3.C 考查名词。money 金钱;skill 技能;job 工作;family 家庭。句意:那时,我的注意力并不在工作本身。根据“I thought I would work for a few years, get married, stay home and take care of a family.”可知,作者刚开始工作时,注意力并不在工作上,故选 C。
4.D 考查形容词。sure 确定的;uncertain 不确定的;right 正确的;wrong 错误的。根据“I just wanted to work for a short period until I decided on my career.”和“I’ve worked for the same company for 28 years.”可知,作者最初的想法是错误的,故选 D。
5.B 考查动词短语。return to 返回;move to 移到;wait for 等待;look for 寻找。句意:我有机会调到公司的不同岗位。根据下文“...every change of my position”可知,作者被给予机会去公司不同的职位,故选 B。
6.A 考查动词。enjoy 喜欢;miss 错过;admit 承认;refuse 拒绝。根据“Whether I was working on projects or finding new solutions, I liked learning and growing in each position.”可知,作者喜欢每一次职位的改变,因为在每个岗位上都能学习和成长,故选 A。
7.D 考查副词。doubtfully 怀疑地;nervously 紧张地;regularly 有规律地;continuously 连续不断地。根据“I’ve found that I have many talents and skills”可知,作者不断地尝试新事物,在这过程中,发现自己具有很多才华和技能,故选 D。
8.A 考查动词。trust 信任;require 要求;correct 改正;survey 调查。句意:我还发现,如果我把我相信的付诸实践,努力实现我的目标,我就能成功。根据下文“Thanks to the faith ‘Keep trying! ’”可知,此处指把自己相信的东西付诸实践,故选 A。
9.B 考查名词。dream 梦想;chance 机会;pressure 压力;difficulty 困难。此处表示另一个机会来了,作者准备好要抓住它。根据“Today, I am so excited and grateful to become the CEO of the company.”和第二段的“I’ve been given chances...”可知,此处指另一个机会来临,故选 B。
10.C 考查形容词。lucky 幸运的;busy 忙碌的;brave 勇敢的;polite 礼貌的。此处表示作者足够勇敢,接受每一个新挑战。
1-5 CBCDB 6-10 ADABC
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,文章讲述了作者不断尝试新事物,不断发现自己的天赋和技能,最后当上了公司总裁,走向成功的故事。
1.C 考查动词短语。speak up 大声说话;hurry up 赶快;give up 放弃;show up 显露。句意:我不被允许一开始就放弃,直到我尝试了。根据上下文可知,作者的妈妈不允许作者不尝试就放弃,故选 C。
2.B 考查名词。project 项目,计划;success 成功;goal 目标;service 服务。根据最后一段第一句可知,作者成了总裁,获得了成功,故选 B。
3.C 考查名词。money 金钱;skill 技能;job 工作;family 家庭。句意:那时,我的注意力并不在工作本身。根据“I thought I would work for a few years, get married, stay home and take care of a family.”可知,作者刚开始工作时,注意力并不在工作上,故选 C。
4.D 考查形容词。sure 确定的;uncertain 不确定的;right 正确的;wrong 错误的。根据“I just wanted to work for a short period until I decided on my career.”和“I’ve worked for the same company for 28 years.”可知,作者最初的想法是错误的,故选 D。
5.B 考查动词短语。return to 返回;move to 移到;wait for 等待;look for 寻找。句意:我有机会调到公司的不同岗位。根据下文“...every change of my position”可知,作者被给予机会去公司不同的职位,故选 B。
6.A 考查动词。enjoy 喜欢;miss 错过;admit 承认;refuse 拒绝。根据“Whether I was working on projects or finding new solutions, I liked learning and growing in each position.”可知,作者喜欢每一次职位的改变,因为在每个岗位上都能学习和成长,故选 A。
7.D 考查副词。doubtfully 怀疑地;nervously 紧张地;regularly 有规律地;continuously 连续不断地。根据“I’ve found that I have many talents and skills”可知,作者不断地尝试新事物,在这过程中,发现自己具有很多才华和技能,故选 D。
8.A 考查动词。trust 信任;require 要求;correct 改正;survey 调查。句意:我还发现,如果我把我相信的付诸实践,努力实现我的目标,我就能成功。根据下文“Thanks to the faith ‘Keep trying! ’”可知,此处指把自己相信的东西付诸实践,故选 A。
9.B 考查名词。dream 梦想;chance 机会;pressure 压力;difficulty 困难。此处表示另一个机会来了,作者准备好要抓住它。根据“Today, I am so excited and grateful to become the CEO of the company.”和第二段的“I’ve been given chances...”可知,此处指另一个机会来临,故选 B。
10.C 考查形容词。lucky 幸运的;busy 忙碌的;brave 勇敢的;polite 礼貌的。此处表示作者足够勇敢,接受每一个新挑战。
查看更多完整答案,请扫码查看