第105页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
(2021广州)
阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入1~5各题空白处的最佳选项。
Few people knew about online food delivery(外卖) apps ten years ago, but today, many would find it hard to live without them. For better or for worse, online food delivery services have changed the way we eat. 1
These services no doubt have many advantages. They provide jobs for millions of people and help restaurants find more customers. Since the apps are very easy to use, they also do good to customers: we can now have meals delivered at any time of day. This is especially important for people who might not have time to cook. Not only do these apps save time, they also provide us with plenty of restaurants to choose from. 2 They can buy meals and foods more easily with these apps.
3 First, they make it even easier to order unhealthy food. Food safety is another problem: it can be hard to know where the food comes from. As delivery men need to send the orders as quickly as possible, some pay little attention to traffic rules. 4 What’s more, delivery services are creating too much packaging waste, and this will be harmful to the environment.
There are many advantages of online food delivery services, but we need to make sure that we make the right choices in the long run. We should do our best to avoid waste. We also need to make sure what we eat is healthy. Next time you are thinking about ordering in, ask yourself whether you really need to. 5
A. They are useful for old people as well.
B. They are also having a huge influence on our society.
C. However, we must not forget the disadvantages of these services.
D. Most of the time, it’s better to buy what you need and cook by yourself.
E. In recent years, a number of people have been hurt or even killed because of this.
1. __________ 2. __________ 3. __________ 4. __________ 5. __________
阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入1~5各题空白处的最佳选项。
Few people knew about online food delivery(外卖) apps ten years ago, but today, many would find it hard to live without them. For better or for worse, online food delivery services have changed the way we eat. 1
These services no doubt have many advantages. They provide jobs for millions of people and help restaurants find more customers. Since the apps are very easy to use, they also do good to customers: we can now have meals delivered at any time of day. This is especially important for people who might not have time to cook. Not only do these apps save time, they also provide us with plenty of restaurants to choose from. 2 They can buy meals and foods more easily with these apps.
3 First, they make it even easier to order unhealthy food. Food safety is another problem: it can be hard to know where the food comes from. As delivery men need to send the orders as quickly as possible, some pay little attention to traffic rules. 4 What’s more, delivery services are creating too much packaging waste, and this will be harmful to the environment.
There are many advantages of online food delivery services, but we need to make sure that we make the right choices in the long run. We should do our best to avoid waste. We also need to make sure what we eat is healthy. Next time you are thinking about ordering in, ask yourself whether you really need to. 5
A. They are useful for old people as well.
B. They are also having a huge influence on our society.
C. However, we must not forget the disadvantages of these services.
D. Most of the time, it’s better to buy what you need and cook by yourself.
E. In recent years, a number of people have been hurt or even killed because of this.
1. __________ 2. __________ 3. __________ 4. __________ 5. __________
答案:
语篇解读 文章论述了外卖的优点和缺点。
1.B 根据前文可知,网上外卖送餐服务改变了我们的饮食方式,选项B更进一步说明,外卖也对我们的社会产生了巨大影响,故选B。
2.A 根据前文“This is especially important for people who might not have time to cook.”可知,这种外卖服务对于没时间做饭的人尤其重要;选项A又进一步论证这种外卖服务对老年人也非常有用,且空后的They指代选项A中的old people,故选A。
3.C 设空处位于段首,根据下文可知,第三段讲的都是外卖服务的缺点,选项C引出本段话题,故选C。
4.E 根据前文的关键信息“some pay little attention to traffic rules”可知,这里谈的是外卖服务造成的交通安全隐患,选项E进一步论证了这一点,故选E。
5.D 根据前文可知,作者希望我们下一次打算点餐的时候要认真考虑一下我们是不是真的需要,选项D提出建议,符合语境,故选D。
1.B 根据前文可知,网上外卖送餐服务改变了我们的饮食方式,选项B更进一步说明,外卖也对我们的社会产生了巨大影响,故选B。
2.A 根据前文“This is especially important for people who might not have time to cook.”可知,这种外卖服务对于没时间做饭的人尤其重要;选项A又进一步论证这种外卖服务对老年人也非常有用,且空后的They指代选项A中的old people,故选A。
3.C 设空处位于段首,根据下文可知,第三段讲的都是外卖服务的缺点,选项C引出本段话题,故选C。
4.E 根据前文的关键信息“some pay little attention to traffic rules”可知,这里谈的是外卖服务造成的交通安全隐患,选项E进一步论证了这一点,故选E。
5.D 根据前文可知,作者希望我们下一次打算点餐的时候要认真考虑一下我们是不是真的需要,选项D提出建议,符合语境,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看