第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Passage 7(2023广东模拟,B)
Ever since the 19th century, people's search for improved ways of producing electricity has never stopped. Now a UK company has developed a new kind of floor. It is very special. There is a system that can produce a certain amount of electricity very cheaply using the energy from footsteps. When people step on this special floor, electricity is produced.
The inventor of the floor came up with the idea when he was a student and worked in an energy business. The business asked him to find ways to power up street lights in the city center using the energy from the sun, but it soon became clear that this might not work because many city centers don't get enough sunlight because of tall buildings. Then he thought of a better plan.
Why not use the energy produced by people who walk past the street instead? The right technology could be used to convert this energy into electricity—right under people's feet.
The floor could actually be very efficient (效率高的). This is especially true when it is used in very busy areas. And the reason is that a lot of energy is produced simply because of large numbers of people walking across the floor.
The floor can have other uses too, such as recording how many people visit a particular (特定的) place at particular times. This kind of information is very useful for certain people. For example, shop owners near the place would be interested in knowing what time of the day they have the highest customer numbers. So the next time you visit a big shopping center, have a careful look at the floor that you're walking across!
1.What is special about the new kind of floor?
A.It can be used in many busy areas in cities.
B.It depends on sunlight to produce electricity.
C.It can provide customers with information about shopping.
D.It produces electricity with the energy from footsteps.
2.Why do many city centers fail to get enough sunlight?
A.Because the buildings are tall.
B.Because the skies aren't clear.
C.Because the traffic is always busy.
D.Because the environment is polluted.
3.What does the underlined word “convert” probably mean in this passage?
A.Carry.
B.Change.
C.Collect.
D.Avoid.
4.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.It is really difficult to produce electricity by using sunlight.
B.The use of the floor may help solve the problem of climate change.
C.The more people walk on the floor, the more electricity can be produced.
D.The floor could be of little help to the shop owners near the street using it.
5.What is the best title of the passage?
A.A Creative Business
B.A Talented Inventor
C.A Discussion on Sunlight
D.A New Way of Producing Electricity
Ever since the 19th century, people's search for improved ways of producing electricity has never stopped. Now a UK company has developed a new kind of floor. It is very special. There is a system that can produce a certain amount of electricity very cheaply using the energy from footsteps. When people step on this special floor, electricity is produced.
The inventor of the floor came up with the idea when he was a student and worked in an energy business. The business asked him to find ways to power up street lights in the city center using the energy from the sun, but it soon became clear that this might not work because many city centers don't get enough sunlight because of tall buildings. Then he thought of a better plan.
Why not use the energy produced by people who walk past the street instead? The right technology could be used to convert this energy into electricity—right under people's feet.
The floor could actually be very efficient (效率高的). This is especially true when it is used in very busy areas. And the reason is that a lot of energy is produced simply because of large numbers of people walking across the floor.
The floor can have other uses too, such as recording how many people visit a particular (特定的) place at particular times. This kind of information is very useful for certain people. For example, shop owners near the place would be interested in knowing what time of the day they have the highest customer numbers. So the next time you visit a big shopping center, have a careful look at the floor that you're walking across!
1.What is special about the new kind of floor?
A.It can be used in many busy areas in cities.
B.It depends on sunlight to produce electricity.
C.It can provide customers with information about shopping.
D.It produces electricity with the energy from footsteps.
2.Why do many city centers fail to get enough sunlight?
A.Because the buildings are tall.
B.Because the skies aren't clear.
C.Because the traffic is always busy.
D.Because the environment is polluted.
3.What does the underlined word “convert” probably mean in this passage?
A.Carry.
B.Change.
C.Collect.
D.Avoid.
4.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.It is really difficult to produce electricity by using sunlight.
B.The use of the floor may help solve the problem of climate change.
C.The more people walk on the floor, the more electricity can be produced.
D.The floor could be of little help to the shop owners near the street using it.
5.What is the best title of the passage?
A.A Creative Business
B.A Talented Inventor
C.A Discussion on Sunlight
D.A New Way of Producing Electricity
答案:
语篇解读 本文是一篇说明文,介绍了一种新的发电方式,即利用脚步踩在地板上产生的能量来发电。
1.D 细节理解题。根据第一段第四句“There is a system that can produce a certain amount of electricity very cheaply using the energy from footsteps.”可知,这种新型地板的特殊之处在于它利用脚步产生的能量来发电,故选D。
2.A 细节理解题。根据第二段第二句“...many city centers don’t get enough sunlight because of tall buildings.”可知,许多城市中心得不到足够的阳光是因为楼房太高,故选A。
3.B 词义猜测题。根据第三段第一句中的use the energy和第二句中的this energy into electricity可知,这里的意思是把能量转变成电,change“改变,变成”符合句意,故选B。
4.C 细节理解题。选项A“利用阳光发电真的很困难”表述有误,因为文章只是说在市中心很难利用阳光发电;选项B“地板的使用可能有助于解决气候变化问题”文中没有提及;选项D“这种地板可能对使用它的街道附近的商店老板没有什么帮助”,与文章第五段第二、三句“This kind of information is very useful for certain people. For example, shop owners near the place would be interested in knowing what time of the day they have the highest customer numbers.”表述相悖;根据第四段第三句“And the reason is that a lot of energy is produced simply because of large numbers of people walking across the floor.”可知,踩在地板上的人越多,产生的能量就越多,从而产生的电量也就越多,故选C。
5.D 标题归纳题。通读全文可知,文章是在介绍一种新的发电方式,即利用脚步踩在地板上产生的能量来发电。故选D。
1.D 细节理解题。根据第一段第四句“There is a system that can produce a certain amount of electricity very cheaply using the energy from footsteps.”可知,这种新型地板的特殊之处在于它利用脚步产生的能量来发电,故选D。
2.A 细节理解题。根据第二段第二句“...many city centers don’t get enough sunlight because of tall buildings.”可知,许多城市中心得不到足够的阳光是因为楼房太高,故选A。
3.B 词义猜测题。根据第三段第一句中的use the energy和第二句中的this energy into electricity可知,这里的意思是把能量转变成电,change“改变,变成”符合句意,故选B。
4.C 细节理解题。选项A“利用阳光发电真的很困难”表述有误,因为文章只是说在市中心很难利用阳光发电;选项B“地板的使用可能有助于解决气候变化问题”文中没有提及;选项D“这种地板可能对使用它的街道附近的商店老板没有什么帮助”,与文章第五段第二、三句“This kind of information is very useful for certain people. For example, shop owners near the place would be interested in knowing what time of the day they have the highest customer numbers.”表述相悖;根据第四段第三句“And the reason is that a lot of energy is produced simply because of large numbers of people walking across the floor.”可知,踩在地板上的人越多,产生的能量就越多,从而产生的电量也就越多,故选C。
5.D 标题归纳题。通读全文可知,文章是在介绍一种新的发电方式,即利用脚步踩在地板上产生的能量来发电。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看