2025年5年中考3年模拟英语广东专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语广东专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语广东专版》

第106页
Passage1(2024深圳二模)
请阅读短文,并从下面方框里的六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。

Do you want to make your learning more effective? Follow these four steps to develop your own learning plan and work to achieve your goals.
●Find a learning goal
Find your goal before you create a personal learning plan.  1  It should also be important enough that you’ll focus on it over other things.
●Break your goal into smaller goals
 2  Think of these smaller goals as the steps you need to take to achieve your final goal. By breaking your goal into smaller goals, it’ll be clear what you need to learn and how to get there.
●Develop your plan
Make a complete plan after finding your overall goal and smaller goals. Organize your plan in an order and list each of your learning goals. And then you should decide the action you need to take to reach them.  3 
●Hold yourself accountable(对自己负责)
 4  It’s important that you hold yourself accountable and follow through on the learning activities you’ve planned. Learning new skills can take time, but you have to put in the necessary time to meet your goals.  5  If you waste too much time, you may not achieve your final goal on time.
A.And do not forget the date by which you would like to complete the action.
B.Try to save time to focus on your learning each week.
C.Your goal should be challenging and possible.
D.You have a very big goal.
E.Your work has just begun after you’ve created a learning plan.
F.It will be easier to reach if you break your final goal down into smaller ones.
1.______________ 2.____________ 3.____________ 4.____________ 5.______________
答案: 语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何制定个人学习计划,提高学习的效率,实现学习目标。
1.C 根据上文中的“Find your goal before you create a personal learning plan.”和下文中的“It should also be important enough that you'll focus on it over other things.”可知,此处应介绍学习目标应具有的特点;选项C“你的目标应该是具有挑战性和可能性”符合语境,故选C。
2.F 根据下文中的“Think of these smaller goals as the steps you need to take to achieve your final goal.”可知,此处是指把最终目标分解成小目标;选项F“如果你把你的最终目标分解成小目标会更容易实现”符合语境,故选F。
3.A 根据本段的小标题“Develop your plan”可知,本段的主要内容是关于如何制订计划,结合设空前一句“And then you should decide the action you need to take to reach them.”可知,选项A“也不要忘记你想完成行动的日期”符合语境。故选A。
4.E 根据下文中的“It's important that you hold yourself accountable and follow through on the learning activities you've planned.”可知,此处说的是学习计划制订后应该做的事儿,即你要对自己负责,并完成你计划的学习活动;选项E“制订学习计划后,你的工作才刚刚开始”符合语境,故选E。
5.B 根据下文中的“If you waste too much time, you may not achieve your final goal on time.”可知,选项B“试着节省时间来专注于你每周的学习”符合语境,故选B。
Passage2(2023深圳一模)
请阅读短文,并从下面方框里的六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。
If you are feeling that life just cannot be any worse for you, it can be challenging to think positive thoughts.  1  Here are a few examples for you to practice. Say them out loud and with feelings!
★Begin and end each day with a “Thank you for this wonderful day!”
★When you see the gas prices hiking, say “ 2 ”
★When you are late for work, say “I am so happy and grateful for my job as I know that many don’t have one.”
★  3  “I really do appreciate my eyes that see, my ears that hear, my tongue that tastes, my legs that walk, my arms that lift, my hands that write, my mind that thinks, my knees that bend and my mouth that talks.” The possibilities here are endless: be thankful for what does work for you and feel good about it!
★Write down what you’re grateful for each day. In moments when you’re feeling really down, read what you wrote before.  4  If you keep doing this regularly, you will find that your list will get longer and longer.
The key is to move yourself into a positive thought and keep it there long enough to make it a moment of peace.  5 
A.This will help uplift you.
B.The more you practice, the happier you’ll be.
C.If you are having health problems, be grateful for what does work.
D.I am so glad that I am blessed to have a car in which to get around.
E.No matter what you have experienced, just enjoy your life every day.
F.But we can choose to think differently by beginning with the smallest of steps.
1.______________ 2.______________ 3.____________ 4.______________ 5.____________
答案: 语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何保持积极的心态来面对生活中的困难。
1.F 根据前一句可知,如果你觉得生活对你来说已经不能再糟糕了,那么积极地思考就是一个挑战,由此可推测空处应是在讨论该如何积极地思考。选项F“但我们可以选择通过从最小的步骤开始来以不同的方式思考”符合语境,故选F。
2.D 根据“When you see the gas prices hiking, say...”可知,这里谈论的是当油价上涨时,保持积极的心态应该说的话,选项D“我很高兴我能幸运地拥有一辆车可以到处走走”符合语境,故选D。
3.C 空后面谈论的my eyes, my ears, my tongue, my legs, my arms, my hands, my mind, my knees, my mouth都是身体部位,本段主要是讲述对健康的身体部位要心存感激,空处应与此相关。选项C“如果你有健康问题,要感激那些还发挥作用的”符合语境,故选C。
4.A 根据前一句“In moments when you're feeling really down, read what you wrote before.”可知,在你觉得情绪低落时,阅读你之前写的东西,此处是在讲让情绪变好的方法,可推测空处与该方法相关。选项A“这将有助于鼓舞你”符合语境。故选A。
5.E 此空位于文章结尾,结合前一句“The key is to move yourself into a positive thought and keep it there long enough to make it a moment of peace.”可推测,空处应是强调我们要保持积极的心态。选项E“无论你经历过什么,都要每天享受生活”符合语境,故选E。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭