第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Cloze4(2024广州一模)
Jason had the best apples in town,but kids knew they mustn't go into his yard to pick delicious apples.They always said that Jason was 1 .
One Friday,Jane was walking by Jason's house with her friend Amy.Like most of the children,Jane was scared of the old man because of the 2 about him that she heard.
Jane thought that Jason would hurt them.
To stay away from trouble,Jane 3 that they should cross over to the other side of the street.Amy told Jane not to worry.Still,Jane was growing more 4 when she was closer to Jason's house.When Jason saw Amy,he 5 and said,“Hello,Amy.You've got a friend with you today."
Amy smiled back and told him they were going to listen to music and play games.Jason told them that it sounded fun,and gave each of them a fresh 6 .
As they walked on,Jane asked Amy,“Everyone says Jason is the 7 man in town.Why was he so nice to us
just now?”Amy explained that when she first started walking past his house,Jason wasn't very 8 ,but she smiled at him.One day,he smiled back at her.After some more time,he started smiling 9 and then talking to her kindly.
We're always working hard to achieve so much,and it's easy to forget that we can make ourselves and others happy easily.Actually, 10 is important.A simple smile can make you happy and relaxed.And giving a smile takes so little effort.Let's smile at others.
1.A.hard−working B.careless
C.terrible D.helpful
2.A.works B.articles
C.stories D.songs
3.A.agreed B.refused
C.accepted D.suggested
4.A.excited B.cheerful
C.bored D.nervous
5.A.shouted B.smiled
C.cried D.left
6.A.apple B.gift
C.flower D.hug
7.A.strictest B.luckiest
C.gentlest D.happiest
8.A.angry B.friendly
C.afraid D.frightened
9.A.calmly B.coldly
C.warmly D.humorously
10.A.smiling B.resting
C.forgetting D.paying
Jason had the best apples in town,but kids knew they mustn't go into his yard to pick delicious apples.They always said that Jason was 1 .
One Friday,Jane was walking by Jason's house with her friend Amy.Like most of the children,Jane was scared of the old man because of the 2 about him that she heard.
Jane thought that Jason would hurt them.
To stay away from trouble,Jane 3 that they should cross over to the other side of the street.Amy told Jane not to worry.Still,Jane was growing more 4 when she was closer to Jason's house.When Jason saw Amy,he 5 and said,“Hello,Amy.You've got a friend with you today."
Amy smiled back and told him they were going to listen to music and play games.Jason told them that it sounded fun,and gave each of them a fresh 6 .
As they walked on,Jane asked Amy,“Everyone says Jason is the 7 man in town.Why was he so nice to us
just now?”Amy explained that when she first started walking past his house,Jason wasn't very 8 ,but she smiled at him.One day,he smiled back at her.After some more time,he started smiling 9 and then talking to her kindly.
We're always working hard to achieve so much,and it's easy to forget that we can make ourselves and others happy easily.Actually, 10 is important.A simple smile can make you happy and relaxed.And giving a smile takes so little effort.Let's smile at others.
1.A.hard−working B.careless
C.terrible D.helpful
2.A.works B.articles
C.stories D.songs
3.A.agreed B.refused
C.accepted D.suggested
4.A.excited B.cheerful
C.bored D.nervous
5.A.shouted B.smiled
C.cried D.left
6.A.apple B.gift
C.flower D.hug
7.A.strictest B.luckiest
C.gentlest D.happiest
8.A.angry B.friendly
C.afraid D.frightened
9.A.calmly B.coldly
C.warmly D.humorously
10.A.smiling B.resting
C.forgetting D.paying
答案:
<答案速查>
1-5 CCDDB 6-10 AABCA
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,文章通过贾森和埃米的故事告诉人们微笑可以改善人与人之间的关系。
1.C 考查形容词。hard - working勤劳的;careless粗心的;terrible可怕的;helpful有帮助的。句意:他们总是说贾森很可怕。根据上一句中的“but kids knew they mustn’t go into his yard to pick delicious apples”和下文的“Jane was scared of the old man”可知,孩子们都不敢去他的小院子里面摘苹果,简也害怕这位老人,推测他们认为贾森很可怕,故选C。
2.C 考查名词。work作品;article文章;story故事;songs歌曲。句意:像大多数孩子一样,简很害怕这位老人,因为她听到了关于他的故事。根据“Jane was scared of the old man because of the...about him that she heard”和下文可知,简听说了很多关于贾森的故事,故选C。
3.D 考查动词。agree同意;refuse拒绝;accept接受;suggest建议。句意:为了避免麻烦,简建议她们走到街道的另一边。根据“To stay away from trouble”可知,为了远离麻烦,简建议走路的另一边,故选D。
4.D 考查形容词。excited激动的;cheerful欢快的;bored无聊的;nervous紧张的。句意:然而,当简越来越靠近贾森的家时,她变得越来越紧张。根据“Jane was growing more... when she was closer to Jason’s house”并结合前文“Jane was scared of the old man”可知,简越靠近贾森的家时,越紧张,故选D。
5.B 考查动词。shout大喊;smile微笑;cry哭;leave离开。句意:当贾森看到埃米时,他微笑着说:“你好,埃米……”根据下文的“Amy smiled back”可知,贾森看到埃米时,笑着和她说话,故选B。
6.A 考查名词。apple苹果;gift礼物;flower花;hug拥抱。句意:贾森告诉她们这听起来很有趣,并给了她们每个人一个新鲜的苹果。根据第一段第一句的“Jason had the best apples in town”可知,贾森有着这个小镇上最好的苹果,推测他给了她们两人每人一个苹果,故选A。
7.A 考查形容词。strict严厉的;lucky幸运的;gentle温和的;happy快乐的。此处表示当她们继续往前走时,简问埃米:“每个人都说贾森是镇上最严厉的人。为什么他刚才对我们这么好?”根据“Why was he so nice to us just now?”并结合上文可推测,这里表示每个人都认为贾森是一个非常严厉的人,故选A。
8.B 考查形容词。angry生气的;friendly友好的;afraid害怕的;frightened惊恐的。句意:埃米解释说,当她第一次经过他的房子时,贾森不太友好,但她对他微笑。根据“but she smiled at him”推测,贾森没有对埃米微笑,但是埃米对贾森笑了,说明一开始贾森对埃米并不是很友好,故选B。
9.C 考查副词。calmly平静地;coldly冷漠地;warmly热情地;humorously幽默地。句意:又过了一段时间,他开始热情地微笑,然后和蔼地和她说话。根据“After some more time, he started smiling...and then talking to her kindly.”推测,在埃米对贾森微笑很多次后,贾森也开始对埃米热情地微笑了,故选C。
10.A 考查动词。smile微笑;rest休息;forget遗忘;pay支付。句意:事实上,微笑很重要。根据“A simple smile can make you happy and relaxed.”以及文章其他内容可知,本文一直在强调微笑的作用,故选A。
1-5 CCDDB 6-10 AABCA
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,文章通过贾森和埃米的故事告诉人们微笑可以改善人与人之间的关系。
1.C 考查形容词。hard - working勤劳的;careless粗心的;terrible可怕的;helpful有帮助的。句意:他们总是说贾森很可怕。根据上一句中的“but kids knew they mustn’t go into his yard to pick delicious apples”和下文的“Jane was scared of the old man”可知,孩子们都不敢去他的小院子里面摘苹果,简也害怕这位老人,推测他们认为贾森很可怕,故选C。
2.C 考查名词。work作品;article文章;story故事;songs歌曲。句意:像大多数孩子一样,简很害怕这位老人,因为她听到了关于他的故事。根据“Jane was scared of the old man because of the...about him that she heard”和下文可知,简听说了很多关于贾森的故事,故选C。
3.D 考查动词。agree同意;refuse拒绝;accept接受;suggest建议。句意:为了避免麻烦,简建议她们走到街道的另一边。根据“To stay away from trouble”可知,为了远离麻烦,简建议走路的另一边,故选D。
4.D 考查形容词。excited激动的;cheerful欢快的;bored无聊的;nervous紧张的。句意:然而,当简越来越靠近贾森的家时,她变得越来越紧张。根据“Jane was growing more... when she was closer to Jason’s house”并结合前文“Jane was scared of the old man”可知,简越靠近贾森的家时,越紧张,故选D。
5.B 考查动词。shout大喊;smile微笑;cry哭;leave离开。句意:当贾森看到埃米时,他微笑着说:“你好,埃米……”根据下文的“Amy smiled back”可知,贾森看到埃米时,笑着和她说话,故选B。
6.A 考查名词。apple苹果;gift礼物;flower花;hug拥抱。句意:贾森告诉她们这听起来很有趣,并给了她们每个人一个新鲜的苹果。根据第一段第一句的“Jason had the best apples in town”可知,贾森有着这个小镇上最好的苹果,推测他给了她们两人每人一个苹果,故选A。
7.A 考查形容词。strict严厉的;lucky幸运的;gentle温和的;happy快乐的。此处表示当她们继续往前走时,简问埃米:“每个人都说贾森是镇上最严厉的人。为什么他刚才对我们这么好?”根据“Why was he so nice to us just now?”并结合上文可推测,这里表示每个人都认为贾森是一个非常严厉的人,故选A。
8.B 考查形容词。angry生气的;friendly友好的;afraid害怕的;frightened惊恐的。句意:埃米解释说,当她第一次经过他的房子时,贾森不太友好,但她对他微笑。根据“but she smiled at him”推测,贾森没有对埃米微笑,但是埃米对贾森笑了,说明一开始贾森对埃米并不是很友好,故选B。
9.C 考查副词。calmly平静地;coldly冷漠地;warmly热情地;humorously幽默地。句意:又过了一段时间,他开始热情地微笑,然后和蔼地和她说话。根据“After some more time, he started smiling...and then talking to her kindly.”推测,在埃米对贾森微笑很多次后,贾森也开始对埃米热情地微笑了,故选C。
10.A 考查动词。smile微笑;rest休息;forget遗忘;pay支付。句意:事实上,微笑很重要。根据“A simple smile can make you happy and relaxed.”以及文章其他内容可知,本文一直在强调微笑的作用,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看