第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Passage3(2024广东模拟,B)
When did you stop, take a good look and get lost in thought? For me, it was last Sunday. My friend invited me to a European art exhibition in Shanghai.
To be honest, I’m not interested in art paintings at all. I know very little about European art. So, at first, I refused to go to the exhibition. But finally I became excited to see the artworks of famous artists like Monet(莫奈) and Van Gogh(梵高). The exhibition included 52 artworks. It was really a different experience to see them face to face.
My friend was happy to see so many different painting styles in one place. The visit made her remember the trip to Paris several years ago. She said that I could find art in every corner of the city.
Most of the visitors, I thought, had little knowledge about art like me. They were just busy taking pictures, and then showed everyone on WeChat that they had been there. Under the influence of my friend, an art lover, I began to appreciate the paintings carefully. My friend shared interesting stories behind them. Of all the paintings, Van Gogh’s “Long Grass with Butterflies” moved me the most. Those things such as grass and butterflies were quite common in my life. However, I had never thought they were worth attention. I had usually followed the crowd to see what was “special” in their view.
Actually, we should pay more attention to the “common” things around us.
Sometimes we are supposed to have a careful look and think for a while. Then we will find the true beauty in our life.
1.Where was the exhibition held?
A.In Shanghai.
B.In Europe.
C.In Paris.
D.In Australia.
2.What does the underlined word “appreciate” in Paragraph 4 probably mean?
A.Introduce.
B.Create.
C.Trust.
D.Watch.
3.Which is the right order of the following events?
①The writer refused to go to the art exhibition.
②The writer went to see the exhibition with a friend.
③The writer was invited to the exhibition.
④The writer was moved by “Long Grass with Butterfly”.
A.④③②①
B.④②①③
C.③①②④
D.③④②①
4.What can we know from the passage?
A.The writer used to show great interest in art paintings.
B.This exhibition included 52 artworks of different styles.
C.Monet created “Long Grass with Butterfly”.
D.All the visitors had little knowledge of art.
5.Which can be the best title of the passage?
A.A Visit to Europe
B.Stop, Listen and Show
C.Enjoy the Artworks
D.Stop, Look and Think
When did you stop, take a good look and get lost in thought? For me, it was last Sunday. My friend invited me to a European art exhibition in Shanghai.
To be honest, I’m not interested in art paintings at all. I know very little about European art. So, at first, I refused to go to the exhibition. But finally I became excited to see the artworks of famous artists like Monet(莫奈) and Van Gogh(梵高). The exhibition included 52 artworks. It was really a different experience to see them face to face.
My friend was happy to see so many different painting styles in one place. The visit made her remember the trip to Paris several years ago. She said that I could find art in every corner of the city.
Most of the visitors, I thought, had little knowledge about art like me. They were just busy taking pictures, and then showed everyone on WeChat that they had been there. Under the influence of my friend, an art lover, I began to appreciate the paintings carefully. My friend shared interesting stories behind them. Of all the paintings, Van Gogh’s “Long Grass with Butterflies” moved me the most. Those things such as grass and butterflies were quite common in my life. However, I had never thought they were worth attention. I had usually followed the crowd to see what was “special” in their view.
Actually, we should pay more attention to the “common” things around us.
Sometimes we are supposed to have a careful look and think for a while. Then we will find the true beauty in our life.
1.Where was the exhibition held?
A.In Shanghai.
B.In Europe.
C.In Paris.
D.In Australia.
2.What does the underlined word “appreciate” in Paragraph 4 probably mean?
A.Introduce.
B.Create.
C.Trust.
D.Watch.
3.Which is the right order of the following events?
①The writer refused to go to the art exhibition.
②The writer went to see the exhibition with a friend.
③The writer was invited to the exhibition.
④The writer was moved by “Long Grass with Butterfly”.
A.④③②①
B.④②①③
C.③①②④
D.③④②①
4.What can we know from the passage?
A.The writer used to show great interest in art paintings.
B.This exhibition included 52 artworks of different styles.
C.Monet created “Long Grass with Butterfly”.
D.All the visitors had little knowledge of art.
5.Which can be the best title of the passage?
A.A Visit to Europe
B.Stop, Listen and Show
C.Enjoy the Artworks
D.Stop, Look and Think
答案:
语篇解读 本文是一篇记叙文,文章讲述作者在朋友的影响下从不喜欢艺术到最终爱上艺术,学会了欣赏艺术。文章告诉我们,有时候我们应该停下来仔细观察和思考,只有这样我们才会发现我们生命中真正的美。
1.A 细节理解题。根据第一段第三句“My friend invited me to a European art exhibition in Shanghai.”可知,艺术展是在上海举行,故选A。
2.D 词义猜测题。根据“...I began to appreciate the paintings carefully.”可知,作者开始仔细地欣赏油画。D选项的watch“观看”与appreciate意思相近,故选D。
3.C 事件排序题。根据第一段第三句“My friend invited me to a European art exhibition in Shanghai.”可知作者受邀去画展;根据第二段第三句“So,at first,I refused to go to the exhibition.”可知,作者一开始拒绝去画展;根据第二段第四句“But finally I became excited to see the artworks of famous artists like Monet and Van Gogh.”可知,作者最终还是去了画展;根据第四段第五句“Of all the paintings,Van Gogh’s ‘Long Grass with Butterflies’ moved me the most.”可知,作者被梵高的《长草地与蝴蝶》感动了。由此可知,答案应选C。
4.B 细节理解题。根据第二段第五句“The exhibition included 52 artworks.”可知,本次画展包括52件艺术品,选项B正确。其他选项与文章内容不符,故选B。
5.D 最佳标题题。通读全文可知,文章讲述作者在朋友的影响下从不喜欢艺术到最终爱上艺术,学会了欣赏艺术。文章告诉我们,有时候我们应该停下来仔细观察和思考,只有这样我们才会发现我们生命中真正的美。结合文章第一句“When did you stop,take a good look and get lost in thought?”可知,选项D与文章的主旨大意相符,适合作为标题,故选D。
1.A 细节理解题。根据第一段第三句“My friend invited me to a European art exhibition in Shanghai.”可知,艺术展是在上海举行,故选A。
2.D 词义猜测题。根据“...I began to appreciate the paintings carefully.”可知,作者开始仔细地欣赏油画。D选项的watch“观看”与appreciate意思相近,故选D。
3.C 事件排序题。根据第一段第三句“My friend invited me to a European art exhibition in Shanghai.”可知作者受邀去画展;根据第二段第三句“So,at first,I refused to go to the exhibition.”可知,作者一开始拒绝去画展;根据第二段第四句“But finally I became excited to see the artworks of famous artists like Monet and Van Gogh.”可知,作者最终还是去了画展;根据第四段第五句“Of all the paintings,Van Gogh’s ‘Long Grass with Butterflies’ moved me the most.”可知,作者被梵高的《长草地与蝴蝶》感动了。由此可知,答案应选C。
4.B 细节理解题。根据第二段第五句“The exhibition included 52 artworks.”可知,本次画展包括52件艺术品,选项B正确。其他选项与文章内容不符,故选B。
5.D 最佳标题题。通读全文可知,文章讲述作者在朋友的影响下从不喜欢艺术到最终爱上艺术,学会了欣赏艺术。文章告诉我们,有时候我们应该停下来仔细观察和思考,只有这样我们才会发现我们生命中真正的美。结合文章第一句“When did you stop,take a good look and get lost in thought?”可知,选项D与文章的主旨大意相符,适合作为标题,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看