第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Cloze 1(2020广东)
Judie’s class was studying Chinese culture. One day, her teacher went into the classroom 1 some kites. He told them that kites 2 in China more than 2,000 years ago. At the end of the class, he said, “The Chinese make kites that mean something important to them. I expect each of you 3 a kite that means something important to you. You will have a 4 understanding of kites than before.”
Judie decided to ask her dad for help as it was 5 first time making a kite.
“What do you think of when you see a kite?” her dad asked.
Judie thought for a moment and 6 , “Butterflies.”
Judie’s dad agreed that it would be a good idea to make a butterfly kite. They made a cross with some wood sticks, 7 then Judie painted a butterfly on a piece of white paper. Next they stuck the paper on the cross. Finally they tied a long tail to the bottom.
The next morning, they took 8 kite to the park and tested it. “Wow!” she cried proudly. “ 9 high my butterfly flies!”
“Judie, can you tell me 10 you like butterflies?” asked her dad.
Judie replied, “To me, butterflies mean beauty and freedom!”
1.A.to B.in C.with D.by
2.A.invent B.invented C.are invented D.were invented
3.A.make B.to make C.making D.made
4.A.good B.better C.best D.the best
5.A.her B.herself C.hers D.she
6.A.answers B.answered C.will answer D.has answered
7.A.and B.but C.or D.so
8.A.a B.an C.the D.\
9.A.What B.What a C.What an D.How
10.A.why B.which C.what D.when
Judie’s class was studying Chinese culture. One day, her teacher went into the classroom 1 some kites. He told them that kites 2 in China more than 2,000 years ago. At the end of the class, he said, “The Chinese make kites that mean something important to them. I expect each of you 3 a kite that means something important to you. You will have a 4 understanding of kites than before.”
Judie decided to ask her dad for help as it was 5 first time making a kite.
“What do you think of when you see a kite?” her dad asked.
Judie thought for a moment and 6 , “Butterflies.”
Judie’s dad agreed that it would be a good idea to make a butterfly kite. They made a cross with some wood sticks, 7 then Judie painted a butterfly on a piece of white paper. Next they stuck the paper on the cross. Finally they tied a long tail to the bottom.
The next morning, they took 8 kite to the park and tested it. “Wow!” she cried proudly. “ 9 high my butterfly flies!”
“Judie, can you tell me 10 you like butterflies?” asked her dad.
Judie replied, “To me, butterflies mean beauty and freedom!”
1.A.to B.in C.with D.by
2.A.invent B.invented C.are invented D.were invented
3.A.make B.to make C.making D.made
4.A.good B.better C.best D.the best
5.A.her B.herself C.hers D.she
6.A.answers B.answered C.will answer D.has answered
7.A.and B.but C.or D.so
8.A.a B.an C.the D.\
9.A.What B.What a C.What an D.How
10.A.why B.which C.what D.when
答案:
答案速查
1-5 CDBBA 6-10 BACDA
语篇解读 本文是一篇记叙文。为了更好地了解风筝,朱迪的老师让同学们每人制作一个对自己有重要意义的风筝。朱迪在爸爸的帮助下,制作了一个蝴蝶风筝。对朱迪来说,蝴蝶意味着美与自由。
答案精准解析
1.C 考查介词。根据语境可知,老师是带着风筝进入教室。with 意为“带着”。故选 C。
2.D 考查动词的时态和语态。在宾语从句中,主语 kites 和动词 invent 之间存在被动关系,且时间状语为 more than 2,000 years ago,所以本题要用一般过去时的被动语态。故选 D。
3.B 考查动词的非谓语形式。expect sb. to do sth. 期望某人做某事,动词不定式 to make 作宾语补足语。故选 B。
4.B 考查形容词的比较级。根据句中的提示词 than 可知,此处应用形容词的比较级,表示相比之前更了解风筝。故选 B。
5.A 考查物主代词。空后的 first time 为名词短语,要用形容词性物主代词修饰。故选 A。
6.B 考查动词的时态。and 之前的谓语动词用了一般过去时,后面的谓语动词与之并列,时态应该保持一致。故选 B。
7.A 考查连词。根据空前后的意思可知,此处表示顺承关系,所以要用并列连词 and。故选 A。
8.C 考查冠词。空后的 kite 指的是他们制作好的风筝,表示特指,所以要用定冠词 the。故选 C。
9.D 考查感叹句。根据感叹句的结构“How+形容词/副词+主语+谓语!”可知,此处用 How。故选 D。
10.A 考查宾语从句。根据朱迪的回答“To me, butterflies mean beauty and freedom!”可知,朱迪解释了蝴蝶对于她的意义,因此此处是询问喜欢蝴蝶的原因。故选 A。
1-5 CDBBA 6-10 BACDA
语篇解读 本文是一篇记叙文。为了更好地了解风筝,朱迪的老师让同学们每人制作一个对自己有重要意义的风筝。朱迪在爸爸的帮助下,制作了一个蝴蝶风筝。对朱迪来说,蝴蝶意味着美与自由。
答案精准解析
1.C 考查介词。根据语境可知,老师是带着风筝进入教室。with 意为“带着”。故选 C。
2.D 考查动词的时态和语态。在宾语从句中,主语 kites 和动词 invent 之间存在被动关系,且时间状语为 more than 2,000 years ago,所以本题要用一般过去时的被动语态。故选 D。
3.B 考查动词的非谓语形式。expect sb. to do sth. 期望某人做某事,动词不定式 to make 作宾语补足语。故选 B。
4.B 考查形容词的比较级。根据句中的提示词 than 可知,此处应用形容词的比较级,表示相比之前更了解风筝。故选 B。
5.A 考查物主代词。空后的 first time 为名词短语,要用形容词性物主代词修饰。故选 A。
6.B 考查动词的时态。and 之前的谓语动词用了一般过去时,后面的谓语动词与之并列,时态应该保持一致。故选 B。
7.A 考查连词。根据空前后的意思可知,此处表示顺承关系,所以要用并列连词 and。故选 A。
8.C 考查冠词。空后的 kite 指的是他们制作好的风筝,表示特指,所以要用定冠词 the。故选 C。
9.D 考查感叹句。根据感叹句的结构“How+形容词/副词+主语+谓语!”可知,此处用 How。故选 D。
10.A 考查宾语从句。根据朱迪的回答“To me, butterflies mean beauty and freedom!”可知,朱迪解释了蝴蝶对于她的意义,因此此处是询问喜欢蝴蝶的原因。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看