第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Cloze2(2021深圳)
It started30years ago with a squirrel.A few months after1had moved into downtown 1 ,my next−door neighbor,Nicole Figaro,knocked,asking for help with a squirrel that had gotten into her flat.
I frightened the unexpected 2 away and made a new friend.Soon Nicole was inviting me over for dinner or 3 home−made food at my door.When I went to my beach house,Nicole helped 4 my mail and water my plants.
And when she traveled as a flight attendant,I did the same for her.Wherever she went,she'd 5 to bring me wonderful gifts,but her smile has been the greatest of all.
In1997,I had a lovely child and it was Nicole who took care of me and him.Years later,I returned the favour.I helped out when her husband was sick, 6 her and giving her support.More and more,we drew inspiration from each other.
7 ,the pandemic hit.My husband was out of work and my son couldn't be back to Britain because of the virus.I was 8 about them.Nicole helped my family to prepare for the pandemic and shared necessities with me.Without her,I couldn't go through 9 times.
A 10 might separate our flats and masks can separate the viruses,but nothing is able to separate our hearts.
1.A.house B.flat
C.street D.area
2.A.customer B.host
C.guest D.enemy
3.A.selling B.making
C.posting D.leaving
4.A.look for B.copy down
C.pick up D.hold out
5.A.forget B.keep
C.think D.remember
6.A.helping out
B.staying with
C.smiling at
D.depending on
7.A.Especially B.Actually
C.Generally D.Unluckily
8.A.worried B.mad
C.nervous D.serious
9.A.exciting B.simple
C.difficult D.good
10.A.room B.wall
C.yard D.garden
It started30years ago with a squirrel.A few months after1had moved into downtown 1 ,my next−door neighbor,Nicole Figaro,knocked,asking for help with a squirrel that had gotten into her flat.
I frightened the unexpected 2 away and made a new friend.Soon Nicole was inviting me over for dinner or 3 home−made food at my door.When I went to my beach house,Nicole helped 4 my mail and water my plants.
And when she traveled as a flight attendant,I did the same for her.Wherever she went,she'd 5 to bring me wonderful gifts,but her smile has been the greatest of all.
In1997,I had a lovely child and it was Nicole who took care of me and him.Years later,I returned the favour.I helped out when her husband was sick, 6 her and giving her support.More and more,we drew inspiration from each other.
7 ,the pandemic hit.My husband was out of work and my son couldn't be back to Britain because of the virus.I was 8 about them.Nicole helped my family to prepare for the pandemic and shared necessities with me.Without her,I couldn't go through 9 times.
A 10 might separate our flats and masks can separate the viruses,but nothing is able to separate our hearts.
1.A.house B.flat
C.street D.area
2.A.customer B.host
C.guest D.enemy
3.A.selling B.making
C.posting D.leaving
4.A.look for B.copy down
C.pick up D.hold out
5.A.forget B.keep
C.think D.remember
6.A.helping out
B.staying with
C.smiling at
D.depending on
7.A.Especially B.Actually
C.Generally D.Unluckily
8.A.worried B.mad
C.nervous D.serious
9.A.exciting B.simple
C.difficult D.good
10.A.room B.wall
C.yard D.garden
答案:
<答案速查>
1-5 BCDCD 6-10 BDACB
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,讲述了作者与邻居由陌生人变为互相帮助的好友的故事。
1.B 根据下文asking for help with a squirrel that had gotten into her flat可知,我搬进了市中心的一套公寓,故选B。
2.C 根据上文可知,邻居因为一只松鼠闯入她家而向我求助,此处表达的是我把这个不速之客吓跑了。unexpected guest不速之客,故选C。
3.D 根据上下文可知,邻居为了报答我,邀请我去她家吃饭或把自家做的食物留在我家门口,故选D。
4.C 空后为my mail,根据语境可知,当我不在公寓时,她会帮我收取邮件。pick up mail收取邮件,故选C。
5.D 根据语境可知,此处表示无论她去哪里,她都会记得给我带很棒的礼物。remember to do sth.记得去做某事,故选D。
6.B help out帮助……做事;stay with和……待在一起;smile at对……微笑;depend on依赖,依靠。此处指当她丈夫生病的时候,我和她待在一起,给她支持。故选B。
7.D 根据空后“the pandemic hit”可知,Unluckily用在此处符合语境,故选D。
8.A 根据前文“My husband was out of work and my son couldn’t be back to Britain because of the virus.”可推测我担心他们。be worried about sb.担心某人,故选A。
9.C 根据上文可知,作者的丈夫失业了,儿子也因为疫情无法回到作者身边,这段时间对作者来说是非常艰难的时期。故选C。
10.B 根据语境及常识可知,此处表示“一堵墙可以隔开我们的公寓,口罩可以隔离病毒,但是没有什么能够分开我们的心”。故选B。
1-5 BCDCD 6-10 BDACB
<语篇解读> 本文是一篇记叙文,讲述了作者与邻居由陌生人变为互相帮助的好友的故事。
1.B 根据下文asking for help with a squirrel that had gotten into her flat可知,我搬进了市中心的一套公寓,故选B。
2.C 根据上文可知,邻居因为一只松鼠闯入她家而向我求助,此处表达的是我把这个不速之客吓跑了。unexpected guest不速之客,故选C。
3.D 根据上下文可知,邻居为了报答我,邀请我去她家吃饭或把自家做的食物留在我家门口,故选D。
4.C 空后为my mail,根据语境可知,当我不在公寓时,她会帮我收取邮件。pick up mail收取邮件,故选C。
5.D 根据语境可知,此处表示无论她去哪里,她都会记得给我带很棒的礼物。remember to do sth.记得去做某事,故选D。
6.B help out帮助……做事;stay with和……待在一起;smile at对……微笑;depend on依赖,依靠。此处指当她丈夫生病的时候,我和她待在一起,给她支持。故选B。
7.D 根据空后“the pandemic hit”可知,Unluckily用在此处符合语境,故选D。
8.A 根据前文“My husband was out of work and my son couldn’t be back to Britain because of the virus.”可推测我担心他们。be worried about sb.担心某人,故选A。
9.C 根据上文可知,作者的丈夫失业了,儿子也因为疫情无法回到作者身边,这段时间对作者来说是非常艰难的时期。故选C。
10.B 根据语境及常识可知,此处表示“一堵墙可以隔开我们的公寓,口罩可以隔离病毒,但是没有什么能够分开我们的心”。故选B。
Cloze3(2020广州)
One sunny morning,when Zebra(斑马)visited the river for a cool drink,he heard a tiny voice“Help me,Zebra!"
Zebra looked around and found Wasp(黄蜂) 1 in a spider web in a thornbush(荆棘丛). Carefully, Zebra reached into it,but the thorns 2 him.“Ouch!"Zebra stepped back and was leaving.
“Please help me,”said Wasp.“One day I will 3 your help."
Zebra laughed.“I'm fast and strong.Besides,I have a big family.Why would I need help from a 4 wasp?"
“Please try one more time,”Wasp said.Zebra knocked at the web again. 5 ,this time it was enough to free Wasp.“Try to stay out of trouble,”Zebra said.“I might not be nearby the next time a spider gets 6 .”Then he left.
All day,Zebra stayed with his family until he noticed his favourite fruit−some berries!The hungry Zebra ran to 7 the berries.
Wasp was resting in the bushes when she saw Zebra.
She also found Lion hiding quietly ahead.If Zebra got too close to Lion...
Thinking quickly,Wasp flew down and gave Lion a sudden sting.The 8 lion cried.“Roooooaaar!"Zebra heard the loud cry.In a second,he turned around and ran back to his 9 .
A moment later,Wasp flew around Zebra's head.“Try to stay out of trouble,”Wasp said with a 10 .“I might not be nearby the next time a lion gets hungry."
1.A.resting B.playing
C.caught D.hidden
2.A.hurt B.hit
C.refused D.killed
3.A.remember B.return
C.repeat D.report
4.A.noisy B.lazy
C.shy D.little
5.A.Sadly B.Suddenly
C.Luckily D.Strangely
6.A.sleepy B.angry
C.thirsty D.hungry
7.A.smell B.taste
C.touch D.watch
8.A.surprised B.excited
C.interested D.bored
9.A.friend B.family
C.river D.fruit
10.A.laugh B.shout
C.wish D.promise
One sunny morning,when Zebra(斑马)visited the river for a cool drink,he heard a tiny voice“Help me,Zebra!"
Zebra looked around and found Wasp(黄蜂) 1 in a spider web in a thornbush(荆棘丛). Carefully, Zebra reached into it,but the thorns 2 him.“Ouch!"Zebra stepped back and was leaving.
“Please help me,”said Wasp.“One day I will 3 your help."
Zebra laughed.“I'm fast and strong.Besides,I have a big family.Why would I need help from a 4 wasp?"
“Please try one more time,”Wasp said.Zebra knocked at the web again. 5 ,this time it was enough to free Wasp.“Try to stay out of trouble,”Zebra said.“I might not be nearby the next time a spider gets 6 .”Then he left.
All day,Zebra stayed with his family until he noticed his favourite fruit−some berries!The hungry Zebra ran to 7 the berries.
Wasp was resting in the bushes when she saw Zebra.
She also found Lion hiding quietly ahead.If Zebra got too close to Lion...
Thinking quickly,Wasp flew down and gave Lion a sudden sting.The 8 lion cried.“Roooooaaar!"Zebra heard the loud cry.In a second,he turned around and ran back to his 9 .
A moment later,Wasp flew around Zebra's head.“Try to stay out of trouble,”Wasp said with a 10 .“I might not be nearby the next time a lion gets hungry."
1.A.resting B.playing
C.caught D.hidden
2.A.hurt B.hit
C.refused D.killed
3.A.remember B.return
C.repeat D.report
4.A.noisy B.lazy
C.shy D.little
5.A.Sadly B.Suddenly
C.Luckily D.Strangely
6.A.sleepy B.angry
C.thirsty D.hungry
7.A.smell B.taste
C.touch D.watch
8.A.surprised B.excited
C.interested D.bored
9.A.friend B.family
C.river D.fruit
10.A.laugh B.shout
C.wish D.promise
答案:
<答案速查>
1-5 CABDC 6-10 DBABA
<语篇解读> 本文是一篇寓言故事。故事告诉我们对他人的付出总有一天会得到回报,而且永远不要小看那些看起来弱小的人。
1.C 考查动词的非谓语形式。rest休息;play玩;catch抓住;hide躲藏。由上文黄蜂呼救可知,黄蜂被蜘蛛网缠住了。故选C。
2.A 考查动词。hurt伤害;hit,打;refuse拒绝;kill杀害。本句指的是荆棘丛中的刺伤到了斑马。故选A。
3.B 考查动词。remember记得;return回报;repeat重复;report报告。return one’s help回报某人的帮助,报答某人。此处表示黄蜂承诺日后会报答斑马。故选B。
4.D 考查形容词。noisy吵闹的;lazy懒惰的;shy害羞的;little小的。根据语境可知,斑马瞧不起黄蜂,认为小小黄蜂不可能帮到身强力壮的自己。故选D。
5.C 考查副词。sadly伤心地;suddenly突然地;luckily幸运地;strangely奇怪地。由后空“this time it was enough to free Wasp”可知,斑马救黄蜂成功了,所以很幸运。故选C。
6.D 考查形容词。sleepy瞌睡的;angry生气的;thirsty口渴的;hungry饥饿的。根据文章最后一句“I might not be nearby the next time a lion gets hungry.”可知选D。
7.B 考查动词。smell闻;taste品尝;touch触摸;watch观看。根据语境可知,斑马饿了,跑去吃浆果。故选B。
8.A 考查形容词。surprised吃惊的;excited兴奋的;interested感兴趣的;bored无聊的,厌烦的。狮子突然被黄蜂蜇了一下,肯定受到了惊吓。故选A。
9.B 考查名词。根据上文可知,本来斑马是和家人在一起的。故选B。
10.A 考查动词。laugh笑,嘲笑;shout呼叫;wish希望;promise承诺。根据上文可知,斑马当初是这样对黄蜂这样说的。这里黄蜂是为了嘲笑斑马才说了类似的话。故选A。
1-5 CABDC 6-10 DBABA
<语篇解读> 本文是一篇寓言故事。故事告诉我们对他人的付出总有一天会得到回报,而且永远不要小看那些看起来弱小的人。
1.C 考查动词的非谓语形式。rest休息;play玩;catch抓住;hide躲藏。由上文黄蜂呼救可知,黄蜂被蜘蛛网缠住了。故选C。
2.A 考查动词。hurt伤害;hit,打;refuse拒绝;kill杀害。本句指的是荆棘丛中的刺伤到了斑马。故选A。
3.B 考查动词。remember记得;return回报;repeat重复;report报告。return one’s help回报某人的帮助,报答某人。此处表示黄蜂承诺日后会报答斑马。故选B。
4.D 考查形容词。noisy吵闹的;lazy懒惰的;shy害羞的;little小的。根据语境可知,斑马瞧不起黄蜂,认为小小黄蜂不可能帮到身强力壮的自己。故选D。
5.C 考查副词。sadly伤心地;suddenly突然地;luckily幸运地;strangely奇怪地。由后空“this time it was enough to free Wasp”可知,斑马救黄蜂成功了,所以很幸运。故选C。
6.D 考查形容词。sleepy瞌睡的;angry生气的;thirsty口渴的;hungry饥饿的。根据文章最后一句“I might not be nearby the next time a lion gets hungry.”可知选D。
7.B 考查动词。smell闻;taste品尝;touch触摸;watch观看。根据语境可知,斑马饿了,跑去吃浆果。故选B。
8.A 考查形容词。surprised吃惊的;excited兴奋的;interested感兴趣的;bored无聊的,厌烦的。狮子突然被黄蜂蜇了一下,肯定受到了惊吓。故选A。
9.B 考查名词。根据上文可知,本来斑马是和家人在一起的。故选B。
10.A 考查动词。laugh笑,嘲笑;shout呼叫;wish希望;promise承诺。根据上文可知,斑马当初是这样对黄蜂这样说的。这里黄蜂是为了嘲笑斑马才说了类似的话。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看