第61页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Passage 1(2023广州,C)
Computer scientist Mary has an idea for a new robot to help her work with children. How should it look? The robot should have arms to be able to lift things. And if it is going to communicate with people, it will also need a face. Scientists believe that giving a robot a face can make it seem more friendly. Humans would also like to pay more attention to robots with faces. But what kind?
For Mary, she wants to make sure that her new robot doesn't look too much like a human. She wants people to just treat it as a machine - person. If it looks more like a human than a machine, she thinks users might find it a bit creepy and feel afraid. Mary also believes that robot faces don't need to look a lot like ours. Her research shows that we can enjoy communicating with robots whether or not they look like humans, because our brains are able to look for faces. Just put two circles on top of a robot's body, and we will see a face.
Dave feels differently. He believes that although at first we might be afraid when seeing a robot with a lifelike face, we may soon get used to it. If robots are going to work closely with humans, they should look as much like us as possible. After all, faces are an important part of the way we communicate.
To make his robots look as much like real people as possible, Dave invented a special skin(皮肤) for their faces. With this skin, robots can show human - like expressions and appear to be angry, sad, happy or surprised. Dave's robots are also programmed to copy expressions. How? Just imagine his robot is looking at you. The cameras in its eyes send pictures of your face to its central computer!
1.Why do scientists think a robot needs a face?
A.It will become more beautiful.
B.It can do better in lifting things.
C.It will pay more attention to children.
D.It can better communicate with people.
2.What does the underlined word “creepy” mean in paragraph 2?
A.Uncomfortable to look at.
B.Impossible to touch.
C.Boring to talk to.
D.Difficult to understand.
3.Which of the following would Dave most probably agree with?
A.People should treat robots as humans.
B.Robots need to express their own feelings.
C.Robots shouldn't look too much like humans.
D.People can easily accept robots with human faces.
4.What is the purpose of the passage?
A.To explain the reasons why robots should have faces.
B.To suggest what humans can do with robots with faces.
C.To share ideas on what kind of faces robots should have.
D.To show how scientists invent robots with different faces.
Computer scientist Mary has an idea for a new robot to help her work with children. How should it look? The robot should have arms to be able to lift things. And if it is going to communicate with people, it will also need a face. Scientists believe that giving a robot a face can make it seem more friendly. Humans would also like to pay more attention to robots with faces. But what kind?
For Mary, she wants to make sure that her new robot doesn't look too much like a human. She wants people to just treat it as a machine - person. If it looks more like a human than a machine, she thinks users might find it a bit creepy and feel afraid. Mary also believes that robot faces don't need to look a lot like ours. Her research shows that we can enjoy communicating with robots whether or not they look like humans, because our brains are able to look for faces. Just put two circles on top of a robot's body, and we will see a face.
Dave feels differently. He believes that although at first we might be afraid when seeing a robot with a lifelike face, we may soon get used to it. If robots are going to work closely with humans, they should look as much like us as possible. After all, faces are an important part of the way we communicate.
To make his robots look as much like real people as possible, Dave invented a special skin(皮肤) for their faces. With this skin, robots can show human - like expressions and appear to be angry, sad, happy or surprised. Dave's robots are also programmed to copy expressions. How? Just imagine his robot is looking at you. The cameras in its eyes send pictures of your face to its central computer!
1.Why do scientists think a robot needs a face?
A.It will become more beautiful.
B.It can do better in lifting things.
C.It will pay more attention to children.
D.It can better communicate with people.
2.What does the underlined word “creepy” mean in paragraph 2?
A.Uncomfortable to look at.
B.Impossible to touch.
C.Boring to talk to.
D.Difficult to understand.
3.Which of the following would Dave most probably agree with?
A.People should treat robots as humans.
B.Robots need to express their own feelings.
C.Robots shouldn't look too much like humans.
D.People can easily accept robots with human faces.
4.What is the purpose of the passage?
A.To explain the reasons why robots should have faces.
B.To suggest what humans can do with robots with faces.
C.To share ideas on what kind of faces robots should have.
D.To show how scientists invent robots with different faces.
答案:
语篇解读 本文是一篇说明文,文章向我们分享了关于机器人应该有什么样的面孔的想法。
1.D 细节理解题。根据第一段第四句“And if it is going to communicate with people, it will also need a face.”可知,如果机器人要和人交流的话,就需要一张脸,即脸的作用主要是更好地与人交流,故选D。
2.A 词义猜测题。根据画线词后面的“and feel afraid”可推知,creepy的意思应与“让人害怕的”相近,选项A “看起来不适”符合语境,故选A。
3.D 推理判断题。根据第三段第二句“He believes that although at first we might be afraid when seeing a robot with a lifelike face, we may soon get used to it.”可知,Dave认为虽然一开始我们可能会害怕看到一个有着逼真面孔的机器人,但我们可能很快就会习惯它。选项D“人们很容易接受有人脸的机器人”符合Dave的观点,故选D。
4.C 写作目的题。通读全文可知,文章介绍了科学家们对人脸机器人的不同观点,并探讨了机器人究竟应该有什么样的面孔,故选C。
1.D 细节理解题。根据第一段第四句“And if it is going to communicate with people, it will also need a face.”可知,如果机器人要和人交流的话,就需要一张脸,即脸的作用主要是更好地与人交流,故选D。
2.A 词义猜测题。根据画线词后面的“and feel afraid”可推知,creepy的意思应与“让人害怕的”相近,选项A “看起来不适”符合语境,故选A。
3.D 推理判断题。根据第三段第二句“He believes that although at first we might be afraid when seeing a robot with a lifelike face, we may soon get used to it.”可知,Dave认为虽然一开始我们可能会害怕看到一个有着逼真面孔的机器人,但我们可能很快就会习惯它。选项D“人们很容易接受有人脸的机器人”符合Dave的观点,故选D。
4.C 写作目的题。通读全文可知,文章介绍了科学家们对人脸机器人的不同观点,并探讨了机器人究竟应该有什么样的面孔,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看