第96页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
The sports meeting was coming. Mario was going to take part in the race. He needed a new pair of shoes, because there were holes near the big toes (脚趾) of the old ones.
On a Sunday morning, Mario’s mother took him to the store. A shop worker measured (量) Mario’s feet. “Your feet are size 2,” the shop worker said to Mario.
“But I only wore size 1 last year!” said Mario. The shop worker smiled at Mario. Mario looked at the shoes on the shelf (架子). He chose two different pairs to try on. One pair was black. The other was blue. The shop worker brought two boxes. In each box, there was a size 2 pair of the shoes that Mario chose.
Mario tried on the two pairs of shoes. The black ones pinched (挤痛) his toes when he walked. Then Mario tried on the blue ones. He walked around the store. He jumped. He stood on his toes. “Mum, I want to buy the blue ones, because they feel just right,” Mario said to his mother happily.
“I can’t wait to wear my new shoes to school tomorrow!” shouted Mario.
1. Mario needed new shoes to take part in ____.
A. the party
B. the trip
C. the race
D. the picnic
2. Who took Mario to buy new shoes?
A. His father.
B. His sister.
C. His brother.
D. His mother.
3. What size were Mario’s feet last year?
A. Size 1.
B. Size 2.
C. Size 3.
D. Size 4.
4. Mario wanted to buy the blue shoes because they ____.
A. were cheap
B. felt just right
C. were small
D. pinched his toes
5. How did Mario feel about his new shoes?
A. Nervous.
B. Worried.
C. Excited.
D. Shy.
On a Sunday morning, Mario’s mother took him to the store. A shop worker measured (量) Mario’s feet. “Your feet are size 2,” the shop worker said to Mario.
“But I only wore size 1 last year!” said Mario. The shop worker smiled at Mario. Mario looked at the shoes on the shelf (架子). He chose two different pairs to try on. One pair was black. The other was blue. The shop worker brought two boxes. In each box, there was a size 2 pair of the shoes that Mario chose.
Mario tried on the two pairs of shoes. The black ones pinched (挤痛) his toes when he walked. Then Mario tried on the blue ones. He walked around the store. He jumped. He stood on his toes. “Mum, I want to buy the blue ones, because they feel just right,” Mario said to his mother happily.
“I can’t wait to wear my new shoes to school tomorrow!” shouted Mario.
1. Mario needed new shoes to take part in ____.
A. the party
B. the trip
C. the race
D. the picnic
2. Who took Mario to buy new shoes?
A. His father.
B. His sister.
C. His brother.
D. His mother.
3. What size were Mario’s feet last year?
A. Size 1.
B. Size 2.
C. Size 3.
D. Size 4.
4. Mario wanted to buy the blue shoes because they ____.
A. were cheap
B. felt just right
C. were small
D. pinched his toes
5. How did Mario feel about his new shoes?
A. Nervous.
B. Worried.
C. Excited.
D. Shy.
答案:
1.C 解析:细节理解题。根据“The sports meeting was coming. Mario was going to take part in the race. ”可知,马里奥需要新鞋是为了参加赛跑。
2.D 解析:细节理解题。根据 Mario’s mother took him to the store 可知,是马里奥妈妈带他去买鞋。
3.A 解析:细节理解题。根据“But I only wore size 1 last year!”可知,马里奥去年的鞋码是 1 码。
4.B 解析:细节理解题。根据“Mum,I want to buy the blue ones,because they feel just right”可知,马里奥选择蓝色鞋子是因为它们穿着舒适。
5.C 解析:推理判断题。根据“I can’t wait to wear my new shoes to school tomorrow!”可推知,马里奥对新鞋感到兴奋。
2.D 解析:细节理解题。根据 Mario’s mother took him to the store 可知,是马里奥妈妈带他去买鞋。
3.A 解析:细节理解题。根据“But I only wore size 1 last year!”可知,马里奥去年的鞋码是 1 码。
4.B 解析:细节理解题。根据“Mum,I want to buy the blue ones,because they feel just right”可知,马里奥选择蓝色鞋子是因为它们穿着舒适。
5.C 解析:推理判断题。根据“I can’t wait to wear my new shoes to school tomorrow!”可推知,马里奥对新鞋感到兴奋。
I used to teach English as a volunteer in Africa. Some of my friends asked me, “Don’t you miss your home, Emily?” I told them I was the only child in my family and that I truly had an easy life at home. However, I got bored with having a “good” time at home and needed a change.
The kids from Africa were eager (渴望的) to learn and easy to teach. I was surprised at how smart they were. Talking with them made me think a lot. When you come from a poor area, you must grow up fast and deal with all kinds of difficult situations.
Volunteering has always been easy for me because I don’t like to do the same things every day. My job also gives me the freedom to choose when and where I work. Although I don’t get paid for volunteering, I’m old enough to know that money is not the only way to get rewarded (回报). The experience itself is priceless. I make lots of connections with good people. Also, when I volunteer, I often work with people who are worse off than I am. That has taught me to practice thankfulness for what I have. Believe me, this life lesson is worth a million dollars.
I am not a perfect person. In a sense, I think I’m selfish (自私的). But you don’t have to be a perfect, selfless person to volunteer. In fact, I have benefited (受益) a lot from volunteering. Volunteering helps others, and it can also help yourself. The biggest benefit of volunteering is that it helps you develop your character (品质), and that’s the passport to a rich and meaningful life.
1. Why did Emily volunteer in Africa?
A. She lived a really difficult life at home.
B. She hoped to learn a new language there.
C. She wanted to experience something new.
2. What were the African kids like in Emily’s eyes in Paragraph 2?
A. Quite teachable.
B. Hard to deal with.
C. Bored with learning.
3. What does Emily get from her volunteering experience?
A. The freedom to choose a well—paid job.
B. The chance to connect with good people a lot.
C. The ability to express thanks for what she has lost.
4. Which of the following would Emily most probably agree with?
A. Use it or lose it.
B. Old habits die hard.
C. Giving is receiving.
The kids from Africa were eager (渴望的) to learn and easy to teach. I was surprised at how smart they were. Talking with them made me think a lot. When you come from a poor area, you must grow up fast and deal with all kinds of difficult situations.
Volunteering has always been easy for me because I don’t like to do the same things every day. My job also gives me the freedom to choose when and where I work. Although I don’t get paid for volunteering, I’m old enough to know that money is not the only way to get rewarded (回报). The experience itself is priceless. I make lots of connections with good people. Also, when I volunteer, I often work with people who are worse off than I am. That has taught me to practice thankfulness for what I have. Believe me, this life lesson is worth a million dollars.
I am not a perfect person. In a sense, I think I’m selfish (自私的). But you don’t have to be a perfect, selfless person to volunteer. In fact, I have benefited (受益) a lot from volunteering. Volunteering helps others, and it can also help yourself. The biggest benefit of volunteering is that it helps you develop your character (品质), and that’s the passport to a rich and meaningful life.
1. Why did Emily volunteer in Africa?
A. She lived a really difficult life at home.
B. She hoped to learn a new language there.
C. She wanted to experience something new.
2. What were the African kids like in Emily’s eyes in Paragraph 2?
A. Quite teachable.
B. Hard to deal with.
C. Bored with learning.
3. What does Emily get from her volunteering experience?
A. The freedom to choose a well—paid job.
B. The chance to connect with good people a lot.
C. The ability to express thanks for what she has lost.
4. Which of the following would Emily most probably agree with?
A. Use it or lose it.
B. Old habits die hard.
C. Giving is receiving.
答案:
1.C 解析:推理判断题。根据“However,I got bored with having a ‘good’ time at home and needed a change. ”可知,艾米莉在非洲做志愿者是因为她厌倦了在家里的“美好”时光,需要一些改变,即她想体验一些新的事物。
2.A 解析:细节理解题。根据“The kids from Africa were eager to learn and easy to teach. ”可知,在艾米莉眼中,非洲的孩子们渴望学习,很容易教。
3.B 解析:细节理解题。根据“I make lots of connections with good people.”可知,艾米莉从她的志愿者经历中得到了很多与好人建立联系的机会。
4.C 解析:推理判断题。根据“Volunteering helps others,and it can also help yourself. ”可知,艾米莉认为做志愿者既能帮助别人,也能帮助自己,即付出就是收获。
[长难句解读]
The biggest benefit of volunteering is that it helps you develop your character,and that’s the passport to a rich and meaningful life.
翻译:志愿服务最大的益处在于它(能)帮助你培养个人品质,而那是通往丰富且有意义的人生的通行证。
句式结构分析:这是一个由 and 连接的并列复合句。前半句 The biggest benefit of volunteering is that it helps you develop your character 中,that it helps you develop your character 是由 that 引导的表语从句;后半句 that’s the passport to a rich and meaningful life 中,that 指代前文提到的 develop your character。
2.A 解析:细节理解题。根据“The kids from Africa were eager to learn and easy to teach. ”可知,在艾米莉眼中,非洲的孩子们渴望学习,很容易教。
3.B 解析:细节理解题。根据“I make lots of connections with good people.”可知,艾米莉从她的志愿者经历中得到了很多与好人建立联系的机会。
4.C 解析:推理判断题。根据“Volunteering helps others,and it can also help yourself. ”可知,艾米莉认为做志愿者既能帮助别人,也能帮助自己,即付出就是收获。
[长难句解读]
The biggest benefit of volunteering is that it helps you develop your character,and that’s the passport to a rich and meaningful life.
翻译:志愿服务最大的益处在于它(能)帮助你培养个人品质,而那是通往丰富且有意义的人生的通行证。
句式结构分析:这是一个由 and 连接的并列复合句。前半句 The biggest benefit of volunteering is that it helps you develop your character 中,that it helps you develop your character 是由 that 引导的表语从句;后半句 that’s the passport to a rich and meaningful life 中,that 指代前文提到的 develop your character。
查看更多完整答案,请扫码查看