2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语》

第165页

1. Who will teach students to cook?
A. Ramona Kaiser.
B. Jason Smith.
C. William White.
2. What is a must for students to join Biking Club?
A. Biking skills.
B. A health report.
C. A safety guide.
3. Where can we read the text most probably?
A. In a primary school.
B. In a middle school.
C. In a university.
答案: (一)[主旨大意]本文主要介绍了三个活动,分别是学会烹饪、学习有趣的科学和自行车俱乐部。
1.A 解析:细节理解题。根据“Do you want to be independent in the kitchen? Ramona Kaiser will teach you how to cook tasty food safely.”可知答案。
2.B 解析:细节理解题。根据“Your health report is a MUST.”可知,必须要有健康报告。
3.B 解析:推理判断题。根据“Come to the lab and get prepared for your new life in high school!”可知,这篇文章最有可能在一所中学读到。
The community plays an important role in improving people's life. A week ago, Sun Community did a survey by talking on the phone. They've known about a growing need for students' free time activities. Now, they put a notice on their website.

1. Sun Community found out the needs of students ______.
A. by watching news
B. by teaching a lesson
C. by talking on the phone
D. by asking door to door
C

2. Students can take part in the activities with their ______.
A. 20 - year - old sister
B. 43 - year - old father
C. 4 - year - old brother
D. 15 - year - old classmate
D

3. Students can train their creative thinking in ______.
A. Public Classroom
B. Sports Center
C. Sun Square
D. Public Hall
A

4. The sports activity begins at ______.
A. 8:00
B. 10:00
C. 13:00
D. 15:00
B

5. The text tells you that ______.
A. the four activities can add color to students' free time life
B. students need to pay 15 yuan if they take part in the activities
C. students should go to the community building every weekend
D. students can take Bus 816 for 5 minutes to get to Sun Community Building
A
答案: (二)[主旨大意]本文主要介绍了太阳社区为了丰富6至18岁学生的课余生活,设立了四项免费活动。
1.C 解析:细节理解题。根据“A week ago, Sun Community did a survey by talking on the phone. They’ve known about a growing need for students’ free time activities.”可知,太阳社区通过电话交谈了解了学生们对课余活动的需求。
2.D 解析:细节理解题。根据our community has set up four activities for the students aged from 6 to 18可知,这些活动是面向6至18岁学生的。因此,只有D项符合要求。
3.A 解析:细节理解题。根据活动安排表可知,Creative Thinking在Public Classroom进行。
4.B 解析:细节理解题。根据活动安排表可知,体育活动10:00开始。
5.A 解析:细节理解题。根据“In order to make students’ free time life more colorful, our community has set up four activities for the students aged from 6 to 18.”以及后文对活动的详细介绍可知,这四个活动可以丰富学生的课余生活。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭