第115页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
Zam Lachlan,aged 21,from the United Kingdom,became the first woman—and the youngest person—to row from mainland Europe to mainland South America with no one else to help her. Zam set off in a special rowing boat from Portugal on October 27,2024. She completed the Atlantic crossing in just over 97 days. On February 1,2025,she arrived in French Guiana. “Nobody knew I was coming in,”she said. “But I got clapped(鼓掌)by lots of fishermen from Brazil.”
Zam faced many challenges(挑战)along the way. A high wind turned her boat over. She hurt her arm and broke a finger. At one point,she was nearly run over by a large ship. And one time,she was hit by a flying fish. But there were many bright things,too. For Zam,the trip was a chance to see nature as few people ever do. “The sunrises and night skies were really exciting,”she said. “The trip gave me many memories(回忆). They will stay with me for life.”
“I took on a big challenge and won,”Zam said. “I hope my effort will inspire(激励)others to challenge themselves.”
1. Where did Zam arrive on February 1?
A. In the UK.
B. In Portugal.
C. In French Guiana.
D. In Brazil.
2. What did Zam find exciting during the journey?
A. The flying fish.
B. The night skies.
C. The high wind.
D. The large ship.
3. Which of the following best describes Zam?
A. Strong-willed.
B. Honest.
C. Easy-going.
D. Humorous.
Zam faced many challenges(挑战)along the way. A high wind turned her boat over. She hurt her arm and broke a finger. At one point,she was nearly run over by a large ship. And one time,she was hit by a flying fish. But there were many bright things,too. For Zam,the trip was a chance to see nature as few people ever do. “The sunrises and night skies were really exciting,”she said. “The trip gave me many memories(回忆). They will stay with me for life.”
“I took on a big challenge and won,”Zam said. “I hope my effort will inspire(激励)others to challenge themselves.”
1. Where did Zam arrive on February 1?
A. In the UK.
B. In Portugal.
C. In French Guiana.
D. In Brazil.
2. What did Zam find exciting during the journey?
A. The flying fish.
B. The night skies.
C. The high wind.
D. The large ship.
3. Which of the following best describes Zam?
A. Strong-willed.
B. Honest.
C. Easy-going.
D. Humorous.
答案:
(六)[主旨大意]来自英国的21岁的扎姆·拉克兰独自完成了从欧洲大陆到南美洲大陆的划船之旅,成为首位做到此举的女性及最年轻者。
1.C 解析:细节理解题。根据第一段中“On February 1,2025,she arrived in French Guiana.”可知,2月1日她到达了法属圭亚那。
2.B 解析:细节理解题。根据第二段中 The sunrises and night skies were really exciting 可知,她觉得夜空令人兴奋。
3.A 解析:推理判断题。根据文章内容可知,扎姆在独自划船从欧洲到达南美洲的过程中,面临很多挑战,如大风把船吹翻、伤到胳膊和手指、差点被大船撞到、被飞鱼击中,但她最终成功了,这表明她意志坚定。
1.C 解析:细节理解题。根据第一段中“On February 1,2025,she arrived in French Guiana.”可知,2月1日她到达了法属圭亚那。
2.B 解析:细节理解题。根据第二段中 The sunrises and night skies were really exciting 可知,她觉得夜空令人兴奋。
3.A 解析:推理判断题。根据文章内容可知,扎姆在独自划船从欧洲到达南美洲的过程中,面临很多挑战,如大风把船吹翻、伤到胳膊和手指、差点被大船撞到、被飞鱼击中,但她最终成功了,这表明她意志坚定。
Sanket Reddy has spent years in forests around the world taking photos of wildlife. While the animals have always interested him,the people who live alongside them have changed how he sees the world and himself. “Life lessons from those people have truly moved me,”he says.
From South India to Central America,Sanket has met communities who live in peace with nature. “They understand the value of every species(物种),no matter how small,”he says. “Even if you are just watching sparrows(麻雀),you might try to understand why they are doing what they are doing.”In our busy lives,we often fail to notice these small moments(瞬间). But to Sanket,_they_ matter,because noticing is the first step towards caring. And once you care,the protection of wildlife feels like a natural thing.
For Sanket,wildlife photography has never been about becoming famous. “I do it to add value to animals’ lives,”he says. “Don’t do it to get a few good pictures.”
Sanket shares the stories and moments that shaped him in his book _View Finder_. “I feel I need to pass on what I have learned from nature to the young people. They are the future,”he says.
1. Where are Sanket’s life lessons mainly from?
A. The forests.
B. The people.
C. The photos.
D. The animals.
2. What does the underlined word “they” in Paragraph 2 refer to?
A. Small moments.
B. Busy lives.
C. Sparrows.
D. Communities.
3. Why did Sanket take up wildlife photography?
A. To become a famous person.
B. To develop a habit.
C. To add value to animals’ lives.
D. To get good pictures.
4. Why did Sanket write the book _View Finder_?
A. To share photographic skills.
B. To research forests around the world.
C. To introduce protection areas.
D. To spread what he learned to the young.
From South India to Central America,Sanket has met communities who live in peace with nature. “They understand the value of every species(物种),no matter how small,”he says. “Even if you are just watching sparrows(麻雀),you might try to understand why they are doing what they are doing.”In our busy lives,we often fail to notice these small moments(瞬间). But to Sanket,_they_ matter,because noticing is the first step towards caring. And once you care,the protection of wildlife feels like a natural thing.
For Sanket,wildlife photography has never been about becoming famous. “I do it to add value to animals’ lives,”he says. “Don’t do it to get a few good pictures.”
Sanket shares the stories and moments that shaped him in his book _View Finder_. “I feel I need to pass on what I have learned from nature to the young people. They are the future,”he says.
1. Where are Sanket’s life lessons mainly from?
A. The forests.
B. The people.
C. The photos.
D. The animals.
2. What does the underlined word “they” in Paragraph 2 refer to?
A. Small moments.
B. Busy lives.
C. Sparrows.
D. Communities.
3. Why did Sanket take up wildlife photography?
A. To become a famous person.
B. To develop a habit.
C. To add value to animals’ lives.
D. To get good pictures.
4. Why did Sanket write the book _View Finder_?
A. To share photographic skills.
B. To research forests around the world.
C. To introduce protection areas.
D. To spread what he learned to the young.
答案:
(七)[主旨大意]桑凯特是一位野生动物摄影师,通过多年在世界各地森林的拍摄经历,他不仅记录了野生动物,更深刻体会到了与自然和谐共处的生活智慧。他将自己的感悟和故事汇集成书,旨在向年轻一代传递从自然中学到的宝贵经验。
1.B 解析:细节理解题。根据第一段中 the people who live alongside them have changed how he sees the world and himself 以及 Life lessons from those people have truly moved me 可知,他的生活感悟主要来自于那些人。
2.A 解析:代词指代题。根据第二段中“In our busy lives,we often fail to notice these small moments. But to Sanket,they matter”可知,这里的 they 指代前面提到的 small moments。
3.C 解析:细节理解题。根据第三段中 I do it to add value to animals’ lives 可知,桑凯特从事野生动物摄影是为了增加动物生命的价值。
4.D 解析:推理判断题。根据最后一段“Sanket shares the stories and moments that shaped him in his book View Finder. ‘I feel I need to pass on what I have learned from nature to the young people. They are the future,’ he says.”可知,他写这本书是为了把他从自然中学到的东西传递给年轻人。
/长难句解读/
While the animals have always interested him,the people who live alongside them have changed how he sees the world and himself.
翻译:虽然这些动物一直让他很感兴趣,但与它们一同生活的人们改变了他看待世界和自己的方式。
句式结构分析:这是一个由 While 连接的主从复合句。前半句 While the animals have always interested him 是让步状语从句;后半句 the people who live alongside them have changed how he sees the world and himself 是主句,其中 the people 是主语,who live alongside them 是定语从句,修饰 the people;have changed 是谓语动词,how he sees the world and himself 是由 how 引导的宾语从句。
1.B 解析:细节理解题。根据第一段中 the people who live alongside them have changed how he sees the world and himself 以及 Life lessons from those people have truly moved me 可知,他的生活感悟主要来自于那些人。
2.A 解析:代词指代题。根据第二段中“In our busy lives,we often fail to notice these small moments. But to Sanket,they matter”可知,这里的 they 指代前面提到的 small moments。
3.C 解析:细节理解题。根据第三段中 I do it to add value to animals’ lives 可知,桑凯特从事野生动物摄影是为了增加动物生命的价值。
4.D 解析:推理判断题。根据最后一段“Sanket shares the stories and moments that shaped him in his book View Finder. ‘I feel I need to pass on what I have learned from nature to the young people. They are the future,’ he says.”可知,他写这本书是为了把他从自然中学到的东西传递给年轻人。
/长难句解读/
While the animals have always interested him,the people who live alongside them have changed how he sees the world and himself.
翻译:虽然这些动物一直让他很感兴趣,但与它们一同生活的人们改变了他看待世界和自己的方式。
句式结构分析:这是一个由 While 连接的主从复合句。前半句 While the animals have always interested him 是让步状语从句;后半句 the people who live alongside them have changed how he sees the world and himself 是主句,其中 the people 是主语,who live alongside them 是定语从句,修饰 the people;have changed 是谓语动词,how he sees the world and himself 是由 how 引导的宾语从句。
查看更多完整答案,请扫码查看