2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语》

第138页
What should you do when you can't find the time to do a long workout? Have you heard of exercise snacks(零食式锻炼)?

Exercise snacks are a popular and new way for people to stay fit. Instead of spending hours on the playground, people break that “large meal” into exercise “snacks”. The exercise can last anywhere from 20 seconds to two minutes. Then you can have a rest for 30 minutes to four hours before another snack.
It is reported that exercise snacks can be as useful as traditional exercise methods. Just three exercise snacks a day can benefit(使受益)your physical health. Besides that, there are lots of other benefits. Your concentration(专注)and creativity get better, and you can become more productive. Also, “snacking” throughout the day stops you from sitting too long.
There are so many acceptable exercise snacks, like doing sit - ups, jumping rope or running up and down some stairs(楼梯). But for those who don't know where to start, here are some helpful exercise choices:
Exercise such as lifting weights will satisfy the needs. Since most people don't have weights at their offices, lift full water bottles.
Squats—moving your body as if to sit down while keeping your back straight. Five to ten of these should make a good snack.
For those who don't like traditional exercise, simply turn up the music. Pick a lively song and start dancing. It'll make for a fun workout.
What are you waiting for? Let's get moving. Your body will thank you for it!
1. How long can an exercise snack last according to the passage?
A. 20 seconds to two minutes.
B. 30 minutes to four hours.
C. Five to ten minutes.
2. Which is an acceptable exercise snack mentioned in the passage?
A. Doing math exercises.
B. Eating snacks.
C. Doing sit - ups.
3. What is the writer's attitude to exercise snacks?
A. Doubtful.
B. Unclear.
C. Supportive.
4. What is the main purpose of the passage?
A. To change traditional eating habits.
B. To introduce a new way to stay fit.
C. To encourage people to do long - time outdoor exercise.
答案: 1.A 解析:细节理解题。根据“The exercise can last anywhere from 20 seconds to two minutes.”可知答案。
2.C 解析:细节理解题。根据“There are so many acceptable exercise snacks,like doing sit-ups,jumping rope or running up and down some stairs.”可知答案。
3.C 解析:推理判断题。根据“What are you waiting for? Let’s get moving. Your body will thank you for it!”可知,作者对零食式锻炼持支持的态度。
4.B 解析:推理判断题。本文主要介绍了零食式锻炼,它是一种新的健身方式。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭