第106页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
(十四)(2025·内蒙古)
Joss Naylor is a sheep farmer from the Lake District. Among most people, his name means little, but in certain circles, he is known as one of the finest mountain runners to have ever lived.
Joss lives and breathes on the mountains. He has lived and farmed all his life in an area of the Lake District which has many mountains, including the tallest mountain in England. Joss has an almost superhuman ability to run at speed over mountains. However, he wasn't always a mountain runner. As a young man, he was advised to give up farming because of serious back problems. But when he was 24, he was tired of being told to take it easy.
Nothing can stop a good man from being better! He continued working and took up running. When he ran his first mountain race, he discovered that he fell in love with it. All his time spent herding (放牧) sheep on the mountains had prepared him for this.
His achievements are nothing short of fame. For example, he smashed his own record and set a new one. At the age of 49, he ran up 214 mountains. "It is a wonderful experience though the practice is very hard," he said. Many of his runs have raised money for charity, and he is popular in the community.
He keeps writing and sharing his experiences about his climb. "I want people back home—especially family and friends who support me—to get a real feel for what it's like," he said.
1. Why is Joss famous in certain circles?
A.He is a well-known sheep farmer.
B.He is one of the best mountain runners.
C.He gets first place in his first mountain race.
2. What does the underlined word "smashed" in Paragraph 4 mean?
A.Broke.
B.Lost.
C.Kept.
3. What can we know about Joss from the text?
A.He won a writing competition once.
B.He made efforts to be a better man.
C.He gave up running when he was 24.
4. Which part of a magazine is the text probably taken from?
A.People.
B.Business.
C.Science and technology.
Joss Naylor is a sheep farmer from the Lake District. Among most people, his name means little, but in certain circles, he is known as one of the finest mountain runners to have ever lived.
Joss lives and breathes on the mountains. He has lived and farmed all his life in an area of the Lake District which has many mountains, including the tallest mountain in England. Joss has an almost superhuman ability to run at speed over mountains. However, he wasn't always a mountain runner. As a young man, he was advised to give up farming because of serious back problems. But when he was 24, he was tired of being told to take it easy.
Nothing can stop a good man from being better! He continued working and took up running. When he ran his first mountain race, he discovered that he fell in love with it. All his time spent herding (放牧) sheep on the mountains had prepared him for this.
His achievements are nothing short of fame. For example, he smashed his own record and set a new one. At the age of 49, he ran up 214 mountains. "It is a wonderful experience though the practice is very hard," he said. Many of his runs have raised money for charity, and he is popular in the community.
He keeps writing and sharing his experiences about his climb. "I want people back home—especially family and friends who support me—to get a real feel for what it's like," he said.
1. Why is Joss famous in certain circles?
A.He is a well-known sheep farmer.
B.He is one of the best mountain runners.
C.He gets first place in his first mountain race.
2. What does the underlined word "smashed" in Paragraph 4 mean?
A.Broke.
B.Lost.
C.Kept.
3. What can we know about Joss from the text?
A.He won a writing competition once.
B.He made efforts to be a better man.
C.He gave up running when he was 24.
4. Which part of a magazine is the text probably taken from?
A.People.
B.Business.
C.Science and technology.
答案:
1. B 解析:细节理解题。根据“but in certain circles, he is known as one of the finest mountain runners to have ever lived”可知,乔斯因他是最优秀的登山运动员之一而闻名。
@@2. A 解析:词义猜测题。根据“His achievements are nothing short of fame. For example, he smashed his own record and set a new one.”可知,乔斯打破了自己的纪录并创下了新纪录,smash 意为“打破”,与 break 同义。
@@3. B 解析:推理判断题。根据“Nothing can stop a good man from being better!”及全文描述可知,乔斯不断努力以变得更好。
@@4. A 解析:推理判断题。全文围绕乔斯的个人经历展开,属于人物故事,最可能出自杂志的“人物”板块。
@@2. A 解析:词义猜测题。根据“His achievements are nothing short of fame. For example, he smashed his own record and set a new one.”可知,乔斯打破了自己的纪录并创下了新纪录,smash 意为“打破”,与 break 同义。
@@3. B 解析:推理判断题。根据“Nothing can stop a good man from being better!”及全文描述可知,乔斯不断努力以变得更好。
@@4. A 解析:推理判断题。全文围绕乔斯的个人经历展开,属于人物故事,最可能出自杂志的“人物”板块。
(十五)(2025·德阳)〔核心素养—学习能力〕
Do you love cartoons? Do you often hang out on the Internet? If so, you have probably seen a young woman exploring different cartoon worlds. In one video, she turns herself into a fashionable lady. In another, she plays with dragons in traditional Chinese clothes. This woman is Miss Lei. Her creative videos look magical. In fact, Miss Lei isn't a magician, but an artist.
Miss Lei showed a talent for painting from an early age. But she didn't take it seriously until high school. In her art classes, there were many talented students. She would often quietly watch another girl draw. She thought she could never draw that well. But instead of giving up, she tried her best to catch up. One day, while she was drawing a picture, she noticed someone standing behind her. It was that girl. "You draw very well," she said. The simple praise made her confident. She started to work even harder.
Later, Miss Lei studied art in Beijing. There, she learned about storyboarding—using pictures to tell stories. She was interested in it. Again, she pushed herself to be perfect. She has become famous in China. Full of imagination, many of her magical videos are liked by people and get more than 20,000 likes on the Internet.
1. What does Miss Lei do in one of her videos?
A.She makes clothes.
B.She teaches painting.
C.She plays with dragons.
D.She works as a magician.
2. Whose praise made Miss Lei become confident in painting according to the passage?
A.Her friends'.
B.Her parents'.
C.A teacher's.
D.A girl's.
3. Which of the following words best describes Miss Lei?
A.Friendly.
B.Careless.
C.Hard-working.
D.Boring.
4. What is the main idea of the passage?
A.Miss Lei's story as a successful artist.
B.The importance of interest in learning.
C.Miss Lei's secret of making good friends.
D.The information about Chinese dragons.
Do you love cartoons? Do you often hang out on the Internet? If so, you have probably seen a young woman exploring different cartoon worlds. In one video, she turns herself into a fashionable lady. In another, she plays with dragons in traditional Chinese clothes. This woman is Miss Lei. Her creative videos look magical. In fact, Miss Lei isn't a magician, but an artist.
Miss Lei showed a talent for painting from an early age. But she didn't take it seriously until high school. In her art classes, there were many talented students. She would often quietly watch another girl draw. She thought she could never draw that well. But instead of giving up, she tried her best to catch up. One day, while she was drawing a picture, she noticed someone standing behind her. It was that girl. "You draw very well," she said. The simple praise made her confident. She started to work even harder.
Later, Miss Lei studied art in Beijing. There, she learned about storyboarding—using pictures to tell stories. She was interested in it. Again, she pushed herself to be perfect. She has become famous in China. Full of imagination, many of her magical videos are liked by people and get more than 20,000 likes on the Internet.
1. What does Miss Lei do in one of her videos?
A.She makes clothes.
B.She teaches painting.
C.She plays with dragons.
D.She works as a magician.
2. Whose praise made Miss Lei become confident in painting according to the passage?
A.Her friends'.
B.Her parents'.
C.A teacher's.
D.A girl's.
3. Which of the following words best describes Miss Lei?
A.Friendly.
B.Careless.
C.Hard-working.
D.Boring.
4. What is the main idea of the passage?
A.Miss Lei's story as a successful artist.
B.The importance of interest in learning.
C.Miss Lei's secret of making good friends.
D.The information about Chinese dragons.
答案:
1. C 解析:细节理解题。根据“In another, she plays with dragons in traditional Chinese clothes.”可知答案。
@@2. D 解析:细节理解题。根据“It was that girl. ‘You draw very well,’ she said. The simple praise made her confident.”可知,是那个女孩的赞扬让她在绘画上变得自信。
@@3. C 解析:推理判断题。根据“But instead of giving up, she tried her best to catch up.”以及“She started to work even harder.”可知,她是一个非常努力的人。
@@4. A 解析:主旨大意题。本文主要讲述了一个有绘画天赋的小女孩努力提升自己,最终成为一位成功的艺术家的故事。
@@2. D 解析:细节理解题。根据“It was that girl. ‘You draw very well,’ she said. The simple praise made her confident.”可知,是那个女孩的赞扬让她在绘画上变得自信。
@@3. C 解析:推理判断题。根据“But instead of giving up, she tried her best to catch up.”以及“She started to work even harder.”可知,她是一个非常努力的人。
@@4. A 解析:主旨大意题。本文主要讲述了一个有绘画天赋的小女孩努力提升自己,最终成为一位成功的艺术家的故事。
查看更多完整答案,请扫码查看