2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语》

第142页
April 24th is Space Day of China. Ever since Yang Liwei made it to space in 2003, about 20 Chinese astronauts have been sent into space.
In space, astronauts face many problems. There is little gravity there, which influences their bodies. Also, being away from family and friends and staying in a tiny spaceship for a long time can make them feel sad or stressed out. What's more, if something goes wrong suddenly, they have to fix it under huge pressure. That's why astronauts have to be smart, strong, and ready for any challenge before they can go to space.
To make sure that Chinese astronauts complete their tasks and return to Earth safely, 8 kinds, including over 200 subjects of training, are set. Besides physical training, basic science knowledge and mock (模拟的) tasks are included. Before astronauts can go to space, they train like this for at least three and a half years.
In China's manned space project, one of the most difficult parts of the training is the underwater training. This helps astronauts get ready for the weightless environment in space. And they wear diving suits(潜水服) weighing over 100 kilos and stay underwater for six hours every time.
1. What problem do astronauts face according to Paragraph 2?
A. They have to train under huge pressure.
B. They are influenced by little gravity in space.
C. They often worry about their family and friends.
2. What do astronauts need to do before going to space?
A. Master basic science knowledge.
B. Experience 8 subjects of training.
C. Get three years of underwater training.
3. What does the underlined word “This” in Paragraph 4 refer to?
A. A diving suit.
B. Underwater training.
C. China's manned space project.
4. What can be the best title for this text?
A. Work hard to live in space
B. Train hard to work in space
C. Connect with family in space
答案: (五) [主旨大意] 本文主要介绍了航天员在太空中面临的问题以及他们在进入太空前要进行的一系列训练。
1. B 解析:细节理解题。根据“There is little gravity there, which influences their bodies.”可知答案。
2. A 解析:细节理解题。根据“Besides physical training, basic science knowledge and mock tasks are included.”可知,航天员在进入太空之前需要掌握基本的科学知识。
3. B 解析:代词指代题。根据one of the most difficult parts of the training is the underwater training可知,This指代水下训练。
4. B 解析:标题概括题。通读全文可知,本文主要介绍了航天员在太空中面临的问题以及他们在进入太空前要进行的一系列训练,B项为最佳标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭