第100页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
Have you ever heard of a foreign teacher from Bristol, the UK? He is working very hard to achieve his Chinese dream. His name is James. He has been a teacher at Hunan University of Arts and Science for sixteen years. His students love him and call him a “legendary” foreign teacher.
Since he was a little child, he felt like he had a feeling of friendship with China. Now, he spends a lot of time doing charity (慈善) work. And he has always worked wholeheartedly for the people. He cares about the veterans (退伍军人) who fought in the War of Resistance Against Japanese Aggression (1931—1945). He has been volunteering at a local aid center in Changde, Hunan Province for those veterans for over six years. He often travels to many small villages to visit the veterans with other volunteers. “Charity is our duty,” says James. “We shouldn’t forget these veterans. Everyone should care for them.”
James also helps poor students by supporting their education. He believes every student should have a chance to learn. Because of his effort, in September 2014, James won Hunan’s Seventh Xiaoxiang Friendship Award (奖). This award is given to foreigners who help make Hunan a better place by the People’s Government of Hunan Province.
Now James is trying to get a Chinese green card. He wants to stay in China forever. “Some people think being successful means having enough money,” he says. “But my dream is to help more people in need.” He hopes to become part of Chinese society and take real action to achieve his Chinese dream step by step.
1. How long has James been a teacher in China?
A. For 10 years.
B. For 16 years.
C. For 11 years.
2. What does Paragraph 2 mainly tell us?
A. James’ effort for the veterans.
B. James’ love for traveling in China.
C. James’ experience of learning Chinese history.
3. Why did James win the Xiaoxiang Friendship Award?
A. For his ability to learn Chinese well.
B. For his charity work in Hunan Province.
C. For his wonderful teaching skills in Hunan Province.
4. What’s the main idea of this passage?
A. James’ travel experiences in China.
B. James’ teaching experiences in China.
C. James’ Chinese dream of helping others.
Since he was a little child, he felt like he had a feeling of friendship with China. Now, he spends a lot of time doing charity (慈善) work. And he has always worked wholeheartedly for the people. He cares about the veterans (退伍军人) who fought in the War of Resistance Against Japanese Aggression (1931—1945). He has been volunteering at a local aid center in Changde, Hunan Province for those veterans for over six years. He often travels to many small villages to visit the veterans with other volunteers. “Charity is our duty,” says James. “We shouldn’t forget these veterans. Everyone should care for them.”
James also helps poor students by supporting their education. He believes every student should have a chance to learn. Because of his effort, in September 2014, James won Hunan’s Seventh Xiaoxiang Friendship Award (奖). This award is given to foreigners who help make Hunan a better place by the People’s Government of Hunan Province.
Now James is trying to get a Chinese green card. He wants to stay in China forever. “Some people think being successful means having enough money,” he says. “But my dream is to help more people in need.” He hopes to become part of Chinese society and take real action to achieve his Chinese dream step by step.
1. How long has James been a teacher in China?
A. For 10 years.
B. For 16 years.
C. For 11 years.
2. What does Paragraph 2 mainly tell us?
A. James’ effort for the veterans.
B. James’ love for traveling in China.
C. James’ experience of learning Chinese history.
3. Why did James win the Xiaoxiang Friendship Award?
A. For his ability to learn Chinese well.
B. For his charity work in Hunan Province.
C. For his wonderful teaching skills in Hunan Province.
4. What’s the main idea of this passage?
A. James’ travel experiences in China.
B. James’ teaching experiences in China.
C. James’ Chinese dream of helping others.
答案:
1.B 解析:细节理解题。根据“He has been a teacher at Hunan University of Arts and Science for sixteen years. ”可知,他在湖南文理学院已经任教十六年。
2.A 解析:段落大意题。根据“He cares about the veterans ... He has been volunteering at a local aid center in Changde,Hunan Province for those veterans for over six years. ”可知,第二段主要讲的是詹姆斯为退伍军人所做的努力。
3.B 解析:细节理解题。根据“Because of his effort,in September 2014,James won Hunan’s Seventh Xiaoxiang Friendship Award. This award is given to foreigners who help make Hunan a better place ....”可知是因为他在湖南省所做的慈善工作。
4.C 解析:主旨大意题。通读全文内容可知,本文主要介绍了在湖南文理学院任教的外籍教师詹姆斯的事迹,他花费大量时间做慈善工作,他希望获得中国绿卡,融入中国社会,并逐步采取实际行动来实现他的中国梦。
2.A 解析:段落大意题。根据“He cares about the veterans ... He has been volunteering at a local aid center in Changde,Hunan Province for those veterans for over six years. ”可知,第二段主要讲的是詹姆斯为退伍军人所做的努力。
3.B 解析:细节理解题。根据“Because of his effort,in September 2014,James won Hunan’s Seventh Xiaoxiang Friendship Award. This award is given to foreigners who help make Hunan a better place ....”可知是因为他在湖南省所做的慈善工作。
4.C 解析:主旨大意题。通读全文内容可知,本文主要介绍了在湖南文理学院任教的外籍教师詹姆斯的事迹,他花费大量时间做慈善工作,他希望获得中国绿卡,融入中国社会,并逐步采取实际行动来实现他的中国梦。
查看更多完整答案,请扫码查看