2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语》

第145页
Hello from nature's foodies

1. Why does a blue whale live on tiny living things?
A. It is the largest sea animal.
B. It is too slow to catch large fish.
C. It only has baleen instead of teeth.
D. It likes a stomach full of tiny food.
2. What decides how much hummingbirds and sloths eat?
A. Living places.
B. Diet lists.
C. Daily activities.
D. Body sizes.
3. Which part of a magazine is the text probably from?
A. Wildlife.
B. Landscapes.
C. Travelling.
D. Photography.
答案: 1.C 解析:细节理解题。根据“You may wonder why such huge animals live on such tiny food. It’s because our mouths only have rows of baleen. It lets water flow out while holding in tiny things.”可知,是因为它们的嘴里只有鲸须,这种结构可以让水流出,同时保留微小的食物。
2.C 解析:推理判断题。根据“As we move our wings really fast, we burn through energy fast. So we need to keep feeding.”以及“No. We slow-movers don’t need a lot of energy.”可知,蜂鸟需要大量进食是因为它们的翅膀快速振动,消耗能量极快,需要不断补充能量,而树懒则因为活动缓慢,能量消耗低,所以不需要大量进食,这都与它们的日常活动密切相关。
3.A 解析:推理判断题。本文介绍了不同动物的饮食习性,故文章可能来自杂志的“野生动物”部分。
Lanternfish(灯笼鱼) are fish that carry their own lights. Most lanternfish are brown on top and silver underneath(在下面). They have very large eyes. They eat small sea animals.
If you want to find them, you must go deep into the sea. As you go deeper and deeper, the daylight(日光) becomes dimmer and dimmer. At over 152 metres below the surface of the water, the daylight is almost gone. The water is dark blue. There you will find lanternfish.
There are over 230 different kinds of lanternfish in the world. Most lanternfish are just as long as your fingers. Even the biggest lanternfish are only about 15 centimetres(厘米) long. They are not large in size.
However, each lanternfish has about 100 small round lights on the lower part of its body. The fish use their lights to help them catch food. They also use their lights to send information so that they can recognise(认出) each other. At night, they may swim up near the surface of the sea. Their lights shine like stars under the water.
Lanternfish are one of the wonders of the sea.
1. What is the colour of most lanternfish on top?
A. Brown.
B. Green.
C. Red.
D. Silver.
(
A
)
2. What does the word “dimmer” mean in Paragraph 2?
A. Quicker.
B. Easier.
C. Richer.
D. Darker.
(
D
)
3. How many kinds of lanternfish are there in the world?
A. Over 152.
B. Over 230.
C. About 15.
D. About 100.
(
B
)
4. In order to recognise each other, lanternfish also use lights to ______.
A. drink water
B. cook food
C. send information
D. fall asleep
(
C
)
5. In which part of a magazine can we find the passage?
A. Art.
B. Space.
C. Health.
D. Nature.
(
D
)
答案: 1.A 解析:细节理解题。根据“Most lanternfish are brown on top and silver underneath.”可知答案。
2.D 解析:词义猜测题。根据“the daylight becomes dimmer and dimmer ... the daylight is almost gone”可知,随着深度增加,日光逐渐变弱直至几乎消失,因此dimmer意为“更暗的”。
3.B 解析:细节理解题。根据“There are over 230 different kinds of lanternfish in the world.”可知,全球有超过230种灯笼鱼。
4.C 解析:细节理解题。根据“They also use their lights to send information so that they can recognise each other.”可知,灯笼鱼通过发光传递信息以互相识别。
5.D 解析:推理判断题。通读全文可知,全文围绕海洋生物灯笼鱼展开,介绍其自然特征,因此最可能出现在杂志的“自然”板块。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭