2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语》

第162页
There is no doubt that the world will be a very different place in 2045. So what's going to happen then? It's pretty likely that robots and AI technology will change a lot of industries. Also, self-driving and flying cars will come into our daily life, bringing us much convenience.
However, scientists have even bigger ideas. In a video series called _Forward to the Future_, three researchers predicted what they imagined would be reality in 2045.
Dr. Justin Sanchez believes we'll be at a point where we can control things simply by using our mind. "Imagine a world where you could just use your thoughts to control your environment,” Justin said.According to him,experts are working on certain technologies that can make this happen.They've made some progress already." The future has more than just that.Many other exciting things could change the building and other objects around us,” says Stefanie Tompkins.“ We'll be able to build things that are very strong but also lightweight(轻量型的).We don't even know the materials around
us,” she predicted. Pam M elroy believes we're going to find that we have a very different relationship with the machines around us.“ I think we'll begin tosee a time when we're able to control a machine just by pressing a button(按钮)or only saying some simple words,” she said.For example,
right now to land a plane safely,a pilot has to go through many steps in the right order.But in 2045,in Pam's words,a pilot may just need to say the words “ prepare for landing ".Then  the computer knows the steps it needs to take.Or perhaps,with AI,a pilot won't even be necessary.
1.What does the underlined word “ this ” refer
to in Paragraph 3?
A.Making progress in AI technology.
B.Driving flying cars in our daily life.
C.Controlling things by using our mind.
D.Using robots in different industries.
2.Which of the following would be possible
according to Stefanie?
A.AI helps pilots to land planes.
B.Computers operate all machines.
C.Self−driving cars travel around us.
D.Houses are strong but lightweight.
3.Which is the best title for the passage?
A.Challenges for AI in the future
B.Experts ’ predictions of life in 2045
C.Famous scientists in new technologies
D.New kinds of building materials
4.In which part of a newspaper can we read
tAh.is Hpa ea sls tah ge &?Lifestyle. ______
B.Education &.Culture.
C.Nature &.Environment.
D.Science & Technology.
答案: (五) [主旨大意] 本文预测 2045 年科技发展,包括脑控技术、新型建材及人机交互变革。
1. C 解析:代词指代题。根据 Imagine a world where you could just use your thoughts to control your environment 可知,this 指代上文的 use your thoughts to control your environment。
2. D 解析:细节理解题。根据“We’ll be able to build things that are very strong but also lightweight. We don’t even know the materials around us”可知,“我们”将能够制造出既坚固又轻便的东西。
3. B 解析:标题概括题。根据全文内容可知,全文核心为三位科学家对 2045 年生活的具体预测。
4. D 解析:推理判断题。本文预测 2045 年科技发展,与科技领域相关。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭