第119页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
Winter may be cold, but winter sports are hot in Mudanjiang. Students are experiencing different winter activities in their P. E. classes.
"We teachers built a skating rink (滑冰场) for the students on the playground after it snowed," said Li Min, a P. E. teacher at a school. "Our school has a long tradition of skating and offers speed skating classes to students from the seventh to ninth grade."
Fifteen - year - old Liu Yue is the captain (队长) of the school speed skating team. Together with her twenty - six teammates, she practices skating for two hours every weekday. "My body becomes warm while skating, and our teachers are always with us, so we are not afraid of cold weather, either mentally (精神上) or physically," she said.
Li Min developed his interest in skating at the school as a seventh grader. He became a P. E. teacher at the school after graduating from college. "I am proud to see children showing their skills on the rink. I hope that they can get chances to take part in some national competitions," said Li Min.
With the temperature dropping to around - 20°C, the students at No. 101 Middle School were enjoying a game of snow soccer.
Han Fei, a seventh grader, is among those who have signed up for the after - school activity and plays every Thursday afternoon. "Some - times we take off our coats while playing snow soccer. It's a really good way to improve _fitness_ in winter," he said.
"_Snow soccer can teach students to get over difficulties, and give them confidence and a sense of solidarity (团结) through teamwork,_" said the school's headmaster.
1. Who can have skating classes at Li Min's school?
A. The students in Grade 5.
B. The students in Grade 6.
C. The students in Grade 8.
2. How many teammates does Liu Yue have on her speed skating team?
A. More than 30.
B. Over 20.
C. Fewer than 20.
3. How does Li Min feel when he sees children showing their skills?
A. Proud.
B. Nervous.
C. Afraid.
4. What does the underlined word "fitness" in Paragraph 6 mean?
A. Success.
B. Health.
C. Life.
5. What does the passage mainly talk about?
A. Li Min and his speed skating classes.
B. After - school activities in Mudanjiang.
C. School winter activities in Mudanjiang.
"We teachers built a skating rink (滑冰场) for the students on the playground after it snowed," said Li Min, a P. E. teacher at a school. "Our school has a long tradition of skating and offers speed skating classes to students from the seventh to ninth grade."
Fifteen - year - old Liu Yue is the captain (队长) of the school speed skating team. Together with her twenty - six teammates, she practices skating for two hours every weekday. "My body becomes warm while skating, and our teachers are always with us, so we are not afraid of cold weather, either mentally (精神上) or physically," she said.
Li Min developed his interest in skating at the school as a seventh grader. He became a P. E. teacher at the school after graduating from college. "I am proud to see children showing their skills on the rink. I hope that they can get chances to take part in some national competitions," said Li Min.
With the temperature dropping to around - 20°C, the students at No. 101 Middle School were enjoying a game of snow soccer.
Han Fei, a seventh grader, is among those who have signed up for the after - school activity and plays every Thursday afternoon. "Some - times we take off our coats while playing snow soccer. It's a really good way to improve _fitness_ in winter," he said.
"_Snow soccer can teach students to get over difficulties, and give them confidence and a sense of solidarity (团结) through teamwork,_" said the school's headmaster.
1. Who can have skating classes at Li Min's school?
A. The students in Grade 5.
B. The students in Grade 6.
C. The students in Grade 8.
2. How many teammates does Liu Yue have on her speed skating team?
A. More than 30.
B. Over 20.
C. Fewer than 20.
3. How does Li Min feel when he sees children showing their skills?
A. Proud.
B. Nervous.
C. Afraid.
4. What does the underlined word "fitness" in Paragraph 6 mean?
A. Success.
B. Health.
C. Life.
5. What does the passage mainly talk about?
A. Li Min and his speed skating classes.
B. After - school activities in Mudanjiang.
C. School winter activities in Mudanjiang.
答案:
[主旨大意]在严寒的冬季,牡丹江的学校里兴起了冰上运动热。
1.C 解析:细节理解题。根据“Our school has a long tradition of skating and offers speed skating classes to students from the seventh to ninth grade.”可知,滑冰课是提供给7至9年级学生的。
2.B 解析:细节理解题。根据Together with her twenty-six teammates可知,她的队员有26个,即有20多个队员。
3.A 解析:细节理解题。根据“I am proud to see children showing their skills on the rink.”可知,他感到骄傲。
4.B 解析:词义猜测题。根据语境可知,这种运动是很好的锻炼方法,对改善健康有好处,故fitness与health意思相近。
5.C 解析:主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了牡丹江的学校的冬季活动情况。
1.C 解析:细节理解题。根据“Our school has a long tradition of skating and offers speed skating classes to students from the seventh to ninth grade.”可知,滑冰课是提供给7至9年级学生的。
2.B 解析:细节理解题。根据Together with her twenty-six teammates可知,她的队员有26个,即有20多个队员。
3.A 解析:细节理解题。根据“I am proud to see children showing their skills on the rink.”可知,他感到骄傲。
4.B 解析:词义猜测题。根据语境可知,这种运动是很好的锻炼方法,对改善健康有好处,故fitness与health意思相近。
5.C 解析:主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了牡丹江的学校的冬季活动情况。
查看更多完整答案,请扫码查看