第134页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
Eyes are the windows of people's soul(心灵). They play a big part in our lives. However, some people do not take care of their eyes properly. Most of them have some bad habits of using eyes. What should you do to protect eyes?
Firstly, sleep at least eight hours every day. It is a good way for eyes to rest. Meanwhile, loss of sleep may cause dark circles around your eyes.
Secondly, it is important to have a balanced diet. Fresh vegetables, fruit, eggs, meat, fish and milk are good for eyes. Your body needs to get different kinds of nutrition(营养).
Lastly, you should use your eyes healthily. If you read the books or play the computer games for a long time, your eyes will be tired. Doing eye exercises, closing the eyes for a while, or looking far into the distance can help you relax eyes. If not, you will have bad eyesight.
Eyes are important to everyone. Cherish your eyes, and your life will be colorful!
1.(创新考法·句意猜测题)What does the underlined sentence “They play a big part in our lives.” mean?
A. Eyes are the windows.
B. The meaning of the soul.
C. The importance of eyes.
2. What does the underlined word “loss” mean in Paragraph 2?
A. Full.
B. Not enough.
C. Correct.
3. Kate doesn't have a regular sleeping time. Which time is the best for her eyes?
A. She goes to bed at 11 p. m. and gets up at 6 a. m.
B. She goes to bed at 9:10 p. m. and gets up at 5:40 a. m.
C. She goes to bed at 9:30 p. m. and gets up at 5 a. m.
4. What's the purpose of the passage?
A. To tell people to protect the eyes.
B. To introduce the steps of eye exercises.
C. To show the importance of a balanced diet.
5.(创新考法·篇章结构题)What is the structure of the passage?

Firstly, sleep at least eight hours every day. It is a good way for eyes to rest. Meanwhile, loss of sleep may cause dark circles around your eyes.
Secondly, it is important to have a balanced diet. Fresh vegetables, fruit, eggs, meat, fish and milk are good for eyes. Your body needs to get different kinds of nutrition(营养).
Lastly, you should use your eyes healthily. If you read the books or play the computer games for a long time, your eyes will be tired. Doing eye exercises, closing the eyes for a while, or looking far into the distance can help you relax eyes. If not, you will have bad eyesight.
Eyes are important to everyone. Cherish your eyes, and your life will be colorful!
1.(创新考法·句意猜测题)What does the underlined sentence “They play a big part in our lives.” mean?
A. Eyes are the windows.
B. The meaning of the soul.
C. The importance of eyes.
2. What does the underlined word “loss” mean in Paragraph 2?
A. Full.
B. Not enough.
C. Correct.
3. Kate doesn't have a regular sleeping time. Which time is the best for her eyes?
A. She goes to bed at 11 p. m. and gets up at 6 a. m.
B. She goes to bed at 9:10 p. m. and gets up at 5:40 a. m.
C. She goes to bed at 9:30 p. m. and gets up at 5 a. m.
4. What's the purpose of the passage?
A. To tell people to protect the eyes.
B. To introduce the steps of eye exercises.
C. To show the importance of a balanced diet.
5.(创新考法·篇章结构题)What is the structure of the passage?
答案:
1.C 解析:推理判断题。根据“Eyes are the windows of people’s soul. They play a big part in our lives.”可知,画线句强调了眼睛的重要性。
2.B 解析:词义猜测题。根据loss of sleep may cause dark circles around your eyes可知,睡眠不足可能会导致眼睛周围出现黑眼圈,loss与not enough意思相近。
3.B 解析:推理判断题。根据sleep at least eight hours every day可知,每天至少睡8小时对眼睛最好。选项B最符合。
4.A 解析:推理判断题。全文围绕保护眼睛展开,分别从睡眠、饮食和用眼习惯三个方面提出建议,目的是告诉人们要保护眼睛。
5.C 解析:篇章结构题。文章第一段总体阐述眼睛的重要性;第二至四段分别提出保护眼睛的具体建议;最后一段呼吁人们珍视眼睛。
2.B 解析:词义猜测题。根据loss of sleep may cause dark circles around your eyes可知,睡眠不足可能会导致眼睛周围出现黑眼圈,loss与not enough意思相近。
3.B 解析:推理判断题。根据sleep at least eight hours every day可知,每天至少睡8小时对眼睛最好。选项B最符合。
4.A 解析:推理判断题。全文围绕保护眼睛展开,分别从睡眠、饮食和用眼习惯三个方面提出建议,目的是告诉人们要保护眼睛。
5.C 解析:篇章结构题。文章第一段总体阐述眼睛的重要性;第二至四段分别提出保护眼睛的具体建议;最后一段呼吁人们珍视眼睛。
Junk food is any unhealthy food that is high in fat, sugar and calories, but low in nutrition, such as French fries, burgers, chips and colas. Such foods are often tasty, quick and convenient.
When teens come home from school, the first thing is mostly to unwind by sitting in front of the TV with a big bag of chips and a can of cola or any other sugar - filled drinks. They have unknowingly walked into the world of junk food, not realizing the danger. According to the research, teenagers who often have junk food may have serious metabolic diseases(新陈代谢疾病)in the future, such as obesity. So avoiding junk food is a must for them.
The study has also found compared with adults, teenagers today are more likely to eat junk food. Since lots of parents are busy with work and have no time to cook, teenagers are introduced to fast food at a young age, which makes it difficult for them to realize the importance of eating food for nutrition. Besides, everything is available so easily online, especially ordering junk food, which makes it a lot easier for them to live a not - so - healthy life. Once teenagers get the junk food easily, they are likely to keep on having it more often than home - made dishes.
▲ It all starts with parents. They should create an environment that helps protect their children's health and also develop their right eating habits. These habits will turn into a healthy lifestyle, which in turn will help them in the long run to be better adults.
1. What do we know about junk food according to the passage?
A. It is high in nutrition.
B. It is low in fat, sugar and calories.
C. It is often delicious and convenient.
D. It includes fried chicken, ice - cream and dumplings.
2. What does the underlined word “unwind” in Paragraph 2 mean?
A. Play.
B. Relax.
C. Wait.
D. Learn.
3. How many reasons why teenagers prefer junk food are mentioned in Paragraph 3?
A. One.
B. Two.
C. Five.
D. Four.
4.(创新考法·语篇逻辑题)Which sentence can be put in “▲”?
A. What can teenagers do to keep healthy?
B. What harm could junk food bring to teenagers?
C. Why should parents stop giving teenagers junk food?
D. What can be done to keep teenagers away from junk food?
5. What can we learn from this passage?
A. Teenagers go into the world of junk food by accident.
B. Teenagers who often eat junk food must have serious diseases.
C. Teenagers should firstly take action to change their eating habits.
D. Eating junk food is a must for teenagers because of their busy parents.
When teens come home from school, the first thing is mostly to unwind by sitting in front of the TV with a big bag of chips and a can of cola or any other sugar - filled drinks. They have unknowingly walked into the world of junk food, not realizing the danger. According to the research, teenagers who often have junk food may have serious metabolic diseases(新陈代谢疾病)in the future, such as obesity. So avoiding junk food is a must for them.
The study has also found compared with adults, teenagers today are more likely to eat junk food. Since lots of parents are busy with work and have no time to cook, teenagers are introduced to fast food at a young age, which makes it difficult for them to realize the importance of eating food for nutrition. Besides, everything is available so easily online, especially ordering junk food, which makes it a lot easier for them to live a not - so - healthy life. Once teenagers get the junk food easily, they are likely to keep on having it more often than home - made dishes.
▲ It all starts with parents. They should create an environment that helps protect their children's health and also develop their right eating habits. These habits will turn into a healthy lifestyle, which in turn will help them in the long run to be better adults.
1. What do we know about junk food according to the passage?
A. It is high in nutrition.
B. It is low in fat, sugar and calories.
C. It is often delicious and convenient.
D. It includes fried chicken, ice - cream and dumplings.
2. What does the underlined word “unwind” in Paragraph 2 mean?
A. Play.
B. Relax.
C. Wait.
D. Learn.
3. How many reasons why teenagers prefer junk food are mentioned in Paragraph 3?
A. One.
B. Two.
C. Five.
D. Four.
4.(创新考法·语篇逻辑题)Which sentence can be put in “▲”?
A. What can teenagers do to keep healthy?
B. What harm could junk food bring to teenagers?
C. Why should parents stop giving teenagers junk food?
D. What can be done to keep teenagers away from junk food?
5. What can we learn from this passage?
A. Teenagers go into the world of junk food by accident.
B. Teenagers who often eat junk food must have serious diseases.
C. Teenagers should firstly take action to change their eating habits.
D. Eating junk food is a must for teenagers because of their busy parents.
答案:
1.C 解析:细节理解题。根据第一段“Junk food is any unhealthy food that is high in fat,sugar and calories,but low in nutrition,such as French fries,burgers,chips and colas. Such foods are often tasty,quick and convenient.”可知,垃圾食品通常美味且方便。
2.B 解析:词义猜测题。根据第二段中“...sitting in front of the TV with a big bag of chips and a can of cola or any other sugar-filled drinks”可知,这是在放松自己。所以unwind和relax意思相近。
3.B 解析:细节理解题。根据第三段可知,第三段提到两个主要原因:一是父母忙于工作,青少年从小接触快餐;二是网络订餐便捷。
4.D 解析:推理判断题。根据空后“It all starts with parents. They should create an environment that helps protect their children’s health and also develop their right eating habits.”可知,是在讲述如何让青少年远离垃圾食品。D选项引出后文,符合语境。
5.A 解析:推理判断题。根据第二段中“They have unknowingly walked into the world of junk food,not realizing the danger.”可知,青少年往往是在不知不觉中陷入垃圾食品的世界。
/长难句解读
Since lots of parents are busy with work and have no time to cook,teenagers are introduced to fast food at a young age,which makes it difficult for them to realize the importance of eating food for nutrition.
翻译:由于很多父母工作繁忙没时间做饭,青少年从小就接触快餐,这使得他们很难意识到吃饭要注重营养这一点的重要性。
句式结构分析:这是一个主从复合句。句首Since lots of parents are busy with work and have no time to cook是原因状语从句;主句是teenagers are introduced to fast food at a young age;句末which makes it difficult for them to realize the importance of eating food for nutrition是由which引导的非限制性定语从句,其中it是形式宾语,真正的宾语是不定式短语“to realize...for nutrition”,difficult是宾语补足语。
2.B 解析:词义猜测题。根据第二段中“...sitting in front of the TV with a big bag of chips and a can of cola or any other sugar-filled drinks”可知,这是在放松自己。所以unwind和relax意思相近。
3.B 解析:细节理解题。根据第三段可知,第三段提到两个主要原因:一是父母忙于工作,青少年从小接触快餐;二是网络订餐便捷。
4.D 解析:推理判断题。根据空后“It all starts with parents. They should create an environment that helps protect their children’s health and also develop their right eating habits.”可知,是在讲述如何让青少年远离垃圾食品。D选项引出后文,符合语境。
5.A 解析:推理判断题。根据第二段中“They have unknowingly walked into the world of junk food,not realizing the danger.”可知,青少年往往是在不知不觉中陷入垃圾食品的世界。
/长难句解读
Since lots of parents are busy with work and have no time to cook,teenagers are introduced to fast food at a young age,which makes it difficult for them to realize the importance of eating food for nutrition.
翻译:由于很多父母工作繁忙没时间做饭,青少年从小就接触快餐,这使得他们很难意识到吃饭要注重营养这一点的重要性。
句式结构分析:这是一个主从复合句。句首Since lots of parents are busy with work and have no time to cook是原因状语从句;主句是teenagers are introduced to fast food at a young age;句末which makes it difficult for them to realize the importance of eating food for nutrition是由which引导的非限制性定语从句,其中it是形式宾语,真正的宾语是不定式短语“to realize...for nutrition”,difficult是宾语补足语。
查看更多完整答案,请扫码查看