第111页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
When I was young,flowers filled my mom’s garden each spring. I never thought that Mom had done much about them behind the scenes(在幕后),until she shared her secret with me.
One day last November,Mom and I spent a whole morning planting flower bulbs. I dropped one in each hole and covered it over with soil. My fingers were numb(麻木的)by the time we finished. However,the ground looked just as flower bulb empty and flat as it had been before. Then Mom told me to wait. I didn’t only wait—I watched. I watched hopefully all through the winter...
On the last day of April,I went outside to find the garden full of colorful flowers. Our hard work paid off.
“My boy,tomorrow morning,”Mom said,“we will walk the neighborhood and leave a basket of flowers on each doorstep.”
“What?”I almost cried. “Are we selling our flowers?”
“Of course not,”she said excitedly. “In fact,nobody will even know they’re from us. We’ll leave them at our neighbors’ as a surprise. Doesn’t that sound fun?”
“To me,it doesn’t sound fun at all,”I replied unwillingly. “They’re our flowers. We should keep them for ourselves!”
“Flowers are like kindness,”Mom said. “Their beauty is meant to be shared.”
Early the next morning,Mom woke me up. We brought the baskets and stopped near the first house. I took one basket,set it by the doorstep and rang the bell. Then we quickly ran away,ducked behind the trees and waited.
Finally,the door opened. A man came out,looking surprised. He picked up the flower basket and then smiled. Mom hugged me. I got a good feeling inside. Now I knew what she meant about beauty sharing. I couldn’t wait to get to the next house.
By the time we got home,I was grinning(咧着嘴笑)from ear to ear. The garden was empty,but my heart was full.
1. How did the writer feel when he watched the garden during the winter?
A. Empty.
B. Excited.
C. Hopeful.
D. Bored.
2. What happened to the baskets of flowers in the end?
A. They were sold for pocket money.
B. They were given to the neighbors.
C. They were collected for recycling.
D. They were put up on a flower show.
3. What made the writer’s heart full?
A. The joy of spreading kindness.
B. The excitement of growing flowers.
C. The honor of helping people in need.
D. The happiness of getting close to nature.
One day last November,Mom and I spent a whole morning planting flower bulbs. I dropped one in each hole and covered it over with soil. My fingers were numb(麻木的)by the time we finished. However,the ground looked just as flower bulb empty and flat as it had been before. Then Mom told me to wait. I didn’t only wait—I watched. I watched hopefully all through the winter...
On the last day of April,I went outside to find the garden full of colorful flowers. Our hard work paid off.
“My boy,tomorrow morning,”Mom said,“we will walk the neighborhood and leave a basket of flowers on each doorstep.”
“What?”I almost cried. “Are we selling our flowers?”
“Of course not,”she said excitedly. “In fact,nobody will even know they’re from us. We’ll leave them at our neighbors’ as a surprise. Doesn’t that sound fun?”
“To me,it doesn’t sound fun at all,”I replied unwillingly. “They’re our flowers. We should keep them for ourselves!”
“Flowers are like kindness,”Mom said. “Their beauty is meant to be shared.”
Early the next morning,Mom woke me up. We brought the baskets and stopped near the first house. I took one basket,set it by the doorstep and rang the bell. Then we quickly ran away,ducked behind the trees and waited.
Finally,the door opened. A man came out,looking surprised. He picked up the flower basket and then smiled. Mom hugged me. I got a good feeling inside. Now I knew what she meant about beauty sharing. I couldn’t wait to get to the next house.
By the time we got home,I was grinning(咧着嘴笑)from ear to ear. The garden was empty,but my heart was full.
1. How did the writer feel when he watched the garden during the winter?
A. Empty.
B. Excited.
C. Hopeful.
D. Bored.
2. What happened to the baskets of flowers in the end?
A. They were sold for pocket money.
B. They were given to the neighbors.
C. They were collected for recycling.
D. They were put up on a flower show.
3. What made the writer’s heart full?
A. The joy of spreading kindness.
B. The excitement of growing flowers.
C. The honor of helping people in need.
D. The happiness of getting close to nature.
答案:
(一)[主旨大意]本文主要讲述了作者和母亲一起种植花并将鲜花分享给邻居的故事。通过这一经历,作者理解了“分享美丽”的意义,并感受到了传播善意的快乐。
1.C 解析:细节理解题。根据第二段中“I watched hopefully all through the winter ...”可知,作者在冬天观察花园时的心情是充满希望的。
2.B 解析:细节理解题。根据 we will walk the neighborhood and leave a basket of flowers on each doorstep 以及后文描述的行动可知,这些花最终被送给了邻居。
3.A 解析:推理判断题。根据最后一段中“The garden was empty,but my heart was full.”以及前文描述作者看到邻居收到鲜花时的喜悦可推知,让作者内心充实的是传播善意的快乐。
1.C 解析:细节理解题。根据第二段中“I watched hopefully all through the winter ...”可知,作者在冬天观察花园时的心情是充满希望的。
2.B 解析:细节理解题。根据 we will walk the neighborhood and leave a basket of flowers on each doorstep 以及后文描述的行动可知,这些花最终被送给了邻居。
3.A 解析:推理判断题。根据最后一段中“The garden was empty,but my heart was full.”以及前文描述作者看到邻居收到鲜花时的喜悦可推知,让作者内心充实的是传播善意的快乐。
You may wonder how you can find beauty in the place you’ve known so well. People usually think only by going to places far away can they feel that. In fact,what you need to do is explore(探索)with fresh eyes.
Imagining yourself as a guide is a good way. Where will you suggest visitors go if they come to Changchun? You can find some good places by answering it. A good _option_ is a museum of cars,where you can learn about the history of the car industry,and know the development of different brands of cars.
To find changes in your city,you can look up some information online. You may find Beijing West Street,which is a new cultural landmark in Changchun. It has become a hot topic. It used to be a common street. The buildings there have been rebuilt. Many drama festivals,street art shows and fairs of cultural products are held. The minute you arrive,you will be shocked by a rush of fresh energy in the busy air.
Going somewhere in person and watching,you will get something unexpected. When you visit Jingyue National Forest Park,nature seems the only thing to enjoy. But surprisingly,you’ll also find so many people doing different outdoor activities,like walking,riding and camping. The beautiful scenes of humans and nature will be printed in your mind,inspiring you to try something fantastic in no time.
Exploring your city in a different light,you can know more about its history,culture and development. You will fall in love with where you live hundreds of times with a pair of admiring eyes.
1. How can people feel beauty in the place they’ve known well?
A. By driving a car.
B. By imagining the future.
C. By drawing pictures.
D. By learning about it with fresh eyes.
2. What does the underlined word “option” in Paragraph 2 mean?
A. Rule.
B. Business.
C. Choice.
D. Sign.
3. Where can people get the information about street art shows?
A. In the park.
B. On the Internet.
C. In the museum.
D. On the radio.
4.(创新考法·篇章结构题)Which is the right structure of the passage?

5. What is probably the best title for this passage?
A. Finding beauty around
B. Walking in changes
C. Going deep into nature
D. Turning old streets new
Imagining yourself as a guide is a good way. Where will you suggest visitors go if they come to Changchun? You can find some good places by answering it. A good _option_ is a museum of cars,where you can learn about the history of the car industry,and know the development of different brands of cars.
To find changes in your city,you can look up some information online. You may find Beijing West Street,which is a new cultural landmark in Changchun. It has become a hot topic. It used to be a common street. The buildings there have been rebuilt. Many drama festivals,street art shows and fairs of cultural products are held. The minute you arrive,you will be shocked by a rush of fresh energy in the busy air.
Going somewhere in person and watching,you will get something unexpected. When you visit Jingyue National Forest Park,nature seems the only thing to enjoy. But surprisingly,you’ll also find so many people doing different outdoor activities,like walking,riding and camping. The beautiful scenes of humans and nature will be printed in your mind,inspiring you to try something fantastic in no time.
Exploring your city in a different light,you can know more about its history,culture and development. You will fall in love with where you live hundreds of times with a pair of admiring eyes.
1. How can people feel beauty in the place they’ve known well?
A. By driving a car.
B. By imagining the future.
C. By drawing pictures.
D. By learning about it with fresh eyes.
2. What does the underlined word “option” in Paragraph 2 mean?
A. Rule.
B. Business.
C. Choice.
D. Sign.
3. Where can people get the information about street art shows?
A. In the park.
B. On the Internet.
C. In the museum.
D. On the radio.
4.(创新考法·篇章结构题)Which is the right structure of the passage?
5. What is probably the best title for this passage?
A. Finding beauty around
B. Walking in changes
C. Going deep into nature
D. Turning old streets new
答案:
(二)[主旨大意]本文主要探讨了如何通过新的视角重新发现身边熟悉地方的美。
1.D 解析:细节理解题。根据“In fact,what you need to do is explore with fresh eyes.”可知,人们需要用新鲜的眼光去了解熟悉的地方才能感受到美。
2.C 解析:词义猜测题。根据“Where will you suggest visitors go if they come to Changchun? You can find some good places by answering it. A good option is a museum of cars ...”可知,作者建议以导游的身份思考推荐游客去的地方,汽车博物馆是一个好的选择,因此 option 意为“选择”,与 choice 意思相近。
3.B 解析:细节理解题。根据“To find changes in your city,you can look up some information online ... Many drama festivals,street art shows and fairs of cultural products are held.”可知,人们可以在网上获取关于街头艺术表演的信息。
4.C 解析:篇章结构题。文章第一段提出主题——用新的视角发现身边的美;第二至四段分别通过想象、查找信息和亲身经历三个具体方法展开论述;第五段总结全文,强调通过不同视角探索城市能让人更加热爱生活的地方。选项C与文章结构相符。
5.A 解析:标题概括题。文章围绕“如何发现身边熟悉地方的美”展开,强调通过探索和新的视角感受城市之美。选项A最能概括文章主旨。
1.D 解析:细节理解题。根据“In fact,what you need to do is explore with fresh eyes.”可知,人们需要用新鲜的眼光去了解熟悉的地方才能感受到美。
2.C 解析:词义猜测题。根据“Where will you suggest visitors go if they come to Changchun? You can find some good places by answering it. A good option is a museum of cars ...”可知,作者建议以导游的身份思考推荐游客去的地方,汽车博物馆是一个好的选择,因此 option 意为“选择”,与 choice 意思相近。
3.B 解析:细节理解题。根据“To find changes in your city,you can look up some information online ... Many drama festivals,street art shows and fairs of cultural products are held.”可知,人们可以在网上获取关于街头艺术表演的信息。
4.C 解析:篇章结构题。文章第一段提出主题——用新的视角发现身边的美;第二至四段分别通过想象、查找信息和亲身经历三个具体方法展开论述;第五段总结全文,强调通过不同视角探索城市能让人更加热爱生活的地方。选项C与文章结构相符。
5.A 解析:标题概括题。文章围绕“如何发现身边熟悉地方的美”展开,强调通过探索和新的视角感受城市之美。选项A最能概括文章主旨。
查看更多完整答案,请扫码查看