2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年通城学典全国中考试题分类精粹英语》

第171页
One morning, I stopped at my favorite restaurant to get something to eat and got comfortable at a small table. Shortly after, I noticed four young people sitting at a table near me. After simply greeting each other and ordering, they all looked at their phones and continued to do so until their orders arrived. After photographing their food, they ate, continuing to look at their phones. I was wondering why they came here to eat together. They were phubbing, or phone snubbing (冷落), a very common problem these days.
You may not know the word “phubbing”, but this kind of act is not strange to you. In fact, 32% of people report that they are phubbed two or three times a day.
Do you have a conversation on your phone while talking to another person face to face? Do you scroll through your phone while eating with someone for fear of missing out? If your answer is yes to either of them, you might be a “phubber”.
The writer of The Psychology of Phubbing did a survey and found that the influence of phubbing on relationships can be very harmful or _destructive_. For example, children felt that parents who phubbed them didn’t care about them. This led to a feeling of being left out. Also, partners who were phubbed might be less satisfied with the relationship because of jealousy (嫉妒) and worries.
Phubbing is a learned act, so unlearning it is possible. Start by accepting the problem. Set a time limit for not using your phone. Create areas where phones are off-limits.
Don’t let the modern technology which is designed to bring people together separate you from others.
1. What did the four young people keep doing before their orders arrived?
A. Greeting each other.
B. Looking at their phones.
C. Photographing their food.
2. How does the writer introduce the word “phubber” in Paragraph 3?
A. By raising questions.
B. By listing numbers.
C. By giving reasons.
3. What does the underlined word “destructive” in Paragraph 4 mean?
A. 微乎其微的
B. 积极正向的
C. 有破坏性的
4. What is the main purpose of the text?
A. To warn people against phubbing.
B. To show how phones bring people closer.
C. To present the advantages of modern technology.
答案: 1. B 解析:细节理解题。根据“After simply greeting each other and ordering, they all looked at their phones and continued to do so until their orders arrived.”可知,四个年轻人一直在看手机。
2. A 解析:细节理解题。根据“Do you have a conversation on your phone while talking to another person face to face? Do you scroll through your phone while eating with someone for fear of missing out?”可知,作者在第三段通过提出问题介绍“phubber”这个词。
3. C 解析:词义猜测题。根据 the influence of phubbing on relationships can be very harmful or destructive 可知,此处 destructive 与 harmful 语意相近。
4. A 解析:推理判断题。本文介绍了低头族现象和“phubbing”这个词的来源,并倡导人们少用手机,去做其他有意义的事情。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭