第130页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
Is the summer vacation long enough to turn life for the better? Every person has his own talents and interests. Find something you care about, and you will see the difference.
Organize a clean-up program. People often throw litter in the place where there is already litter. This leaves the community in a mess. The environment will become better if someone volunteers to help. You could pick up the rubbish with your friends once a week in your neighborhood. You could also help take care of the plants every few days. Surely, a clean and tidy neighborhood will be worth the work.
Show your love to the old. Our city has some old people's homes. Without children around them, the old people there might feel lonely once in a while. Maybe they need your help. In fact, you can do a lot for them. For example, you can talk with them or play games with them. Listening to them carefully is also a good idea. Some old people can't see clearly and they would like you to read to them. No matter what small things you do, you can make them feel loved.
Set up a reading project with your friends. Share your favorite books with them. Besides, you may read aloud to each other and talk about what you read. Either a book or an article can spark a lively discussion and your further thinking. The process often challenges more people to take action. The project is also a good way to welcome newcomers. At the same time, you may find new friends with similar hobbies.
A two-month summer vacation isn't that long, but it's enough to make a difference.
1. How often could you pick up the rubbish according to the passage?
A. Once a week.
B. Every few weeks.
C. Once a month.
D. Every few months.
2. Why do you need to read to some old people at the old people's homes?
A. Because we can think further.
B. Because we are good at reading.
C. Because they can't see clearly.
D. Because they are away from their homes.
3. What does the underlined word "spark" in Paragraph 4 probably mean?
A. Finish.
B. Start.
C. Increase.
D. Separate.
4. (创新考法·篇章结构题)Which is the right structure of the passage?

5. What is the passage mainly about?
A. The people with different interests.
B. The greatest time to make a difference.
C. The reasons for a different summer vacation.
D. The ways of making a winter vacation different.
Organize a clean-up program. People often throw litter in the place where there is already litter. This leaves the community in a mess. The environment will become better if someone volunteers to help. You could pick up the rubbish with your friends once a week in your neighborhood. You could also help take care of the plants every few days. Surely, a clean and tidy neighborhood will be worth the work.
Show your love to the old. Our city has some old people's homes. Without children around them, the old people there might feel lonely once in a while. Maybe they need your help. In fact, you can do a lot for them. For example, you can talk with them or play games with them. Listening to them carefully is also a good idea. Some old people can't see clearly and they would like you to read to them. No matter what small things you do, you can make them feel loved.
Set up a reading project with your friends. Share your favorite books with them. Besides, you may read aloud to each other and talk about what you read. Either a book or an article can spark a lively discussion and your further thinking. The process often challenges more people to take action. The project is also a good way to welcome newcomers. At the same time, you may find new friends with similar hobbies.
A two-month summer vacation isn't that long, but it's enough to make a difference.
1. How often could you pick up the rubbish according to the passage?
A. Once a week.
B. Every few weeks.
C. Once a month.
D. Every few months.
2. Why do you need to read to some old people at the old people's homes?
A. Because we can think further.
B. Because we are good at reading.
C. Because they can't see clearly.
D. Because they are away from their homes.
3. What does the underlined word "spark" in Paragraph 4 probably mean?
A. Finish.
B. Start.
C. Increase.
D. Separate.
4. (创新考法·篇章结构题)Which is the right structure of the passage?
5. What is the passage mainly about?
A. The people with different interests.
B. The greatest time to make a difference.
C. The reasons for a different summer vacation.
D. The ways of making a winter vacation different.
答案:
(五)[主旨大意]本文就暑假可以做什么来使生活更美好给出了一些建议。
1. A 解析:细节理解题。根据“You could pick up the rubbish with your friends once a week in your neighborhood.”可知答案。
2. C 解析:细节理解题。根据“Some old people can’t see clearly and they would like you to read to them.”可知答案。
3. B 解析:词义猜测题。根据“Either a book or an article can spark a lively discussion and your further thinking.”可知,此处表示引发讨论,故spark与start的意思相近。
4. D 解析:篇章结构题。分析文章内容可知,第一段引出主题;第二、三、四段给出具体的建议;第五段进行总结。
5. B 解析:主旨大意题。根据“Is the summer vacation long enough to turn life for the better? Every person has his own talents and interests. Find something you care about,and you will see the difference.”和文章内容可知,本文告诉我们暑假足够长,我们可以在暑假期间行动起来,让生活更加美好。
1. A 解析:细节理解题。根据“You could pick up the rubbish with your friends once a week in your neighborhood.”可知答案。
2. C 解析:细节理解题。根据“Some old people can’t see clearly and they would like you to read to them.”可知答案。
3. B 解析:词义猜测题。根据“Either a book or an article can spark a lively discussion and your further thinking.”可知,此处表示引发讨论,故spark与start的意思相近。
4. D 解析:篇章结构题。分析文章内容可知,第一段引出主题;第二、三、四段给出具体的建议;第五段进行总结。
5. B 解析:主旨大意题。根据“Is the summer vacation long enough to turn life for the better? Every person has his own talents and interests. Find something you care about,and you will see the difference.”和文章内容可知,本文告诉我们暑假足够长,我们可以在暑假期间行动起来,让生活更加美好。
查看更多完整答案,请扫码查看