第161页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
Imagine a robot. What comes to your mind first? A machine stronger than the human body? However, this same quality is now causing a big problem—it's creating tons of long-lasting e-waste that could flood our planet. What if, instead, the machines we use were designed to break down and disappear—just as living things do?
For a study published in _Science Advances_, researchers made a robotic arm and a controller using materials from animals and plants. These materials are strong enough to work but can easily break down in a natural environment. After testing, both parts were gone in soil within weeks.
Biodegradable(可生物降解的) robotics often falls under the umbrella of soft robotics, which takes ideas from nature. "This field started in materials science and chemistry rather than traditional robots that come from mechanical(机械的) engineering," says Florian Hartmann, a materials scientist from Germany. However, many early soft robotics models still used man-made materials that cause pollution.
Wei, a scientist who studies natural materials in Hangzhou, worked together with his friend Zhang, a robotics engineer in Shanghai, to build robots for the new study. They started with cellulose(纤维素) taken from cotton. Then, they added glycerol(甘油) to make a new material that is soft and easy to change shapes. After that they allowed it to dry so it became strong. "Cellulose is cheap and easy to work with," says Wei. They found that the controller and the robotic arm stood up to both heavy use and a week of inactivity. Finally, they buried(埋) them both in a hole. Within eight weeks these two parts were almost completely gone.
Wei and Zhang expect that robots like these can be used to deal with dangerous waste and then disappear naturally. They also hope that such robots can aid doctors in operations and then safely break down inside the body.
However, it's important to note that the technology is still in very early stages. "If we truly want to have a biodegradable robot," Hartmann says, "we also need to make sure its electronics and power parts are biodegradable. "
1.What is special about the robotic armand the
controller in Paragraph 2?
A.They are green.
B.They are hard.
C.They are intelligent. ____
D.They are affordable.
2.What is mentioned in Paragraph 5 about soft
robots?
A.Their operation.
B.Their applications.
C.Their challenges.
D.Their performance.
3.What can we learn from the passage?
A.Soft robots are widely used to cleanup ewaste.
B.Soft robots have to rest for a week after ____ heavy use. __ ____ __
C.The design of soft robots borrows ideas from nature.
D.Mechanical engineering offers new ways to run soft robots.
For a study published in _Science Advances_, researchers made a robotic arm and a controller using materials from animals and plants. These materials are strong enough to work but can easily break down in a natural environment. After testing, both parts were gone in soil within weeks.
Biodegradable(可生物降解的) robotics often falls under the umbrella of soft robotics, which takes ideas from nature. "This field started in materials science and chemistry rather than traditional robots that come from mechanical(机械的) engineering," says Florian Hartmann, a materials scientist from Germany. However, many early soft robotics models still used man-made materials that cause pollution.
Wei, a scientist who studies natural materials in Hangzhou, worked together with his friend Zhang, a robotics engineer in Shanghai, to build robots for the new study. They started with cellulose(纤维素) taken from cotton. Then, they added glycerol(甘油) to make a new material that is soft and easy to change shapes. After that they allowed it to dry so it became strong. "Cellulose is cheap and easy to work with," says Wei. They found that the controller and the robotic arm stood up to both heavy use and a week of inactivity. Finally, they buried(埋) them both in a hole. Within eight weeks these two parts were almost completely gone.
Wei and Zhang expect that robots like these can be used to deal with dangerous waste and then disappear naturally. They also hope that such robots can aid doctors in operations and then safely break down inside the body.
However, it's important to note that the technology is still in very early stages. "If we truly want to have a biodegradable robot," Hartmann says, "we also need to make sure its electronics and power parts are biodegradable. "
1.What is special about the robotic armand the
controller in Paragraph 2?
A.They are green.
B.They are hard.
C.They are intelligent. ____
D.They are affordable.
2.What is mentioned in Paragraph 5 about soft
robots?
A.Their operation.
B.Their applications.
C.Their challenges.
D.Their performance.
3.What can we learn from the passage?
A.Soft robots are widely used to cleanup ewaste.
B.Soft robots have to rest for a week after ____ heavy use. __ ____ __
C.The design of soft robots borrows ideas from nature.
D.Mechanical engineering offers new ways to run soft robots.
答案:
(四) [主旨大意] 本文主要介绍了可生物降解机器人的研究进展及其潜在应用,同时指出该技术仍处于早期阶段。
1. A 解析:推理判断题。根据第二段“... researchers made a robotic arm and a controller using materials from animals and plants. These materials are strong enough to work but can easily break down in a natural environment. After testing, both parts were gone in soil within weeks.”可知,研究人员用动植物材料制作了机械臂和控制器,这些材料足够坚固,但可以在自然环境中轻松分解。由此可推知,机械臂和控制器的特点是环保。
2. B 解析:段落大意题。根据第五段“Wei and Zhang expect that robots like these can be used to deal with dangerous waste and then disappear naturally. They also hope that such robots can aid doctors in operations and then safely break down inside the body.”可知,第五段主要讨论软体机器人的应用。
3. C 解析:细节理解题。根据“Biodegradable robotics often falls under the umbrella of soft robotics, which takes ideas from nature.”可知,可生物降解机器人通常属于软体机器人范畴,其灵感来自自然。
1. A 解析:推理判断题。根据第二段“... researchers made a robotic arm and a controller using materials from animals and plants. These materials are strong enough to work but can easily break down in a natural environment. After testing, both parts were gone in soil within weeks.”可知,研究人员用动植物材料制作了机械臂和控制器,这些材料足够坚固,但可以在自然环境中轻松分解。由此可推知,机械臂和控制器的特点是环保。
2. B 解析:段落大意题。根据第五段“Wei and Zhang expect that robots like these can be used to deal with dangerous waste and then disappear naturally. They also hope that such robots can aid doctors in operations and then safely break down inside the body.”可知,第五段主要讨论软体机器人的应用。
3. C 解析:细节理解题。根据“Biodegradable robotics often falls under the umbrella of soft robotics, which takes ideas from nature.”可知,可生物降解机器人通常属于软体机器人范畴,其灵感来自自然。
查看更多完整答案,请扫码查看