第107页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
(十六)(2025·德阳)〔核心素养—思维品质〕
David, aged 14, wants everyone in his school to know they're important members of the school. People are connected with each other. No one is an island.
One day, David saw a sad boy on the playground. After talking with the boy, he knew that the boy felt lonely because he couldn't fit in well in the school. David remembered seeing some other students who felt lonely, too. This made David come up with an idea. He wanted to give something special to everyone in the school to remind them that they were connected. David told his parents his idea. And they were very glad to support him.
After discussing the idea with his teachers and classmates, he decided on buttons (徽章). Together with his classmates, David printed the buttons with the sentence "You Belong Here!". Then they gave the buttons to each student in the school. David hoped that the buttons would help the students remember that they all belonged here. He also hoped the students could make friends actively.
Now, almost all the students in the school are wearing the buttons. The students in the school spend more time with each other than before. Even the students who were lonely before are interacting (互动) a lot more with others. David is very happy because he knows that he has really made a difference! In David's eyes, everyone should give more care and kindness to people around them.
1. Who did David see on the playground?
A.A sad boy.
B.A happy boy.
C.A humorous boy.
2. What did David tell his parents?
A.His advantage.
B.His hobby.
C.His idea.
3. Which sentence was printed on the buttons?
A.You Belong Here!
B.You Can Make It!
C.You Are Smart!
4. How should we treat people around us in David's eyes?
A.By giving more books and pens.
B.By giving more care and kindness.
C.By giving more attention and advice.
5. What is the passage mainly about?
A.Sports news.
B.School life.
C.Travel plans.
David, aged 14, wants everyone in his school to know they're important members of the school. People are connected with each other. No one is an island.
One day, David saw a sad boy on the playground. After talking with the boy, he knew that the boy felt lonely because he couldn't fit in well in the school. David remembered seeing some other students who felt lonely, too. This made David come up with an idea. He wanted to give something special to everyone in the school to remind them that they were connected. David told his parents his idea. And they were very glad to support him.
After discussing the idea with his teachers and classmates, he decided on buttons (徽章). Together with his classmates, David printed the buttons with the sentence "You Belong Here!". Then they gave the buttons to each student in the school. David hoped that the buttons would help the students remember that they all belonged here. He also hoped the students could make friends actively.
Now, almost all the students in the school are wearing the buttons. The students in the school spend more time with each other than before. Even the students who were lonely before are interacting (互动) a lot more with others. David is very happy because he knows that he has really made a difference! In David's eyes, everyone should give more care and kindness to people around them.
1. Who did David see on the playground?
A.A sad boy.
B.A happy boy.
C.A humorous boy.
2. What did David tell his parents?
A.His advantage.
B.His hobby.
C.His idea.
3. Which sentence was printed on the buttons?
A.You Belong Here!
B.You Can Make It!
C.You Are Smart!
4. How should we treat people around us in David's eyes?
A.By giving more books and pens.
B.By giving more care and kindness.
C.By giving more attention and advice.
5. What is the passage mainly about?
A.Sports news.
B.School life.
C.Travel plans.
答案:
1. A 解析:细节理解题。根据“One day, David saw a sad boy on the playground.”可知,戴维在操场上看到一个伤心的男孩。
@@2. C 解析:细节理解题。根据“David told his parents his idea.”可知,戴维告诉父母的是他的想法。
@@3. A 解析:细节理解题。根据“David printed the buttons with the sentence ‘You Belong Here!’”可知,徽章上印的句子是“You Belong Here!”。
@@4. B 解析:细节理解题。根据“In David’s eyes, everyone should give more care and kindness to people around them.”可知,戴维认为我们应该给予周围的人更多的关心和善意。
@@5. B 解析:主旨大意题。戴维通过制作徽章帮助学校里的学生感受到归属感,改善了他们之间的关系,属于校园生活的范畴。![img alt=长难句解读2]翻译:和那个男孩交谈后,他得知男孩因为在学校难以融入而感到孤独。句式结构分析:句首 After talking with the boy 是介词短语作时间状语;that the boy felt lonely because he couldn’t fit in well in the school 是由 that 引导的宾语从句,作 knew 的宾语;宾语从句中又包含一个由 because 引导的原因状语从句。
@@2. C 解析:细节理解题。根据“David told his parents his idea.”可知,戴维告诉父母的是他的想法。
@@3. A 解析:细节理解题。根据“David printed the buttons with the sentence ‘You Belong Here!’”可知,徽章上印的句子是“You Belong Here!”。
@@4. B 解析:细节理解题。根据“In David’s eyes, everyone should give more care and kindness to people around them.”可知,戴维认为我们应该给予周围的人更多的关心和善意。
@@5. B 解析:主旨大意题。戴维通过制作徽章帮助学校里的学生感受到归属感,改善了他们之间的关系,属于校园生活的范畴。![img alt=长难句解读2]翻译:和那个男孩交谈后,他得知男孩因为在学校难以融入而感到孤独。句式结构分析:句首 After talking with the boy 是介词短语作时间状语;that the boy felt lonely because he couldn’t fit in well in the school 是由 that 引导的宾语从句,作 knew 的宾语;宾语从句中又包含一个由 because 引导的原因状语从句。
查看更多完整答案,请扫码查看