第160页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
Many marine species(海洋物种) depend on specific routes to migrate(迁徙). The routes offer these seafaring travellers the right conditions, at the right time of year, to guide them through the oceans. We humans try to discover the routes and have drawn our own lines, but they are not clear to us because of unexpected changes in nature.
To find out the routes that migratory marine species regularly take, a research team of scientists in Australia and the US have now created an interactive map that shows the paths connecting ocean habitats(栖息地).
The new map, named the Migratory Connectivity in the Ocean (MiCO), collects data and makes it easier for scientists to see where migratory marine species may be falling into the paths. The database(数据库) includes information on 109 species, based on around 30 years of data, and shows where they are going to and from—including which species cross into whose national waters.
"MiCO connects almost 2, 000 important habitats and shows the importance of cross-boundary teamwork," says the research team. They find that all of the species recorded in MiCO have less protection at some point in their life history because of different situations in different countries. That means no country is able to fully protect migratory species if there is no help from others. “ For example,green turtles nest in Costa Rica and migrate north through Nicaragua and out to islands in the Caribbean,” the team says.“ Although largely protected in Costa Rica,it is allowed to fish for turtles in Nicaragua and huge numbers are lost off the coast there every year.”MiC __ works to provide useful knowledge on migratory connectivity to help prot tect marine species.In 2023,a UN report found climate(气候)change is having bad influence on migratory species.MiC __ catches the information from different time periods and the team hopes it may be used to tell those changes in conn Lect iv it y..MiC __ is also expected to collect information on
more migratory marine species because t herre is less than one−third of data collected now.
“ So far, the migratory in format tionrevealed within the MiC __ system only touches the surface of the true connectivity of the globalOceans,” the team says.
1.(创新考法.行文方式题)How does the
writer lead in the topic?
A.By offering advice.
B.By presenting study results.
C.By expressing opinions.
D.By giving background information.
2.What is Mi CO?
A.A map that humans draw to look for
marine s pcc ics.
B.A route which guides marine species
through the oceans.
C.A database that shows the lines marine
species migrate along.
D.A system which scientists' use for
research on temperature changes.
3.Why does the writer take the example of
green turtles?
A.To prove the harm in fishing for migratory species.
B.To show the importance of cross−country teamwork.
C.To share the methods of marine species protection.
D.To explain the reason for marine species to migrate.
4.Which of the following can be the data MiC __
collects?
A.Over 10 laws are made on marine species protection.
B.There are mainly 3 elephant species living on the earth.
C.Leatherback turtles travel about 20,000 km from Indonesia to __ reg on.
D.Thousands of people visit the whale shark habitat in South Africa every year.
To find out the routes that migratory marine species regularly take, a research team of scientists in Australia and the US have now created an interactive map that shows the paths connecting ocean habitats(栖息地).
The new map, named the Migratory Connectivity in the Ocean (MiCO), collects data and makes it easier for scientists to see where migratory marine species may be falling into the paths. The database(数据库) includes information on 109 species, based on around 30 years of data, and shows where they are going to and from—including which species cross into whose national waters.
"MiCO connects almost 2, 000 important habitats and shows the importance of cross-boundary teamwork," says the research team. They find that all of the species recorded in MiCO have less protection at some point in their life history because of different situations in different countries. That means no country is able to fully protect migratory species if there is no help from others. “ For example,green turtles nest in Costa Rica and migrate north through Nicaragua and out to islands in the Caribbean,” the team says.“ Although largely protected in Costa Rica,it is allowed to fish for turtles in Nicaragua and huge numbers are lost off the coast there every year.”MiC __ works to provide useful knowledge on migratory connectivity to help prot tect marine species.In 2023,a UN report found climate(气候)change is having bad influence on migratory species.MiC __ catches the information from different time periods and the team hopes it may be used to tell those changes in conn Lect iv it y..MiC __ is also expected to collect information on
more migratory marine species because t herre is less than one−third of data collected now.
“ So far, the migratory in format tionrevealed within the MiC __ system only touches the surface of the true connectivity of the globalOceans,” the team says.
1.(创新考法.行文方式题)How does the
writer lead in the topic?
A.By offering advice.
B.By presenting study results.
C.By expressing opinions.
D.By giving background information.
2.What is Mi CO?
A.A map that humans draw to look for
marine s pcc ics.
B.A route which guides marine species
through the oceans.
C.A database that shows the lines marine
species migrate along.
D.A system which scientists' use for
research on temperature changes.
3.Why does the writer take the example of
green turtles?
A.To prove the harm in fishing for migratory species.
B.To show the importance of cross−country teamwork.
C.To share the methods of marine species protection.
D.To explain the reason for marine species to migrate.
4.Which of the following can be the data MiC __
collects?
A.Over 10 laws are made on marine species protection.
B.There are mainly 3 elephant species living on the earth.
C.Leatherback turtles travel about 20,000 km from Indonesia to __ reg on.
D.Thousands of people visit the whale shark habitat in South Africa every year.
答案:
(三) [主旨大意] 本文主要介绍了一个名为 MiCO的交互式地图系统,该系统用干追踪海洋物种的迁徙路线。文章还强调了跨国合作对保护迁徙物种的重要性。
1. D 解析:推理判断题。根据“Many marine species depend on specific routes to migrate. The routes offer these seafaring travellers the right conditions, at the right time of year, to guide them through the oceans.”和“To find out the routes that migratory marine species regularly take, a research team of scientists in Australia and the US have now created an interactive map that shows the paths connecting ocean habitats.”可知,作者通过描述海洋物种依赖特定路线迁徙的背景信息,引出 MiCO系统的研究目的。
2. C 解析:细节理解题。根据“The new map, named the Migratory Connectivity in the Ocean (MiCO) ... shows where they are going to and from”可知,MiCO 是一个展示海洋物种迁徙路线的数据库。
3. B 解析:推理判断题。根据“They find that all of the species ... if there is no help from others.”和绿海龟的例子可推测出,作者通过绿海龟在不同国家保护差异的案例,说明跨国合作的重要性。
4. C 解析:细节理解题。根据“The database includes information on 109 species ... where they are going and from”可知,MiCO 收集的数据与物种迁徙路线相关。选项 C 符合这一特征。
[长难句解读
To find out the routes that migratory marine species regularly take, a research team of scientists in Australia and the US have now created an interactive map that shows the paths connecting ocean habitats.
翻译:为了找出迁徙海洋生物定期经过的路线,澳大利亚和美国的一个科学家研究团队目前已制作出一幅交互式地图,这幅地图展示了连接海洋栖息地的路径。
句式结构分析:这是一个主从复合句。句首的“To find out the routes ...”是不定式短语作目的状语,其中 that migratory marine species regularly take 是定语从句,修饰先行词 routes;主句是“a research team ... have now created an interactive map”,a research team 是主语,have created 是谓语,an interactive map 是宾语; that shows the paths connecting ocean habitats 是另一个定语从句,修饰先行词 map,其中 connecting ocean habitats 是现在分词短语作定语,修饰 paths。
1. D 解析:推理判断题。根据“Many marine species depend on specific routes to migrate. The routes offer these seafaring travellers the right conditions, at the right time of year, to guide them through the oceans.”和“To find out the routes that migratory marine species regularly take, a research team of scientists in Australia and the US have now created an interactive map that shows the paths connecting ocean habitats.”可知,作者通过描述海洋物种依赖特定路线迁徙的背景信息,引出 MiCO系统的研究目的。
2. C 解析:细节理解题。根据“The new map, named the Migratory Connectivity in the Ocean (MiCO) ... shows where they are going to and from”可知,MiCO 是一个展示海洋物种迁徙路线的数据库。
3. B 解析:推理判断题。根据“They find that all of the species ... if there is no help from others.”和绿海龟的例子可推测出,作者通过绿海龟在不同国家保护差异的案例,说明跨国合作的重要性。
4. C 解析:细节理解题。根据“The database includes information on 109 species ... where they are going and from”可知,MiCO 收集的数据与物种迁徙路线相关。选项 C 符合这一特征。
[长难句解读
To find out the routes that migratory marine species regularly take, a research team of scientists in Australia and the US have now created an interactive map that shows the paths connecting ocean habitats.
翻译:为了找出迁徙海洋生物定期经过的路线,澳大利亚和美国的一个科学家研究团队目前已制作出一幅交互式地图,这幅地图展示了连接海洋栖息地的路径。
句式结构分析:这是一个主从复合句。句首的“To find out the routes ...”是不定式短语作目的状语,其中 that migratory marine species regularly take 是定语从句,修饰先行词 routes;主句是“a research team ... have now created an interactive map”,a research team 是主语,have created 是谓语,an interactive map 是宾语; that shows the paths connecting ocean habitats 是另一个定语从句,修饰先行词 map,其中 connecting ocean habitats 是现在分词短语作定语,修饰 paths。
查看更多完整答案,请扫码查看