2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第9页
1 阅读短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。
A
When I walked into the new primary school on the first day with my mum, I felt nervous. I stood outside the classroom, looking down at my new black shoes. How I wished to escape! The door opened. “We’ve been waiting for you!” Mrs Black said in a loud voice. She was my new fifth - grade teacher. With a smile my mum walked away and I was left taking centre stage in front of a group of students.
Over the next few days, Mrs Black tried to find me a new good friend. During history lessons, when I didn’t want to speak in front of the class, she would ask me to stand up and address my classmates.
One spring afternoon, Mrs Black told me to stay after class. “I’d like to have a word with you, Amya.” My mind raced. Had I got a low grade? Had I hurt anyone’s feelings? “Are you enjoying your new school?” Sitting comfortably behind her desk, she said in a soft voice. “I want to tell you a secret, just between you and me.” She continued, “I see something special in you. I think you have great potential (潜力) to be somebody very important, but you must believe that you can succeed. That’s very important. Remember that and you will go far,” she said. I listened carefully to every word.
Her voice was music to my ears that day. When I walked out of her office, I was no longer staring at my shoes, but looking straight ahead with my head high. My teacher saw something special in me! Years later, her words still remain inside of me.
1. The underlined word “address” in paragraph 2 probably means ______.
A. to speak to
B. to look at
C. to shout at
D. to listen to
2. Why did the author look down at her shoes before entering the classroom?
A. She felt nervous.
B. She liked them very much.
C. She tried to find something on them.
D. She forgot her homework.
3. What can we learn about the author from the passage?
A. She didn’t do well in the exam.
B. She was popular with her classmates.
C. She showed off her new black shoes.
D. She never forgets the teacher’s words.

1. The underlined word “address” in paragraph 2 probably means
A
.
A. to speak to
B. to look at
C. to shout at
D. to listen to
2. Why did the author look down at her shoes before entering the classroom?
A.
A

B. She liked them very much.
C. She tried to find something on them.
D. She forgot her homework.
3. What can we learn about the author from the passage?
A. She didn’t do well in the exam.
B. She was popular with her classmates.
C. She showed off her new black shoes.
D.
D
答案: 1. A 词义猜测题。根据第二段 when I didn't want to speak in front of the class 以及 Black 夫人对“我”的鼓励可知,“我”不想讲话时,Black 夫人叫“我”站起来发言。
2. A 推理判断题。根据第一段 I felt nervous 可知,“我”很紧张。
3. D 推理判断题。根据最后一段最后一句可知,“我”从没忘记老师的话。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭