2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第36页
C
Bonjour! Just kidding. We are speaking English. But today we are talking about French words that we use in English.
For example, mayday is an emergency (紧急情况) code word. It is used around the world in voice communications. You might see a war film in which an aeroplane has been hit by rocket fire. The pilot gets on his radio and calls “mayday, mayday, mayday” to tell that his plane is in danger of hitting the ground. But mayday has nothing to do with the month of May. It comes from the French expression “m’aider” or “m’aidez”, which means “to help me”. The mayday call signal was created in the 1920s. Today, the word “mayday” is used to mean a life-threatening emergency.
Many other French words are widely used in English as well. “Entrepreneur” is another French word in the business world. It means a person who starts and operates a new business and is responsible for risks involved. In the arts, many French words are used, too. For example, a film noir is a film about killings and other crimes. These films were popular in the 1940s and 1950s.
The French are famous for their food. So, it makes sense that many French cooking terms are used in English. All cooks need to know how to sauté, which means “to fry something quickly in a small amount of oil or butter”. When you are eating at a restaurant, the waiter or waitress may tell you “bon appetit”, which means “to enjoy your meal”.
7. Why does the author greet the readers in French?
A. To introduce the topic.
B. To make fools of the readers.
C. To make himself understood better.
D. To show off his language skill.
(
A
)
8. Mayday is used ______.
A. to play a joke with friends
B. to describe a beautiful month
C. to say that a plane has been attacked
D. to show that you are in extreme danger
(
D
)
9. A film noir is usually about ______.
A. science
B. crime
C. love
D. art
(
B
)
10. What can be inferred from the passage?
A. England is not far from France.
B. French is popular in the world.
C. English is influenced by French.
D. Britain has a close relationship with France.
(
C
)
答案: 7. A 推理判断题。通读全文可知,作者以法语问候语开篇,是为了引出英语中使用的法语词汇这个话题。
8. D 细节理解题。根据第二段可知,mayday 可以用来表示处于极端的危险中。
9. B 细节理解题。根据第三段倒数第二句可知,黑色电影是关于谋杀和其他犯罪活动的影片。
10. C 推理判断题。根据本文列举的例子可知,法语词汇在英语里很常见,从而推断出英语受到了法语的影响。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭