2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第105页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
短文C
It is widely and commonly agreed that we choose friends just because of who they are. But the fact is that we like to make friends with them just because of the way they support who we are.
When people are asked "What is important in your life?", many people's first response will be friendship. While people value and stress the importance of friendship, the power of friendship is still difficult to understand. Like romantic love, friendship is considered to be magic and perhaps "just happens". A recent research shows that friendship itself is much more complex than commonly thought.
Years ago a group of researchers carried out a study. They noticed the friendships in a single two-storey flat building. People there tended to become friends with the neighbours on their respective (各自的) floors. It is nearly impossible for someone on the first floor to build a friendship with someone on the second one. As the study shows, friends are often those who we meet regularly. Therefore, we are more likely to make friends with our workmates, classmates, and people we frequently come across at the gym.
It's no surprise that friendship forms between those who interact with one another. Yet the process is more complex: why do we like chatting with one person in our yoga class but not another? The answer might seem very obvious – our friend-in-the-making likes to go to the concert with us or shares our interest in gardening. They laugh at our jokes, and we laugh at theirs.
8. According to paragraph 2, the research shows that friendship is ______.
A. more complex than expected
B. as mysterious as romantic love
C. not easy to understand
D. as unusual as romantic love
9. According to the study mentioned in the passage, we may NOT make friends with ______.
A. workmates who work in the same place with us
B. neighbours who live on the same floor with us
C. students who join the same club with us
D. students who wear the same coat as us
10. From the last paragraph, we can come to a conclusion that sometimes we make friends with somebody because ______.
A. we take the same class
B. we have something in common
C. we go to the same gym
D. we can chat with each other happily
It is widely and commonly agreed that we choose friends just because of who they are. But the fact is that we like to make friends with them just because of the way they support who we are.
When people are asked "What is important in your life?", many people's first response will be friendship. While people value and stress the importance of friendship, the power of friendship is still difficult to understand. Like romantic love, friendship is considered to be magic and perhaps "just happens". A recent research shows that friendship itself is much more complex than commonly thought.
Years ago a group of researchers carried out a study. They noticed the friendships in a single two-storey flat building. People there tended to become friends with the neighbours on their respective (各自的) floors. It is nearly impossible for someone on the first floor to build a friendship with someone on the second one. As the study shows, friends are often those who we meet regularly. Therefore, we are more likely to make friends with our workmates, classmates, and people we frequently come across at the gym.
It's no surprise that friendship forms between those who interact with one another. Yet the process is more complex: why do we like chatting with one person in our yoga class but not another? The answer might seem very obvious – our friend-in-the-making likes to go to the concert with us or shares our interest in gardening. They laugh at our jokes, and we laugh at theirs.
8. According to paragraph 2, the research shows that friendship is ______.
A. more complex than expected
B. as mysterious as romantic love
C. not easy to understand
D. as unusual as romantic love
9. According to the study mentioned in the passage, we may NOT make friends with ______.
A. workmates who work in the same place with us
B. neighbours who live on the same floor with us
C. students who join the same club with us
D. students who wear the same coat as us
10. From the last paragraph, we can come to a conclusion that sometimes we make friends with somebody because ______.
A. we take the same class
B. we have something in common
C. we go to the same gym
D. we can chat with each other happily
答案:
8. A 细节理解题。根据第二段最后一句可知,研究发现友谊比人们普遍认为的要复杂得多,故选 A。
9. D 细节理解题。根据第三段最后两句可知,研究表明,朋友通常是那些经常和你有交集的人,我们的朋友往往是同事、同学或在健身房经常遇到的人,故选 D。
10. B 推理判断题。根据最后一段的最后两句可知,我们交朋友的人往往和我们有很多相似之处,故选 B。
9. D 细节理解题。根据第三段最后两句可知,研究表明,朋友通常是那些经常和你有交集的人,我们的朋友往往是同事、同学或在健身房经常遇到的人,故选 D。
10. B 推理判断题。根据最后一段的最后两句可知,我们交朋友的人往往和我们有很多相似之处,故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看