2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第156页
B
The Philippines raised the alert level at its Mayon volcano on Monday after a loud explosion in the wake of increased activity made a hazardous (危险的) eruption likelier, making authorities close all schools and ask residents to stay indoors.
Mayon, the country’s most active volcano, has been sending out ash and lava (岩浆) since 13 Jan.
The Philippine Institute of Volcanology and Seismology (PHIVOLCS) raised its alert on Mayon from level 3 to level 4, which warns that such an eruption could be “weeks or even days” away.
“We strongly advise all people, both residents and tourists, to avoid the danger zone, and airlines to avoid flying near the volcano summit,” agency chief Renato Solidum said at a news conference.
“The danger zone around the 2,462-metre (8,077-foot) volcano has been expanded to a radius (半径) of 8 km (5 miles),” he added.
A level 5 alert means a hazardous eruption is underway.
“Albay Province has run out of emergency funds and more people would be moved from their homes once government financial help arrives,” said provincial governor Al Francis Bichara.
“In some areas… it’s already zero visibility (能见度), especially along the foot of the volcano,” he told journalists, adding that strong winds could carry ash to distant towns.
“People have to stay at home and if they intend to get out of their houses, they have to wear masks,” Bichara said.
4. When the alert level has been raised from 3 to 4, it means ______.
A. the volcano will send out lava
B. the volcano will erupt within a week
C. all the students should not go to school
D. all the people should leave their houses
(
C
)
5. The underlined word “summit” in paragraph 4 can be replaced by “______”.
A. zone
B. top
C. foot
D. ash
(
B
)
6. Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A. The eruption will influence the tourism of the area.
B. When the volcano erupts, there will be large quantities of ash and lava.
C. The alert level of the volcano stands for the possibility of the dangerous eruption.
D. The towns 5 km away from the volcano will never be influenced by the eruption.
(
D
)
答案: 4. C 细节理解题。由第一段和第三段的叙述可知,当等级由3 级调到4级后,所有的学校应停课,所以学生不用到校上课。
5. B 词义猜测题。summit 意为“山顶”,四个选项中只有top 符合语境。
6. D 细节理解题。由第五段可知,火山危险区的范围在扩大,故选项D叙述错误。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭