2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第147页
1 阅读短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。
A
Coffee is a favourite drink all over the world. In fact, 2.25 billion cups of coffee are drunk each day around the globe. It not only gives billions of people energy for their working days, but also supports over 120 million people in 70 countries. Unfortunately, due to climate change, areas where coffee can be grown will probably be reduced by 50% by 2050, according to the Climate Institute.
Rising temperatures and changing rainfall are already causing problems for coffee farms. To grow well and keep their flavour, coffee plants need a stable environment with specific temperatures and rainfall. This means that over the next few decades the taste and quality of coffee may be reduced. Warmer weather will also increase the risk of diseases such as coffee rust and damaging insects like the coffee berry borer. Currently the coffee berry borer causes annual losses of hundreds of millions of dollars in coffee beans.
Most of the world’s 25 million coffee farmers are smallholders (小农), and many live in poor areas in developing countries. Without support it is difficult for them to adjust to the changing climate.
Major coffee companies have been developing projects to try to help with this problem. They include extra support programmes for coffee farmers and a catalogue of coffee plants with information on each plant’s preferred climate and common diseases or insects.
1. What does the underlined word “stable” in paragraph 2 probably mean?
A. Cold.
B. Ordinary.
C. Comfortable.
D. Unchanging.
(
D
)
2. Which of the following statements is NOT the result of the climate change according to the passage?
A. The quality of coffee from coffee farms is lowered.
B. The income of the coffee farmers will be less.
C. There will be more coffee farms in the near future.
D. More diseases may be caused by the changing climate.
(
C
)
3. What is the main idea of this passage?
A. The changing rainfall may influence coffee taste.
B. Climate change may threaten coffee production.
C. Coffee is a favourite drink all over the world.
D. There are extra support programmes for coffee farmers.
(
B
)
答案: 1.D 词义猜测题。由第二段第一句可知,气温和雨量的变化会对咖啡种植造成影响,由此推知种植咖啡需要相对稳定的气候环境。2.C 细节理解题。由第二段可知,C选项的情况并未提及。3.B 主旨大意题。由全文内容可知,本文主要讲述的是气候变化对咖啡种植和生产的影响。4.C 细节理解题。由第一段第二句可知,高野山以寺庙而闻名。5.A 细节理解题。由第三段第三句可知,有一些流传下来的关于寺庙的传说。6.D 由本文的语言风格和内容可知,本文应选自一本旅游杂志。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭