2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第87页
B
If you are always staying at home alone or busy with your work in the office, you are not likely to make friends. In order to make new friends, you are advised to go out and do something that will create opportunities for you to meet other people. Developing an interest, going to the concert, taking part in social events or doing sports in the gym is a good choice. You will find it much easier to make friends if you have the same hobbies or interests with others.
Be more confident about yourself. Everyone has advantages, so it is important to build up confidence and show people your talents. In daily life, sometimes you are expected to talk about things you are good at. In fact, what people prefer to learn about most is your interests and hobbies.
Think of proper topics which will make a conversation go on smoothly. Learn the latest news, get to know something about fashion or listen to pop music. The more topics and opinions you share with others, the more friends you may make.
Be a good listener. Give people chances to talk about themselves or express their feelings. Don’t just keep focusing on yourself. You can ask some questions to show that you are interested and expect your partner’s answers. If so, people will feel they are important in the conversation and will be willing to become your friends.
Make eye contact with others while talking to them. If not, people may think you are impolite to them or not interested in them. As a result, they may not show interest or respect to you, either.
5. What is the main idea of the passage?
(
B
)
A. Why we make friends.
B. Several ways to make friends.
C. Who needs friends.
D. How to keep friendship lasting.
6. According to the passage, friends share ______ most.
(
D
)
A. techniques
B. news
C. music
D. interests
7. Why does a good listener make friends easily?
(
A
)
A. A good listener can make people feel they are important.
B. A good listener lets people talk about themselves.
C. A good listener shows an interest in asking questions.
D. A good listener doesn’t control the conversation.
答案: 5. B 主旨大意题。本文是总分结构,介绍了一些交友技巧。第一段通过总体介绍来引出话题,第二、三、四、五段各介绍了一种交友技巧,故选 B。
6. D 细节理解题。根据第一段最后一句可知,有相同的兴趣爱好更容易成为朋友,故选 D。technique 技巧;news 新闻;music 音乐。
7. A 细节理解题。根据第四段最后一句可知,好的倾听者更容易结交朋友,是因为他们能让人感觉自己很重要,故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭