2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第113页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
B
As we all know, no creature can live forever. However, scientists have found that this is not true for a kind of jellyfish *Turritopsis dohrnii*, which is called the immortal jellyfish. It is the first creature found that has the ability to change itself back into its pre-adult form.
The babies of the immortal jellyfish are called planulae, which swim to the sea floor and grow into polyps. In this stage, the *Turritopsis* looks like a tiny branch of coral. It then releases medusae from its branches, which become adults in a few weeks. The adult medusa is only 4.5 mm long. It has a transparent (透明的) bell through which you can see its red stomach.
When it’s in danger, the medusa will transform back into a polyp. That polyp then releases more medusae, which are the same as the original adult. *Turritopsis* can still die, of course, if it is eaten or a disease strikes it.
Jellyfish don’t have brains or hearts, yet they are still genetically (从基因上) similar to humans. Because of that, research on the *Turritopsis*’ process of regeneration may be useful for the fields of cancer research. The transformation from an adult medusa back into a polyp is called “transdifferentiation”. Through this process, an adult cell can become another kind of cell. This kind of cell may replace human cells damaged by disease.
4. The underlined word “immortal” in the first paragraph can be replaced by “______”.
A. beautiful
B. deadly
C. changing
D. lasting
5. The first form of an immortal jellyfish is ______.
A. the planula
B. the polyp
C. the medusa
D. the *Turritopsis*
6. Which of the following statements is true according to the passage?
A. The medusa is the adult form of an immortal jellyfish.
B. The immortal jellyfish will never die.
C. In the stage of the planula, the jellyfish can produce medusae from its branches.
D. The stomach of an adult jellyfish can be seen from outside.
7. Where may this passage come from?
A. A personal diary.
B. A research paper.
C. A science magazine.
D. A storybook.
As we all know, no creature can live forever. However, scientists have found that this is not true for a kind of jellyfish *Turritopsis dohrnii*, which is called the immortal jellyfish. It is the first creature found that has the ability to change itself back into its pre-adult form.
The babies of the immortal jellyfish are called planulae, which swim to the sea floor and grow into polyps. In this stage, the *Turritopsis* looks like a tiny branch of coral. It then releases medusae from its branches, which become adults in a few weeks. The adult medusa is only 4.5 mm long. It has a transparent (透明的) bell through which you can see its red stomach.
When it’s in danger, the medusa will transform back into a polyp. That polyp then releases more medusae, which are the same as the original adult. *Turritopsis* can still die, of course, if it is eaten or a disease strikes it.
Jellyfish don’t have brains or hearts, yet they are still genetically (从基因上) similar to humans. Because of that, research on the *Turritopsis*’ process of regeneration may be useful for the fields of cancer research. The transformation from an adult medusa back into a polyp is called “transdifferentiation”. Through this process, an adult cell can become another kind of cell. This kind of cell may replace human cells damaged by disease.
4. The underlined word “immortal” in the first paragraph can be replaced by “______”.
A. beautiful
B. deadly
C. changing
D. lasting
D
5. The first form of an immortal jellyfish is ______.
A. the planula
B. the polyp
C. the medusa
D. the *Turritopsis*
A
6. Which of the following statements is true according to the passage?
A. The medusa is the adult form of an immortal jellyfish.
B. The immortal jellyfish will never die.
C. In the stage of the planula, the jellyfish can produce medusae from its branches.
D. The stomach of an adult jellyfish can be seen from outside.
D
7. Where may this passage come from?
A. A personal diary.
B. A research paper.
C. A science magazine.
D. A storybook.
C
答案:
4. D 词义猜测题。由上下文可知,immortal 在这里意思最接近 lasting(持久的),因此选 D。
5. A 细节理解题。由第二段 The babies of the immortal jellyfish are called planulae... 可知,应选 A。
6. D 细节理解题。由第二段最后一句可知,应选 D。
7. C 推理判断题。本文主要介绍了一种可以永生的水母。由文章的内容和使用的词语可推测,应选自科学类杂志,因此选 C。
5. A 细节理解题。由第二段 The babies of the immortal jellyfish are called planulae... 可知,应选 A。
6. D 细节理解题。由第二段最后一句可知,应选 D。
7. C 推理判断题。本文主要介绍了一种可以永生的水母。由文章的内容和使用的词语可推测,应选自科学类杂志,因此选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看