2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第52页
B
George Bernard Shaw expressed the idea that the US and the UK are two countries separated by a common language. While people on both sides of the Atlantic speak the same language, you’ll find quite a few differences. A lot of misunderstanding really comes down to differences in vocabulary. Here are some examples.
Fancy
In the US, something that is fancy is complicated and looks attractive. In the UK, fancy can have the same usage, but it is more of a verb. If you “fancy” someone, that usually means you really like him or her in a romantic kind of way. For example, “I do believe I fancy that very fancy lady.”
Pants
In the US, pants are a piece of clothing that covers the lower part of your body from the waist to the feet. In the UK, you’d call those things trousers. Pants are actually underwear. So, when an American in Manchester talks about walking around the house without any pants on, a British person would picture the American in question as strolling (闲逛) around in his or her birthday suit.
Pissed
An American who is pissed could very well hit you in the face, because he or she is extremely angry and upset. Someone from the UK who is pissed might hit you too, but more likely he’ll throw up all over your shoes. When people in the UK get pissed, they get extremely drunk.
4. What might George Bernard Shaw mean in paragraph 1?
A. There is a long distance from the US to the UK.
B. The US is separated from the UK by the Atlantic.
C. The British people and the Americans cannot understand each other.
D. There are many differences between American and British English.
(
D
)
5. If an American says he walks without any pants on, the British people will think ______.
A. he doesn’t wear shoes
B. he doesn’t wear any clothes
C. he wears clothes for a party
D. he is dressed in a formal way
(
B
)
6. What does a British man mean if he says that he is pissed?
A. He is very angry.
B. He will attack people.
C. He has drunk too much.
D. He feels uncomfortable.
(
C
)
答案: 4. D 细节理解题。根据第一段第二句可知,虽然生活在大西洋两岸的美国人和英国人说的是同样的语言,但仍存在很多不同,因此D选项正确。
5. B 推理判断题。根据第三段Pants are actually underwear. 以及 strolling around in his or her birthday suit 可知,B 选项正确。因为人出生时什么都不穿,所以 in (one's) birthday suit 是“赤身裸体”的意思。
6. C 细节理解题。根据最后一段最后一句可知,英国人用 get pissed 指人喝得醉醺醺的,因此C选项正确。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭