2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第61页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
B
When my grandmother spoke of grandchildren and customs, she always said, “Be careful of what you start because then you have to continue.”
She was probably thinking about our birthday bags. It’s our family tradition for each child to get a birthday bag each year. The tradition began at the first birthday of my older brother, her first grandchild. She bought food, clothing, nappies (尿布) and other things needed for a baby. When she spread out all things on the floor, they wouldn’t fit into the present box she had prepared. So she had to use a brown paper bag from the local supermarket.
But the bag didn’t look like a present bag. Sure, it held many items, but it looked more like she’d just come back from grocery shopping. Where was the birthday theme? She turned to my grandfather who was an art teacher and good at drawing. He drew some beautiful pictures of birthday elements in bright colours.
This custom continued through nine grandchildren. Till now we grandchildren still have our birthday bags though we have grown up and get married. We love the bags so much that we keep this tradition in our own families. As my grandmother said, we should be careful of what we started.
4. The second paragraph is mainly about ______.
A. the design of birthday bags
B. the meaning of birthday bags
C. the presents in birthday bags
D. the origin of birthday bags
5. The author’s grandmother turned to her husband for help because ______.
A. there was a problem with the birthday bag
B. she bought so many things from the supermarket
C. she wanted him to draw birthday elements on the bag
D. he could make beautiful present boxes
6. We can conclude that the custom of birthday bags in the author’s family is ______.
A. funny
B. formal
C. heartwarming
D. encouraging
4. The second paragraph is mainly about
5. The author’s grandmother turned to her husband for help because
6. We can conclude that the custom of birthday bags in the author’s family is
When my grandmother spoke of grandchildren and customs, she always said, “Be careful of what you start because then you have to continue.”
She was probably thinking about our birthday bags. It’s our family tradition for each child to get a birthday bag each year. The tradition began at the first birthday of my older brother, her first grandchild. She bought food, clothing, nappies (尿布) and other things needed for a baby. When she spread out all things on the floor, they wouldn’t fit into the present box she had prepared. So she had to use a brown paper bag from the local supermarket.
But the bag didn’t look like a present bag. Sure, it held many items, but it looked more like she’d just come back from grocery shopping. Where was the birthday theme? She turned to my grandfather who was an art teacher and good at drawing. He drew some beautiful pictures of birthday elements in bright colours.
This custom continued through nine grandchildren. Till now we grandchildren still have our birthday bags though we have grown up and get married. We love the bags so much that we keep this tradition in our own families. As my grandmother said, we should be careful of what we started.
4. The second paragraph is mainly about ______.
A. the design of birthday bags
B. the meaning of birthday bags
C. the presents in birthday bags
D. the origin of birthday bags
5. The author’s grandmother turned to her husband for help because ______.
A. there was a problem with the birthday bag
B. she bought so many things from the supermarket
C. she wanted him to draw birthday elements on the bag
D. he could make beautiful present boxes
6. We can conclude that the custom of birthday bags in the author’s family is ______.
A. funny
B. formal
C. heartwarming
D. encouraging
4. The second paragraph is mainly about
D
.5. The author’s grandmother turned to her husband for help because
C
.6. We can conclude that the custom of birthday bags in the author’s family is
C
.
答案:
B 本文主要讲述了作者的祖母给孙子辈的孩子们准备“生日福袋”的家庭传统,以及这一传统的由来和意义。
4. D 段落主旨题。由第二段第三句及整段内容可知,这一段主要介绍“生日福袋”这一家庭传统的由来,故选D。
5. C 细节理解题。由第三段最后一句可知,作者的祖母去向祖父求助,是为了让祖父在纸袋上画一些生日主题的图案,使其看起来更像“生日福袋”,故选C。
6. C 推理判断题。本文最后一段讲述了“生日福袋”这一家庭传统的延续。虽然孩子们已经长大成家,但是每一个人都珍藏着祖母的“生日福袋”,并在自己的家庭中沿袭这一传统。由此可知,这一家庭传统是感人的、暖心的,故选C。
4. D 段落主旨题。由第二段第三句及整段内容可知,这一段主要介绍“生日福袋”这一家庭传统的由来,故选D。
5. C 细节理解题。由第三段最后一句可知,作者的祖母去向祖父求助,是为了让祖父在纸袋上画一些生日主题的图案,使其看起来更像“生日福袋”,故选C。
6. C 推理判断题。本文最后一段讲述了“生日福袋”这一家庭传统的延续。虽然孩子们已经长大成家,但是每一个人都珍藏着祖母的“生日福袋”,并在自己的家庭中沿袭这一传统。由此可知,这一家庭传统是感人的、暖心的,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看