2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第43页
B
Movies and television shows can influence English greatly. Today we’ll talk about an expression that comes from a movie.
If I say to you “just keep swimming”, I am repeating what a famous fish has said. In the movie *Finding Nemo*, Dory is a friendly, helpful fish. She becomes friends with Marlin, a fish who has just lost his only son, Nemo. Dory offers to help Marlin find Nemo. Their journey is hard. Every time Marlin feels like giving up, Dory says to him, “Just keep swimming.” With these words, Dory is telling her friend that he should keep searching for his son instead of giving up. We all face difficulties. And we may want to give up. But when a friend says “just keep swimming”, it gives us the hope to reach our goal. The expression comes from a children’s movie, but the meaning is not childish.
Another expression, “to keep your head above water”, expresses a similar message. Take action to survive, even if you don’t feel that way. However, would I say “just keep swimming” in a very serious situation or to a very serious co - worker who I don’t know well? Probably not. But we do have other words of encouragement. You can say “Hang in there!”, “You can do it!” or “Don’t give up!”.
When we use expressions from movies or television shows, it is a way of creating a feeling of closeness with others.
4. What does Dory do in the movie?
A. She finds the lost fish.
B. She encourages Marlin.
C. She teaches Marlin to speak.
D. She keeps Marlin from resting.
(
B
)
5. To whom could we say “just keep swimming” according to the passage?
A. Close friends.
B. Complete strangers.
C. Tired swimmers.
D. Serious co - workers.
(
A
)
6. The author writes this passage to ______.
A. teach us how to face difficulties
B. help us find a way of learning English
C. introduce English expressions from movies and TV shows
D. show us how to swim well
(
C
)
答案: 4. B 细节理解题。根据第二段第七句可知,Dory 一直在鼓励 Marlin 坚持寻找他的儿子,而不是轻言放弃,故选 B。
5. A 细节理解题。根据第二段倒数第一、二句及第三段第三、四句可知,该用语可用于亲密朋友之间。
6. C 推理判断题。根据文章的整体大意可知,作者是在介绍影视作品中的英语表达方式。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭